Jump to content

Mandarin

Aktiv medlem
 • Posts

  37
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Mandarin

 1. Har et par Lowa fjellsko i skinn, hvor øynene til skolissene har løsnet. De er brukt kanskje 10 ganger. Jeg har vært i kontakt med butikken, og jeg får pengene tilbake om jeg returnerer skoene. Men jeg klarer ikke å bestemme meg for hva jeg skal gjøre. Jeg vil jo tro at disse øynene har litt bevegelse, for å følge bevegelse på foten. Samtidlig er jeg redd for at de skal falle av, da de er såpass løse at de kan snurres hele veien rundt. Hva ville andre ha gjort? Edit: kan legge til at dette er forholdsvis kostbare sko. Betalte nærmere 3000,-
 2. Fint å campe på Bunes. Der får man utsikt til stranda, og med Helvetestinden over hodet.
 3. Jeg har Lowe Alpine Diran 55-65 og er strålende fornøyd. Jeg er dog høy, men denne finnes i vanlig og lang modell + regulering. Stødig hoftebelte og mange kjekke lommer. Jeg bretter liggeunderlaget slik at det passer akkurat i ryggen på sekken. Soveposen går i rommet under. Så ingenting henger utenpå.
 4. Selv har jeg begge deler. Jeg føler meg ikke bekvem med terrengjoggesko på beina i ur og kratt utenfor sti. Fått skoene full av barnåler. Har hoppet over myrer, fra tue til tue, for å unngå å bli bløt. I motsetning til lærstøvler, som man bare kan labbe over med, uten et eneste krumspring. På stier er terrengjoggesko en fryd. Tenk over terrenget du pleier går i, så får du nok svaret.
 5. Det vil det. Det er mye som kan erstatte egg hvis man søker på eggerstatning. Hvordan smaken blir er jeg usikker på. Kan også tenkes at du må ha mer hevemiddel. Vil du ha erstatning for proteinet som er i eggene kan man tilsette gelatin/collagen. Det vil også være med å binde røren. Vær obs på at du må ha gelatin som røres ut i kaldt vann, ellers blir det bare klumper.
 6. Har du prøvd med Maizenna? Ellers er banan veldig godt i røre. Dog ikke tørrvare. Men den holder seg iallefall godt i sekken.
 7. Men får man 25% på nettprisen i butikk? Har sett en del på sko i det siste, og mange skiller jo allerede 25% i prisen, nettbutikk kontra fysisk butikk. Juks. Men har aldri fått meg til å spurt, siden varene jeg skulle ha ikke har vært på lager osv.
 8. Slik jeg har forstått skal den ha mykere gummiblanding i såle, siden det har vært en del klager på at de har vært glatte. Om dette styrker sålen eller ikke er vanskelig å si.. Klarer ikke helt å se for meg at de blir sterkere av den grunn.
 9. Takk for alle svar. Nå unngår jeg skuffelsen. Holder meg til vannflaska jeg gitt!
 10. Smaker det annerledes enn fra plastflaske altså? Den tanken har ikke slått meg..
 11. Hei, fant ingen lignende tråder her inne. Noen som bruker drikkesekker på dagsturer og har noen erfaringer å dele? Helst med tanke på merke og utforming. Savner sterkt en selv, med drikkesystem, plass til matpakke og ett klesplagg. Men ser mange er veldig tilpasset jogging eller sykling. Vil jo ha en sekk med "vanlige" rom og ikke til sykkelverktøy og hjelm.
 12. Dere som har erfaring med stålflasker, opplever dere at flaskene svetter? Og holder vannet seg friskere/kaldere kontra plastflasker? Har lenge tenkt å skifte ut mine plastflasker, men klarer aldri å bestemme meg for om jeg skal ha dobbelvegget eller ikke. Slike silikonbånd for å ha rundt, mener jeg å ha sett på Kitchn.
 13. Husker ikke om den er merket, men stien er tydelig. Stien er samlet til å begynne med, så deler den seg til klatrestien og den vanlige stien. De åpnet for klatring for noen uker siden. Så da vil jeg tro det er greit å gå også. Det er ca 6km fra vanvikan og bort til stien.
 14. Har innsett at jeg er en godværsturist. Kjøpte dyr regnjakke som nesten er ubrukt. Angrer litt på det nå. De fra Klattermusen ser kjempefine ut, men for en pris! Edit: er Klattermusen veldig små i størrelsen?
 15. Er lite med bratte fjell her egentlig. Har du sjekket ut Rensfjellet? Munken er fin og forholdvis bratt hele veien. Stien starter på samme sted som via ferrata ruten. I Bymarka kan jeg foreslå å starte fra Skistua, gå til Herbernheia og Flakkheia. Gå ned ved Kongersåsvatnet, og bort på nedsiden av Elsetheia. Opp Steindalen til Bosbergheia. Her kan du også fortsette over til Storheia, og tilbake til Skistua. Har ikke helt oversikt over antall høydemeter her, men man går mye utenom sti. Stedvis myr og småkratt. Det kan være vel så tungt spør du meg.
 16. Hei! Dette er nok litt spinnoff fra den andre tråden om yttertøy. Hvem andre enn Fjellreven leverer yttertøy i bomull/evt. blanding? Jeg savner en jakke som ikke er i plastmateriale. Drømmen er en halvlang jakke til dame som dekker rumpa. Som holder vinden ute nogenlunde. Puster godt, trenger ikke være vanntett. Ikke foret.
 17. Oi, da var vi nok heldige. På Bunesstranda, med knallvær og den nydelige solnedgangen, var det kanskje 7 telt totalt. Men det er kanskje mange som tar dagstur uten overnatting. 🙂
 18. Fiske er ikke akkurat mitt område. Men kan anbefale Reine. Fint å ta båt ut til Kirkefjord. Her er det flere topper og nydelig på Bunnesstranden. Har kjørt hele Lofoten og synes det var finest i vest mtp naturen. Var der rundt 16.juli 2015 og opplevde ikke turismen som skremmende. 🙂
 19. På'n igjen! De siste ukene har jeg nok prøvd 20-30 forskjellige sko! Alt fra terrengløpesko til fjellsko! Salewa røk etter en liten sesong. Fikk heldigvis igjen pengene! Har nå kjøpt La Sportiva Ultra Raptor som er OK på sti. Men det er takket være 2x såler som bygger de opp nok innvendig til at de passer. Lav fot fra vristen og ut. Kan dette være en løsning i fjellsko også? Er redd jeg klarer å ødlegge enda et par dyre sko med mine bein!
 20. Som ivrig strikker, så kan jeg si at det heldigvis finnes lett garn på markedet også nå. Og en genser på 500gr synes jeg er helt greit! Har en strikket T-skjorte som jeg har brukt mye. Fin og ha under jakke, fleece osv. når man trenger noe ekstra varme. Tar liten plass og veier 200gr.
 21. Jeg har Bergans superlett jakke og er fornøyd med den. Har ikke brukt den så mye på mer krevende turer med tung sekk enda. Så kan ikke uttale meg der. Men til dagsturer har den vært fin å ha. Liker luftemuligheten under armene. Som annet regntøy blir man litt klam i denne også ved aktivitet. Er kjapp til å ta den av ved oppholds. Tørker fort.
 22. Er veldig fornøyd med mine Salewa Alp Trainer. De har forholdsvis myk såle, enkel og justere. Det jeg liker best er nok hvordan de sitter rundt ankelen, myke og støttende, føles ledig og lett. Jeg blir overrasket hver gang jeg tar de på hvor gode de er. Kan ta de foran joggesko på småturer eller opp til postkassen. Selv etter mange dagers bruk. Skal dog sies jeg ble sliten under beina på sist tur med de, men tror ikke det er å unngå. Det er nok noe psykologisk med å ta av seg skoa ved dagens slutt og bytte i noe mykt. Sånn er jeg uansett sko om man går med samme hele dagen.
 23. Som fersking selv kjøpte jeg først vindjakke. Har kjøpt skalljakke nå i ettertid, og skal innrømme at den er brukt maks 5 ganger, mens vindjakken er med hele tia. Men her må du nok se an bruken, har vært heldig med været på turene de siste to årene. Lundhagsbuksene er billige og bra synes jeg. Hos meg sitter de mye bedre enn andre merker. Prøv forskjellige! Har alltid tynn ull under, fleece er litt varmt, men bruker ofte det på camp. Kjenner til sprikende svar hos de forskjellige butikkene. Man må nesten prøve seg litt frem selv, alt etter bruk, behov, passform. Når man kommer litt opp i prisklasse tror jeg ikke det er store forskjellene i kvaliteten.
 24. Mandarin

  Knottplage

  Ultrashield fungerer ok mot mygg og hestbrems. Knott har jeg gitt opp. Er nok bare myggnetting som fungerer. Jeg blir ikke spesielt bitt av de, men de setter seg overalt! Munn, øyne, øre! Minnes om sist tur, hadde akkurat satt meg ned for å spise, blir invadert på null komma niks! Å spise med myggnetting rundt hodet ble rimelig vanskelig. Utrolig at ingenting fungerer..
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy