Gå til innhold
leerj

Noen som vil anbefale turer/opplevelser i Lofoten? :)

Anbefalte innlegg

Jeg og noen venner skal dit nå, og blir en ukes tid. Vi har bil og er bosatt hovedsaklig på Vestvågøy ca 20 min fra Leknes. Er det noen som vil anbefale noen fine turer? :D

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Anbefaler virkelig å dra til Reine. Det blir kanskje litt utenfor der dere skal være, men. Ta båt fra Reine og gå over til Bunesstranda. Hvis dere vil ha en luftig topptur er Helvettestiden fantastisk. Denne turen kan man ta som dagstur, men den blir ekstra fin med en overnatting på stranda. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er nesten ubegrenset med muligheter. På Vestvågøy er Skottind et must. Kanskje dere bor like i nærheten, fra feks Ballstad er det bare å surre på seg skoene. Men som Mandarin er inne på, jo lenger ut/vest man kommer, dess mer spektakulært blir det. Inn Kjerkfjorden fra Reine og feks over på Yttersida til Bunes som nevnt. Men turen fra Vindstad, også inne i Kjerkfjorden, over til Hermannsdalen er kanskje min favoritt. Og litt mere tur. Men det eneste rådet du egentlig trenger, er å finne en tur som tar dere ut på yttersiden av Lofoten. Stikkord; mindre folk, mindre slitt, ikke biler etc og midnattsol rett i havet (!). 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for gode tips jeg skal ta til meg disse til neste gang jeg drar dit om ikke så alt for lenge! ! Turen er nå vel overstått! Ble noen fine netter i telt i Moskenes området og noen litt mer "komersielle" toppturer, vi var jo ganske mange som dro, så det ble best slik. Hadde 4 dager med over 20 varmegrader og blå himmel, solet oss på Hauklandstranda kl1800 i 25 grader den ene kvelden  :P

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av jannicke14
   Hei!
   Vi er to jenter fra trøndelag på 20 og 22 år pluss en firbent venn (Alaska husky ved navn Theodor) som til neste år (sommeren 2019) skal 4 uker på ferie nordover med Lofoten som mål for turen før vi vender snuten hjem til Trondheim igjen. Vi er begge veldig glade i å være ute (skal nevnes at ingen av oss har vært på tur i 4 uker før..), men vi regnes som å være nybegynnere enda og håper at kanskje rutinerte folk kan hjelpe oss litt.
   Fra Trondheim til Lofoten har vi tenkt til å kjøre bil, men på turen dit er det sikkert mange toppturer og fine villmarksområder som er verdt et besøk. Vi har tenkt på Børgefjell og kanskje Saltfjellet-svartisen nasjonalpark. Er dette plasser dere vil anbefale oss og utforske på veien nordover?
   Vi skal bo i telt hele turen og har tenkt til å gjennomføre både toppturer/dagsturer og turer der vi setter ifra oss bilen og går i flere dager med overnatting. Det finnes jo mange forum og nettsider man kan finne nyttig info nå til dags, men vi lurer på om noen har erfaring med overnatting i telt i regnvær. Hvordan «overlever» man i verste fall 4 uker med regn? Hvordan får man tørket ting? Hvordan har dere gjort det på tidligere ekspedisjoner? Er det lov å tenne bål om sommeren slik at man får tørket klær osv på den måten eller skal man ha primus inne i teltet? Er det lurt med ull eller syntetiske klær? Er det noe spesielt utstyr som dere vil anbefale oss å ha med på sommeren som kanskje ikke er like relevant på vinteren?
   Vi er jenter som elsker elsker å være ute, men som dessverre er det litt for sjeldent. Denne turen har vi bestemt oss for å gjøre for en god stund siden og håper at noen av dere vil svare på dette innlegget.
  • Av UTE avdelingen
   Bli med på en liten Lofottur. Her vil vi gjerne komme igjen!
  • Av Joar000
   Noen som vet om noen fine fjelltopper på Mosknesøya i Lofoten der det er fint å ligge i telt på toppen eller nærme toppen?😊 Ikke alt for vanskelig topp, men med fin utsikt. ⛰
  • Av Karbonfilt
   Hei, 
    
   Jeg vurderer å gå til innkjøp av et Helsport Lofoten Pro 3 Camp. Teltet er tenkt brukt som tomannstelt i alle sesonger. Jeg bor på vestlandet og liker tanken på å kunne ha litt utsikt selv om det regner, noe det jo gjør hele tiden:p Jeg syns det virker som et flott telt og er så vidt jeg kan se et Fjellheimen Pro Camp, som det virker som folk er godt fornøyd med,  med en ekstra åpning i enden. Det eneste jeg er litt bekymret for er vekten som er oppgitt som 3.4 kilo på helsport sine sider. Jeg kommer til å bruke det litt på vinteren med pulk, men mest i sekken. Er det for tungt for lengre turer tenker dere? Utstyret mitt ellers er ikke alt for galt vektmessig og tror jeg kommer opp i  en basevekt på ca 11 kilo med dette teltet (gitt at jeg bærer hele sulamitten, noe som antakelig ikke blir aktuelt med mindre jeg gjør turkameraten veldig misfornøyd med tilværelsen:) Setter stor pris på innspill om teltet generelt og vekten spesielt:) 
  • Av PascalS1988
   Hei alle sammen,
   Jeg planlegger litt forskjellige turer Norge rundt om sommeren. Én av dem er en sykkeltur over Lofoten / Vesterålen / Senja.
   Helst skal jeg leie sykkel i Bodø, ta ferjen til Moskenes og sykle til Tromsø via Melbu, Stø, Sortland, Andenes, Mefjordvær, Brensholmen og Kaldfjord.
   Er her noen som har gått denne turen eller har noen interessante strekninger som jeg muligens bør gå?
   Er det faktisk mulig å leie en sykkel i Bodø og levere den tilbake i Tromsø?
   Jeg har selv tenkt å sove i telt og målet mitt er å gjøre det i 2 kanskje 2,5 uke.
   Er det nok med teltplasser (fricamping) eller skal jeg helst overnatte på camping?
    
   Mvh
   Pascal
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.