Jump to content

Stappe eller rulle telt?


mariusd

Recommended Posts

Nå har jeg søkt en del rundt omkring for å se om det virkelig er noen fasit på dette, men, uten videre hell. Så da lurte jeg egentlig på hva flesteparten av forumdeltakerne her gjør? stapper dere teltet, eller ruller dere det sammen for så å presse det inn i det alt for lille telttrekket. Er det noen forskjell på Goretex/Dermizax telt i forhold til vanlige todukstelt?

Personlig ruller jeg teltet kun av gammel vane, men er dette med på å ødelegge teltet (lik slitasje hver gang det pakkes)?

Hva gjør dere?

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Må vel inrømme at jeg gjør som jhpf. :lol:

Det viktigste er å bli kvitt kvister og andre fremmed legemer før en stapper/ruller teltet.

Når jeg kommer hjem lufter jeg det godt selfølgelig. Også bretter jeg det luftig sammen å legger det opp på trekk og teltplugger.

Link to comment
Share on other sites

Personlig ruller jeg teltet kun av gammel vane, men er dette med på å ødelegge teltet (lik slitasje hver gang det pakkes)?

Hva gjør dere?

Ja, samme gjør jeg. Først og fremst pga at det er lettere å sette opp neste kveld hvis det skulle blåse. Slipper at bardunsnorer etc er mer tvinna sammen enn nødvendig.

Jeg har ikke opplevd slitasje på mine telt av den grunn. Dog, forsøker å lagre teltet i en haug løst hjemme når det ikke er i bruk. Vet egentlig ikke om det har noen hensikt.

På utvidede helgeturer sommers tid, benytter jeg aldri annet enn 45 liters sekken (snakker ikke om jakt, fiske eller klatreturer nå).

Da benyttes ikke telttrekket, men flatpakket telt presses sammen nederst i ryggsekkbunnen og soveposen over. Teltstengene nedi sekken langs ene siden mot ryggen. Dette fører til at det fortsatt er bra plass til resten av turutstyret i sekken.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hei!

Pakkebaggen Hillebergteltet (Nammatj 2GT) kom i, er mer enn stor nok til å lett pakke et rullet telt, så dette er standardprosedyre hos meg... Teltet blir dog ganske stort i nedpakket tilstand, men plass til det får man jo alltid :wink:

Jeg er heldig nok til å ha plass nok hjemme til å henge teltet opp til tørk, så det henger oppslått i bardunreimene året rundt - når det ikke er i bruk.

mvh.

TH

Link to comment
Share on other sites

såpass ja, bruker å henge det opp etter rekkverketned trappa vinterstid/"regnværstid" jeg. Ellers får det tørke i friluft.

Jeg kommer nok til å fortsette å rulle teltet. Den beste grunnen er at det, som nevnt, er mye enklere å sette opp igjen i mye vind.

takk for tilbakemeldinger :roll:

Marius

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy