Gå til innhold
  • Bli medlem

Kjøpe vindsekk eller bruke jerven-duken?


krølltopp

Anbefalte innlegg

Jeg var på tur med tre kompiser for to år siden. Vi skulle gå fra hytte til hytte over saltfjellet.... ....Etter denne turen har jeg hatt vanskelig for å legge på tur uten jervenduken. Det går hvis jeg har med telt, men selv på dagsturer om vinteren, har jeg den med. Jeg kan uten en promille tvil i mitt hjerte anbefale andre å skaffe seg jervenduk. Den reddet muligens livet til fire karer på saltfjellet for et par år siden!

Andreas

Litt av en opplevelse, kjempeinteressant ! Det bekrefter de brukstestene som SINTEF har utført for Jervenduken, og de mange positive innspill fra andre her.

Hvordan gjør dere det med utlufting, glidelåsen helt igjen eller har dere noen åpning ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 år senere...
Annonse

Vekker til live en gammel tråd her. Driver og pakker til telttur i helga og har selv Jerven Thermo Hunter og tenkte å ta med den og bruke en lett sommer sovepose (dun) inni. Ser at mange skriver at det fort blir kondens når fjellduken brukes som sovepose, men hva når jeg bruker en dunpose inni? En annen grunn til at jeg vurderer å ta med fjellduken er å bruke den til pauser underveis og utenfor teltet.

Et annet alternativ er å ta med en varmere sovepose og en Hilleberg Bivanorak som jeg også har. Er usikker på om Bivanorak blir varm nok til bruk utenfor teltet.

Sparer ca. et halvt kilo på sistnevnte løsning.

Synspunkter?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kombinasjonen Jervenduk og dunpose bør fungere bra. Kondens er en konstant trussel mot trivsel og sårbare dunposer som klapper sammen når de blir våte. Vil anbefale å holde glidelåser åpne og sikre lufting før man pakker ned utstyr på morran.

Jeg har selv en Extreme-duk fra Jerven og kombinerer den med 3-sesongs sovepose pluss Exped Downmat underlag. Dette går helt greitt. Du holder deg varm, men det blir fort klamt og rått. Når det blir skikkelig kaldt, fryser kondensen til is. Ikke bra.

Konseptet fungerer best i snøhule og i gapahuk.

Alle vindsekker og duker ligger i direkte kontakt med soveposen. Der ligger det gode potensialer til å bli klissblaut uansett vannsøyle i stoffene.

Har du tilgang til et lite, lett fjelltelt bør det også vurderes.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har kombinert en lett dunpose (Exped Hummingbird) med jerven thermo xl flere ganger nå og akter å gjøre det nå til helgen også. Jeg har stort sett hatt hele toppen åpen da uten å bli kald. Har heller aldri vært plaget av kondens som gjør soveposen våt, men vet dette er bedre med thermo fjellduken enn vanlig fjellduk uten for.

Kan absolutt anbefale dette da du kan droppe både tung sovepose og telt.

Kombinerte også vinterpose og fjellduk i vinter uten noen særlige kondens problemer inni fjellduken. Det er klart at skulle vi forflytta oss på ski med sekk ville fjellduken etterhvert blitt tung og stiv av kondensen som samler seg i foret, men siden vi kjørte hundeslede var ikke dette tema :P

Siden det er såpass god plass i xl fjellduken kunne jeg bare flytte over fra soveposen og inn i fjellduken om morgenen, skifte og innta frokost mens jeg satt god og varm inni fjellduken. Søstern som ikke hadde fjellduk var lettere misunnelig :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.