Gå til innhold
  • Bli medlem

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres

  1. Siste time
  2. Greit å minne om at når du søker opp Altra så dukker det opp noen tvilsomme butikker med Altra i navnet. Det har vært diskutert her tidligere. De er kjennetegnet blant annet ved at alle skoene har veldig lave priser. NRK hadde nylig en artikkel om denne problematikken for løpesko: https://www.nrk.no/norge/nettsteder-tilbyr-falske-lopesko---slik-unngar-du-a-bli-lurt-1.17382793
  3. Når jeg var på utkikk etter tursko, så tror jeg at jeg leste et sted at ultra raptor var i utgangspunktet små i størrelsen. Så regner med man må gå ekstra opp i størrelse i den modellen (?). Jeg gikk å prøvde skoen i forskjellige størrelser i butikk med ulike sokker. I tillegg til dialog med butikkpersonalet og bestemte meg deretter. Så tror det kan være lurt å prøve forskjellige størrelser i butikk og kjenne hva som passer deg best 😊
  4. Ble en ganske så tøff jomfrutur. Endte opp med sterk kuling utover natta med vindkast opptil 20-21 m/s. Teltet stod stødig men etter 3-4 timer så kastet jeg inn håndkle, og fant en lunere plass lenger inn i skogen. Var enkelt ta det ned i sterk vind og sette det opp igjen. ⛺️
  5. I dag
  6. Ikke prøvd selv, men følger noen som sikkert kan vitne om god erfaring med det: Lukas og Kim fra Sverige brukte et Anaris på Norge på Langs i 2023. De har en lang og fin videoserie fra turen på YouTube:
  7. Jeg har kjøpt direkte fra deres egen butikk bare 👍 Jeg velger alltid str. 44 uansett skomerke for min del. I Olympus og Lone peak går jeg med vesentlig "mer" sokker enn til hverdags, men det har ikke vært værre enn å bare snøre de løsere for å få plass.
  8. Små rekeimitasjoner, beregnet til sjøørret, typ Runars CDC, er og giftige i fjellvann med synkeline 😊 Hvis man ikke presser lufta ut av CDC-fibrene kan de fluene finne på å flyte. Jeg har tatt sjøørret på tørr Runars cdc. Det var topp 5 sjøørretopplevelse, selv om fisken såvidt bikka kiloet.
  9. Ikkje meg du spør men eg svarar på mine erfaringar. Eg har lone peak og olympus i same storleik. Mogleg olympus er ørlite granne lenger, men forskjellen er ikkje større enn at eg altså kan ha same storleik.
  10. ost

    Asfalt og hverdagsliv

    @sneakyowl hvor kjøper du Altra? Og vet du om de er like i størrelse uavhengig av modell?
  11. Hei, Har anaris men desverre ikke kommet så langt at jeg har fått testet teltet. Sier kanskje mere om meg, men har unna som brukes tidlig vår og msr hubba nx eller noe sånt når det er varmt. Går sjelden med staver og da blir unna eller msr valgt hver gang. Anarisen ligger ubrukt i hylla for andre året. Tore
  12. Synd å høre! Jeg slenger inn et Altra-forslag: Etter at jeg for Norge på Langs i år har kjøpt inn 4 par med Altra Olympus/Lone Peak (2 av hver), tenkte jeg det hadde vært fornuftig å prøve Altra som hverdagssko også. Det endte med Altra Torin 8, som egentlig er en asfalt løpesko, men også litt vinklet mot hverdags bruk. Dette er også zero-drop sko, noe som passer meg bra for å jobbe med positur og manglende buer i foten som jeg prøver å trene inn for tiden. Jeg har også slitt med overpronasjon, men har funnet ut at det i stor grad for min del har vært vanebestemt og noe man kan trene seg ut av (for mitt tilfelle i hvert fall - Det er nok individuelt og mange faktorer som spiller inn). Sko og såler som "tilpasser" for manglende fotbuer, pronasjon osv har jeg fått mindre troen på, siden man da egentlig bare blir enda svakere på områdene man må jobbe med selv. Likte denne enda bedre enn tidligere nevnte Alfa Laggo. Satt som et skudd fra dag én, og det er deilig å være kvitt Gore-Texen. Den myke sålen har jeg ikke kjempetroen på at varer kjempelenge.
  13. Noen som har prøvd Hilleberg Anaris enda?
  14. Jeg fisker primært med flue og har alt for mange stenger. Tidligere hadde jeg med en femmer til tørrfluer og en sekser til streamere på fjellet. Siste årene har jeg innsett at det er mer enn nok med en stang og da er valget en sekser. Den tåler litt mer vind og håndterer store streamere litt bedre. Men jeg bruker en snelle med utskiftbar spole. Da har jeg en spole med vanlig WF flyt og en med synk. Dette er fullstendig hemmelig, men synkesnøre og streamere er juksekode i fjellheimen 😎 De siste årene har det også blitt med en haspelstang til dagene med alt for mye vind. Jeg har ikke såååå dårlige erfaringer med Lawson og det viser heller ikke testene jeg har lest. Men jeg har ikke nok peiling på haspel, finnes helt sikkert mye som er bedre🙂
  15. I går
  16. ost

    Asfalt og hverdagsliv

    Oppfølging ett år etter. Skoen havnet i «ikke-bruk» bunken. Så og si ingen demping, vond på foten og ikke den støtten foten min trenger. Er på ny skojakt nå. Sliter også med overpronasjon og trenger mye støtte i helpartiet.
  17. Det året jeg begynte å studere, kjøpte jeg en #5 som jeg er veldig glad i (Guideline LPXe 905). Jeg ble rimelig bitt av fluefiskebasillen, og i Oslomarka var det lett fluefiske som gjaldt, derfor kjøpte jeg etterhvert en #3-stang (Scott G2 842). Etter noen år med >3hg ørreter, ble jeg lei og begynte å fiske mer etter sjøøret i Oslofjorden. Da "kompletterte" jeg samlinga med en #7-stang (Scott S4s 907). Skal sies at jeg jobba i sportsbutikk og fikk gode priser på Scott-stengene. Er enig med @Espen Ørud i at du bør gå for #6 hvis du uansett skal kjøpe #4. Hadde jeg skulle kjøpt fluestenger idag, ville jeg gått for 4, 6 og 8 istedenfor 3, 5 og 7. Like viktig som hvilken klasse du velger mellom 4 og 6 er hvilket snøre du bruker, både med tanke på presentasjon av tørrflua, og fjellets utfordringer knyttet til vind. Jeg bruker utelukkende #5 på fjellvann, mye fordi snøret der tåler mye vind, og jeg kaster langt med det. Jeg tror du kan, med rett snøre på #4, klare deg lenge med det, også til fjells. Jeg kan ta med #3 hvis jeg vet det blir elvefiske på fjellet. Snøret på den stanga har en kort klump, som passer for korte presise kast, men som også blir spist opp av alt som heter vind. Myk stang, treg aksjon, kort klump, er ingen vinneroppskrift i vind. I en periode hvor jeg av prinsipp bare fiska med flue, kunne jeg ta med #7 til fjells, hvis det var meldt mye vind. Nå dropper jeg den, og tar med slukstanga i de tilfellene.
  18. Selv har jeg mest Daiwa stenger, og nesten utelukkende Shimano sneller. I min mening er Shimano med god margin best på sneller, men jeg liker ikke aksjonen i stengene de selger. Jeg har Luvias selv, fantastisk stang. Gikk fra Lawson Arctic Trout til Daiwa Luvias i samme prisklasse og merket virkelig forskjell med en gang, Etter det har det blitt flere Daiwa stenger. Har nå flere Shogun og en Morethan stang, samt noen andre modeller. 2500 snelle er så absolutt den størrelsen jeg ville ha skaffet meg først. Det er allround størrelsen som passer best til en 5-25g stang. Så kan du heller satse på noe lettere, eller tyngre, ved en senere anledning. Forøvrig støtter jeg 100% det Espen Ørud sier, hvis du uansett skal ha en #4 stang så kjøper du bare det, og velger heller noe annet senere.
  19. Det tenker jeg også. Og ut i fra det jeg leser så kan jo en 6'er presentere tørrfluer på en OK måte. Takk for input, jeg hadde ikke tenkt på bombardadupper, mark osv så det må jeg lese meg litt opp på.
  20. Om du uansett skal ha en #4 så er det naturlige valget #6 til stang nr 2. Det er for liten praktisk forskjell på #4 og #5. Et tilleggsmoment ifht haspelstang er om du bruker bombardadupper til f.eks fluer og småwoblere eller mark. I så fall bør stangen dekke de vektene. Jeg bruker 1000-2000 snelle på fjellet...
  21. Tenker kun en haspelstang til å begynne med i alle fall, så mulig jeg går får rundt 5-25g. Jeg har erfaring med at Daiwa og Shimano har gode stenger og sneller, og jeg er jo spesielt fan av Shimano. Men jeg sikler litt på en Daiwa Luvias, hvis den kommer på tilbud etterhvert. Bruker du 2500 snelle på fjellet? Har hørt mye forskjellig om Lawson, så det blir nok ikke Lawson. Når det gjelder fluestang så blir det kanskje en 5'er eller 6'er på fjellet. Er som du sier at en 5'er er mer allround, men skal uansett gå for en 4'er så derfor jeg vurderer om jeg skal gå for en 4'er og 6'er i stedet for en 5'er.
  22. Hvis du bare skal ha en stang, så er det ca 5-25g som gjelder. 5g til spinnere, wobblere og små skjesluker, 25g til sildesluker. Når det kommer til fluefiske så spørs det veldig på området, men om du bare skal ha en stang så er kl. 5 det typiske allround-valget. Min anbefaling er i hovedsak Daiwa, men det er fordi jeg liker aksjonen i stengene, veldig mange andre liker Shimano. Men det viktigste, hold deg langt unna Lawson, det er lattelig overprisede stenger i middelmådig kvalitet..
  23. Jeg har nå testet den nye sekken, og synes den har mye bedre bærekomfort enn Bergans Helium. Hadde ca. 15 kilo i sekken på siste tur, og det var ikke noe problem. 15 kilo virker som et absolutt maks for Helium-sekken Jeg hadde med Fjällräven Abisko Lite 1, et klumpete vinterliggeunderlag, sovepose (-6 °C), Helikon-stolen og Trangia 27 (den minste typen – husker ikke nummeret i farta). Fikk uansett god plass til alt dette, i tillegg til mat og fiskeutstyr, i sekken.
  24. Tenker å kjøpe 2 nye stenger til fjellfiske, en haspelstang og en fluestang. Hva bruker dere/anbefaler dere av stenger? Til haspelstang tenker jeg 9 fot men usikker på slukvekt, og når det gjelder fluestang er jeg litt usikker på om jeg skal gå for en klasse 4, 5 eller 6. Klasse 6 er jo bedre hvis det blåser men klasse 4 er gøyere å fiske tørrfluer med hvis forholdene tillater det
  25. Nei. Ikke det jeg har sett så langt.. Fult mulig kose med dama 🤪😄 Her er et bilde jeg tok i kveld med ganske så sterk led lys i teltet.
  26. Romfølelsen ser i hvert fall veldig god ut! Jeg liker også den litt avslappede fargen. Hvor gjennomsiktig er ytterduken? Kan man se hva som foregår på innsiden av teltet på dagtid?
  27. Hei Interessant tråd, kan melde om blå tær Fikk meg lave Ultra raptor (ikke goretex) i str 46 i fjor, de er ifølge oversikter 29,7 cm. Mine føtter er 29,1 og 28,7 cm. Tur i jotunheimen med tung sekk og noen store topper opp og ned ga meg blå mellomtå på begge føtter, selv om de var gode å gå i der og da. Tok en hel sommer og høst før nye negler vokste ut, og så ikke pent ut - men ingen stor smerte. Aldri opplevd det før, men har stort sett gått med lette sekker og terrengløpesko (saucony peregrine, hoka speedgoat). Hvor mye burde jeg gått opp i str her? Str 46,5 som er 30,0cm eller 47 som er 30,3cm? Eller vil det "gå seg til" i år om jeg bruker de igjen på årets tur? Eller er det høye med ankelstøtte som er tingen; kan se for meg at tærne ikke får like mye juling når fot og ankel sitter mer "støpt"? Det er kanskje det som må til når sekken blir >15 kg
  28. Drev i mange år med nødhjelpsarbeid rett etter naturkatastrofer. Hadde da Merrell Moab som mine oppdrag/felt sko, som jeg sleit helt ut. Helt fantastiske. Skjønner ikke helt hvorfor jeg ikke har kjøpt meg nye...
  1. Last inn mer aktivitet
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.