Gå til innhold
  • Bli medlem

mariusd

Aktiv medlem
  • Innlegg

    90
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av mariusd

  1. Tåler du myggen og dersom det er mulig å sette opp fjellduken som en gapahuk så vil jeg påstå at man får en bedre opplevelse enn dersom du tar med deg et telt (forutsatt at man slår opp gapahuken slik at det ikke er noe problem med regn/vind). En del av verdien i friluftslivet for min del ligger i kveldstimene, og de vil jeg ikke "sløse bort" inne i et telt.
  2. Lokale sysjappa.. At det er goretex er ikke det viktigste for meg (så jeg aner ikke om det er ekte goretex). At det tåler litt er det viktigste. Skal igang med symaskina i kveld! Gleder meg! Knallgøy å modifisere noe til sitt eget bruk .
  3. Da var det aller første kjøpt inn. 2x1.40 meter goretex stoff (skulle være sterkt og var faktisk billigere enn bevernylon.. Dette kostet totalt 298. Spørsmål til alle som har forslag/gjort detta før/er interessert: Jeg går for rulleløsninga som forsvaret har for sine trepulker. Og jeg har bestemt meg for å forme endene i pulken som et trapes - men jeg lurer på hvilken vei det bør gå - bør det bli videre i forhold til der det er festet i pulken, eller bør det bli smalere? Alle meninger blir selvsagt mottatt med takk! Jeg kommer til å gjennomføre hele forvandlingen (selvsagt med bilder!!) i løpet av helga før det hele blir testa ei kort uke på Skrim neste uke! Deretter er planen å legge inn en hvordan jeg gjorde det tråd (evt fortsette her). Så er dere som leser denna tråden oppdatert! Hva som er kjøpt og priser blir selvsagt også posta!
  4. jøss! det der så jo virkelig bra ut da! Har fått en ferdig ide i hodet for hvordan jeg skal gjøre det nå. så var det å sette teori i praksis. hehe. håper på å ha den klar før uke 8 (da er det tur!! ). Satser på å ta litt bilder og mål så andre også kan se
  5. Skal prøve å gjøre det ja. Vurderer også å kjøpe inn stoff og sy selv, som også er nevnt her. Uansett blir det nok ikke før etter jul.
  6. Takker for raske svar! Fant også at norpulken selger slike trekk, men det står lite om størrelser o.l. på sidene dems. Skal sende mail til fjellpulken nå! Mariusd
  7. Heisann! Jeg sitter med en eldre type Fjellpulken som i utgangspunktet har vært en pulk for å ha personer i (redningspulk?). Setet er tatt ut, og nå ønsker jeg å bytte ut trekket til et som er som på varepulken. er det noen som veit om noen som selger slike trekk som jeg selv kan montere på? Et alternativ kan være å sende inn hele pulken med bestilling om et nytt trekk. Noen med tips? Ønsker altså å modifisere trekket til en "personpulk" til et mer varepulktype trekk. Mariusd
  8. Hmm, jeg ville spurt på www.terrengsykkel.no - mye god informasjon å hente der.
  9. Atanatar: På min S210 kan jeg definere intervallet slik jeg selv ønsker det. om jeg vil ha 15/15 eller lengre intervaller av 6* 7 min halvannet min aktiv pause kan jeg definere det, og den gjør jobben å si ifra når jeg skal ha pause, og når jeg skal jobbe Er vel det jeg mener ved intervallfunksjon..
  10. Om jeg ikke tar helt feil, er det forøvrig en god beskrivelse av nevnte telt (stetind) i siste nummer av friluftsliv også. verd en titt?
  11. Hmm, hva med å bruke den tomme sekken som "skjøt" på de litt for korte liggeunderlaga? Funker fint for meg hvertfall
  12. De kan kanskje si noe her http://www.norskfilmforum.com/ . Veit det hvertfall er mye kunnskap om filming ute å går der. Vil også prøve meg på cable cam, så kom gjerne med bilder, eventuelt film av hvordan det gjøres dersom du får det til
  13. Hmm, hva med bergans escape? så kan du bare ta av en av ekstrasekkene dersom det blir for mye, evt motsatt dersom det blir for lite plass. Du får riktignok en rimelig høy sekk, men den er jo egentlig ganske "tilpassningsdyktig"? Bare et forslag... http://www.bergans.no/sider/sekker_detalje.asp?sekkID=2095
  14. Veldig enig i det Storli skriver der. Dvtapes er nok et godt valg. Bare hold system, og sett navn på samtlige, fra første tape! Når det er sagt, ser jeg at de nyeste, profersjonelle kameraene, som eksempelvis panasonic hvx200, kommer med noe som heter p2 kort, og er hardiskbasserte. Dog, dette er heller ikke et kamera som i første rekke er berregnet for lengre turer uten muligheten for å overføre til pc. Tror det vil bli et spørsmål om behov. Det behovet et studio har, er et helt annet behov enn en kar som farer til fjells har! Hva med det kameraet Lars Monsen brukte på den siste serien? Husker ikke ifarta hva slags kamera det er , men det står på nrk.no/monsen ett eller annet sted. Dersom dette blir for dyrt, kan det kanskje også være en ide å se etter brukt kameraer? Eksempelvis sony trv 950 er et godt kamera med mulighet for god batterikapasitet. Eventuelt sony PD-100, som ble brukt under "Paul padler latin amerika" produksjonen.. Sistnevnte har også mulighet for å koble til xlr mikrofon, og bør være mulig å få fatt i til rundt 10 000 i GOD stand. Fortsatt lykke til.
  15. Heisann! Veit det er spurt en del om dette kameraet på http://www.norskfilmforum.com/ , søk der, eventuelt legg inn en post der også. Der kan de MYE om filmkameraer! Lykke til med kjøp av kamera.
  16. mariusd

    Kamera og kulde

    Hmm, veit, utifra bilder på nrk.no/monsen, at monsen selv har bokser av hardplast til kameraene sine. Støtter meg til alt som er skrevet til nå ang telt og kameraer, men hva dersom man finner en god hytte å ta inn på iblant? Da er det avgjørende at kameraet får romtemp. før det brukes inne (dersom det er nødvendig å ta med kameraet inn), har nemlig erfart at ved å ta med et kamera inn fra -15 til +15-20 grader, at det da har gått i stykker, vanskelig å si hva som har skjedd, min teori er at det ble for stor forskjell på en eller annen plastik del som sender/tar imot signaler eller no sånt, og at den knakk, evt kan det ha kommet kondens inn i kameraet, slik at det ikke ville funke lenger. Sistnevnte anser jeg som lite sansynlig , da det mest sannsynelig bare hadde vært å la kameraet tørke lenge på et gulv med varmekabler o.l. Så, dersom man skal ta med kamera inn på ei hytte, for all del, ikke ta det rett inn i stua og forran peisen, da kan kameraet være dømt. la det ligge i gangen. For oppbevaring under tur, så bruker jeg bare enkelt og greit en vanntett pose kombinert med et håndkle + litt padding rundt mikrofonen, som på mitt kamera (sony vx2000) stikker ut fra et håndtak, og dermed er "litt" skjør. Veit forresten, utifra å ha lest "canada på tvers", at Monsen måtte varme kameraet over primusen når det var som kaldest.
  17. Hemm, er det ikke skrevet om dette et annet sted på forumet? søk!
  18. sliter med det samme, det jeg har erfart, er at dersom jeg er veldig rolig med flaska (ikke rister på noe som helst vis), så blir lekkasjene mindre. Enkelte ganger ingen ting. (selvsagt etter å ha brent ut trykket, som en gjør når en snur flaska på off.).
  19. Hva med å slå opp teltet for så å måle? De målene du får da vil være bedre enn de du finner på nett, da de ofte ikke stemmer med realiteten (eksempelvis har helsport som regel alltid noen hundre gram tyngre telt enn de oppgir på sidene sine). Mvh: Marius:D
  20. Leser i monsen bøkene at de bør være 40-50 cm lange. Men husk at både ski og staver bør brukes som dette! Og til resten av festene kan du bare gå en tur langs veien om kvelden og ta med deg noen av de bambusbrøytepinnene som står der. gode og lette!
  21. Hmm, hva med luftinga? er luftelukene nede ved bakken fremfor litt høyere oppe (har ikke no bilde av teltet forran meg i skrivende stund) ka ndet jo bli et kondensproblem av fokkinga som legger seg opp etter teltveggen og tetter lukene..
  22. Kjiver: Har aldri tenkt på bruken til det du skriver der, men når du skriver det slik, virket det som noe jeg virkelig vil prøve. Kanskje pulsbelte får bli med på tur neste gang likevel? Kan jo være interresant å se hva snittpulsen ligger på under en lengre forflytting til fots også. Men lurer på om beltet vil føles som om det er i veien? Forresten sitter ikke jeg på en AXN klokke, men en rimeligere løsning. nemlig polar S210. Tror ikke den produseres lenger. Det kjipe med den er at den ikke har høydemåler, noe jeg angrer for at jeg ikke har. Spørsmål til dere med AXN300 eller 500, har den mulighet for intervall innstillinger?
  23. En pulsklokke kan brukes til så mangt. Det er et nyttig verktøy for å trene riktig ja, og nei, det er ikke "bare" å slenge to fingre opp på halsen etter endt intervall. Det er pulsen underveis i intervallen (hvertfall en langintervall) som er interesant. En presser seg som regel litt ekstra på slutten, så det vil være et tall som ikke kan identifisere seg med hva en nettopp gjorde i selve intervallet. Hvorfor kjøpe pulsklokke? Jo, det skaper motivasjon. Hvem som helst jeg spørr, sier de trener mer etter at de skaffet seg pulsklokke. Hvorfor? Jo, det er enklere å se fremgang med en pulsklokke, ikke bare tar den pulsen, men den tar jammenmeg tida også gidt! Noe hvilken som helst annen stoppeklokke kan gjøre. Hva mer gjør den? Jo, (dette avhenger selvfølgelig av modell) den regner oftest ut max og gjennomsnittspuls, samtidig som de fleste modellene tar vare på de ti femten siste treningene en har gjennomført, med all data. Som en slags treningsdagbok. En pulsklokke erstatter for all del ikke en trening, og den gjør ikke at en trener riktig, MEN den hjelper deg TIL å trene riktig. Hvordan gjør den dette? Jo, en kan hele tiden justere seg underveis i treningen ved å ta en titt på klokka, fremfor å ta en pause hvor en først må stoppe, ta handa opp på halsen (evt pulsåra på handa), sjekke klokka, telle, ta tida og regne - med andre ord, ting en IKKE vil bruke energi på når en vil trene, nettopp riktig. Det å si at en pulsklokke er svada å eie, rett og slett "[...]blåøyd! Her snakker man jammen om å bite på all verdens, etter mitt syn meningsløse, markedsføringsteknikker[...] (Håvard, fjellforum.com lest 22 oktober 2007)" mener jeg er noe av det, ja, rett og slett blåøyde en kan si. Hvorfor har du nettopp lest. For all del, tren som du vil, jeg gjør det med pulsklokke, om det er en basisøkt, svømmeøkt, joggeøkt, sykkeløkt eller andre former for økter. Hvorfor, for jeg vil ha kontroll underveis i treninga, ikke miste fokus på det arbeidet jeg gjennomfører. En pulsklokkes relevans på en fjelltur dog, ser jeg meg mer spørrende til. jeg lar nå hvertfall pulsbeltet ligge hjemme før jeg pakker sekken og setter avgårde.
  24. hvor får man kjøpt disse pakningene?
  25. Min erfaring eller konklusjon fra sekken må bli det at om man bruker den lille sekken man kan feste i front til å ha ting i mens man beveger seg, vil denne gjøre at tyngdepunktet forflytter seg enda 20 cm bort fra ryggen, mens hva man egentlig ønsker om man skal pakke en sekk riktig, er å få tyngdepunktet så nærme som mulig ryggen. Om man dropper den lille sekken så hjelper altså det litt, men ikke nok, dessverre. Sekken er nok å regne som en 80 liters sekk. For de ekstra literene en får i "lillesekken" kan man ikke bruke.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.