Gå til innhold
  • Bli medlem

Disip

Aktiv medlem
  • Innlegg

    55
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Disip

  1. Bor noen hull i bunnen for å slippe til litt luft så tror jeg det blir veldig bra. Her er noen du kan kjøpe: http://www.dinside.no/386012/et-produkt-tre-priser
  2. Jeg gikk Finse - Kjyrkjedørsnuten - Folardsardsnuten med parispulken hele vegen i taudrag. Jeg valgte å gå nordvest fra Folardskardsnuten mot nordbotnane, her måtte jeg ta pulken på ryggen en liten stund. Resten av turen hadde jeg pulken bak meg. Gikk totalt sju dager ("unsuported") på tur og hadde med en del bagasje både til turfølget og hunden. Jeg er veldig glad for at jeg brukte pulken på denne turen. Men skulle jeg gått alene to tre dager tror jeg at sekk hadde blitt valget. Synes tross alt at det er litt klønete å gå med pult.
  3. Det jeg synes er sørgelig er at mange ikke ser forskjellen mellom ATV og snøskuter. ATV lager dype sår i naturen som det tar årevis å reparere i motsetning til snøskuter.
  4. Morsomt, jeg møtte hele denne gjengen på veg opp. Jeg var han med en golden retreiver som drahjelp.
  5. samme erfaring fra xxl Kjøpte skisøring... fikk til svar det fikk de ikke på lager før neste sesong... (eg kan vel ikke noe for at jeg bor et sted med skiføre hele året) Skjønner ikke at de kan avortere for ting som de ikke får inn før neste sesong...
  6. GPS ligger i lomma på sekken eller jakken ettersom hvor mye jeg trenger den. Et tips er å lakke GPSen i en selvlysende fage, mye enklere å finne igjen. *Må huske å kjøpe lakk*
  7. Jeg gikk også samme turen selv når jeg var i 10-12 års alderen, kom fra øst. Fin tur og gode minner.
  8. Synes dette å ta med seg kompass og GPS blir litt som å ta med seg to kompass bare for sikkerhetskyld. Og jeg har ikke møtt mange som sier det...
  9. Bateri levetiden til GPSen bude være enkel å gjøre seg kjent med slik at en alltid har med nok batterier. Er der ikke slik at et kompass knuses enklere enn en GPS? Og GPSen dermed blir tryggere? (I snøstrom hadde jeg ikke turt å gå med kart og kompass, da hadde jeg gravd meg ned.)
  10. Hører ofte folk si at en alltid må ha kart og kompass i tillegg til GPS. Jeg har vurdert å kjøpe GPS, men ser ikke helt vitsen med en GPS til mange tusen kroner vis det ikke er sikrere en ett kompass til 50 kroner. Har sikkerhetshysteriet gått for langt? eller har jeg alt for stor tro på teknologien?
  11. Kjøpte en golden retriever tispe som var nesten tre år i fjord. Lærte henne å bruke kløv. Dette gikk fort og fint. Økte vekten etterhverdt, og endte opp med en vekt opp mot 10 kg i kløven før snøen kom. Nå tar jeg så mye i kløven at snøen bærer bikja med kløv. Erfaringen min er at volumet til kløven er mer begrensende en vekta.
  12. Planlegger en date ute i Guds frie natur til helgen, vis været tillater det. Finnes det noen tips som gjør dagen litt mer romantisk enn en vanlig skitur? Og hva skal jeg servere?
  13. Takker for tips. Noen som vet hvor får jeg kjøpt norske kart til en billig penge ?
  14. Fylkesmannen i Oppland ønsker å forby kiting i Rondane og på Dovre fordi en kommer for fort frem. Og at denne friluftsformen ikke er tradisjonel nok. Noe som innebærer at Nansen sine metoder for å krysse Grønnlandsisen skal forbys. (kilde aftenposten 4.10.07) se forøvrig http://www.hallingdolen.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20071004/SPORT/710040022 Forslaget fra vår kjære fylkesmann: Bruk av skiseil som krever tilleggsutstyr utover vanlig skiutstyr, vil ikke kunne regnes inn under definisjonen tradisjonelt og enkelt friluftsliv Hva blir det neste? Får vi da et eget kite politi som kjører rundt med helikopter og snøskuter for å skrive ut forelegg på kr 500 ? eller burde kiting straffes med fengsel?
  15. Måtte bla litt i statsbudsjettet og jeg fant frem til en litt artig sak: http://www.statsbudsjettet.dep.no/Statsbudsjettet-2008/Dokumenter/HTML-dokumenter/Stprp-nr-1-Gul-bok/14927/ Tabell 1.2 Samlede utgifter etter departement 2008 Miljøverndepartementet 3 264 Mill. kroner Tabell 1.7 Skatter og avgifter i perioden 2008 5508 Avgift på utslipp av CO2 kontinentalsokkelen 3 300 Mill. kroner Dette betyr at inntektene fra CO2 avgiftene er større en hele miljøvern departementet. Hørte jeg noen si jeg historisk miljøsatsing...
  16. Problemet med dette statsbudsjettet, og alle andre statsbudsjet siden krigen, er at det øker i størelse. Skattetrykket øker og en får mindre penger å bruke på miljøvennlige løsninger, velediget, turutstyr eller andre tinge som en finner hensikstmessig.
  17. Nei, det finnes ingen. Men det finnes mange grunner for å bruke dun: - det er varmt - det er lett å bære - mye bedre å sove i
  18. Disip

    Kløv

    Jeg har akuratt fått meg en omplaseringshund. Har tatt kløv på hunden for første gang, og kan på ingen måte skryte på meg kunnskap eller erfaring. Men tror det er en fordel ar du starter med liten vekt og stort volum, slik at hunden vender seg til at den blir litt breiere.
  19. Jeg bruker tre sesongs telt på fjellet om vinteren. Funket så langt... Men har alltid med meg en spade i tilfelle teltet ikke klarer været.
  20. alltid med: - vann - mat som regel med: - syset - multitool - tape - tau - tørre klær - do papir, hva er vitsen med å drasse med seg en hel dorull ??? - enkeltmannspakke også mye som kommer ant på hvilken type tur det er : - myggstift - lommelykt - sovepose - liggeunderlag - telt - kompass - våpen - fiskestang - snøbriller - spade - fotokamera - fyrstikker - rødsprit - stormkjøkken - feller - isborr - stearinlys - kart - +++
  21. det er fortsatt is... Kjørte over Sognefjellet i går. Var sprukken is på de regulerte vannene. Generelt er vel fiske best når teperaturen i vannet er litt høyere en fire grader.
  22. Har brukt ridgerest i alle år. Glimrende, eneste problemet er at der er litt smalt og litt kort for en breiskuldret person på 190 cm.
  23. Disip

    Sluktips.

    Siden vi først har begynt å skryte av bodsted, så må det nevnes at jeg bor i gaupne. Når det gjelder sluker synes jeg denne siden er til litt hjelp: http://www.solvkroken.no/ontime_tips.asp?tips_id=48
  24. Det tok meg 3 sek å rette artikelen på wikipedia. Og 35 sek å skrive denne meldingen.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.