Jump to content
IGNORED

Tips til nybegynner rifle


Jegerneger
 Share

Recommended Posts

Tikka t3 er en god og rimelig rifle av super kvalitet. Har hatt min i 6.5x55 i snart 10 år. Til vanlig bruk er den uslitelig og presisjon ut av eska er også svært god. Avtrekket er heller ikke av de værste. Plaststokken virker billig og er hul men det har lite praktisk betydning. Den er lett og ligger godt. Tror det skal være trygt å kjøpe brukt men er usikker på om den vil være så mye billigere brukt en ny.

Tore

Link to comment
Share on other sites

Hei igjen,

Jeg jakter mest elg men tenker at den kan brukes til det meste med rett ammunisjon. Til småvilt som rype ville jeg brukt helmantel dvs ammunisjon uten blyspiss. Ganske flat bane på 6.5x55 som gjør at du kan skyte på flere avstander etter innskyting. Bruker dessverre altfor for få timer på skytebanen med denne. Til mengde trening bruker jeg salong. Skyter noen tusen skudd per år med salongen på selvanvisere jeg har satt opp selv i marka (dvs langt utenfor bygrensen). Litt billigere å skyte masse med salong. I dag kan du kjøpe tikka t3 i 6.5 x55 og tikka  t1x i salong altså 22 lr. Disse tober helt like og du kan skifte stokk i mellom. Jeg skyter links og venter fortsatt på at  t1x skal lages i links utgave. 

Tore

Link to comment
Share on other sites

Erlend Gudvangen Bjørkeng skrev (26 minutter siden):

Man får Barrett Fieldcraft med carbonstokk til 9.999 (-20.000 i rabatt) på Black Friday salg på Jaktia på Jessheim i dag

så vidt jeg vet har (hadde) de en i 6,5x55 og en i 308. Første mann til mølla, må kjøpes fysisk i butikk.... såehh litt lokketilbud, men absolutt ett godt kjøp til den som slår kloa i en. 

Edited by aico
Link to comment
Share on other sites

Forøvrig er det flere titalls tråder om dette temaet på kammeret.no, så du trenger ikke registrere deg og spørre en gang, bare se i gamle tråder, så får du masse gode tips.

Hidden Content

Moderator får slette posten hvis det er på kanten å henvise til annet forum. Prøver bare å hjelpe TS.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy