Jump to content

Neopren 'booties' og eller padle/bukser - eller vadebukser? (kano - turer)


squidman

Recommended Posts

Hva bruker forum medlemmer til fottøy under lengere padle-turer? Jeg kan seg for meg at vadebukser kan være litt skummelt, men det meste av bukser og fottøy på markedet er vel beregnet på kajak-padlere. Med tanke på lining/vading i høst....

Takk!

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Jeg bruker Keen-sandaler (de har beskyttelse forran) og neoprensokker oppi når det er kaldt. Neopren er det mest gnagsårvennlige materialet (noe som ofte er et problem hvis du tilbringer halve tiden i vann og halve tiden i tung gange med dårlig fottøy). Sandalene tørker raskt, og kan brukes i campen med tykke sokker. Har på lengre turer enten med med joggesko eller fjellstøvler i tillegg. Ulempen er at sandalene ryker fort på slikt bruk (jeg ødelegger et par i året), og noen gnager. Har også benyttet Merrel og Teva-sandaler.

Har prøvd meg med Vadebukse. I tillegg til at den kan være skummel, er den ofte alt for varm, og den er kjip å ta på som regnbukse og ikke spesielt god å gå med på turer. Jeg har også brukt noen Salomonsko beregnet for vannsport. Ulempen er dårlig snøring (så skoen sitter ikke godt nok på) og at vann renner mye dårligere ut av sko enn sandaler.

Jeg har vurdert Neoprenstøvler, men har forkastet det. Lars Monsen fikk store problemer med sine (365-dagers ekspedisjonen). De modellene jeg har sett på har for dårlig støtte til å fungere som fullverdige støvler. Da vil jeg heller ha to par neoprensokker og sandaler som tørker fort.

Jeg advarer mot å dra på lengre turer med bare sandaler. Selv de beste ryker under slikt bruk.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy