Jump to content
IGNORED

Exped Megamat Lite LXW vs Synmat 9 XP LW


 Share

Recommended Posts

Hei
Samboerpar som vurderer å kjøpe litt turutstyr til hverandre som jule/bursdagsgaver.

Prøver å sette meg inn i jungelen av liggeunderlag.
-Exped Megamat Lite LXW, 12x77x197cm, 1385g
-Exped Synmat 9 XP LW, 9x65,x197cm, 1100g

Det skiller altså bare 285g på disse. Det er hovedsakelig den ekstra bredden som frister. Har fra før et eldre Ajungulak oppblåsbart liggeunderlag som oppleves både for smalt, for kort og for tynt. Usikker på hvor lite det vi har faktisk er. Vil 65cm bredde oppleves som rikelig, eller vil 77cm være verdt den ekstra vekten?
 

Alternativ:
-Exped Megamat Lite Lite LW, 12x65x197cm, 1190g

Hva er forskjellen på Megamat Lite og Synmat 9 XP utover størrelsen? Er det forskjell på soliditet?

__________


-Synmat XP7 LW, 7x65x197cm, 1000g
-Synmat 3D7 LW, 7x65x197cm, 990g
Hva er forskjell på disse to?

___________

Som dere forstår ut ifra hvilke produkter jeg vurderer prioriteres komfort rimelig høyt. Vi kommer neppe til å gå på noen veldig lange turer. Opplever ofte at det er dårlig nattesøvn som kan ødelegge mange ellers fine turer. Opplever at liggeunderlag er for korte, smale og glatte, slik at man våkner av at man ligger utenfor liggeunderlaget i en eller annen retning.
Ser også at det er noe som heter "chair kit", som virker som en god idè. Mest for å øke komfort når det brukes som stol, men også for å beskytte liggeunderlag.
Kan det være en (god?) idè og kombinere chair kit med en ultra lite underlag?
F.eks:
-Synmat UL Winter LW, 9x65x197cm, 820g + Chair kit LW, 495g = 1315g
-Synmat UL LW, 7x65x197, 595g, + Chair kit LW, 495g = 1090g

 

På forhånd takk for svar og innspill! :-)

Edited by eehgil
Link to comment
Share on other sites

Har Megamat Lite LXW med tilhørende stoltrekk, og det er helt sinnsykt komfortabelt. Et stort pluss med stoltrekket er at man ikke trenger å brette opp fot-enden (slik som på Thermarest), og man ender da opp med en svær og myk lenestol som kan minne litt om en sykehus-seng. 
Minuset er jo selvfølgelig vekt og volum, med stoltrekk blir det litt over 2 kg totalt. Volumet på selve liggeunderlaget sammenrullet er på størrelse med en mild vintersovepose. Er litt knotete å rulle sammen stoltrekket også.

Alt i alt er det helt genialt, men dyrt og tungt! Men for all del, er du sterk nok og har plass i sekken kan det anbefales på det sterkeste.

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar. Vil tro det er en komfortabel kombo ja! Føler du bredden er overdreven, eller er den kjekk?
Mulig jeg misforstår det du skriver. Men er det ikke enklest å pakke sammen liggeunderlaget mens stoltrekket er på? blir det ikke da en sak på størrelse med et Bamseunderlag som man greit kan feste utenpå sekken?

Link to comment
Share on other sites

eehgil skrev (31 minutter siden):

Takk for svar. Vil tro det er en komfortabel kombo ja! Føler du bredden er overdreven, eller er den kjekk?
Mulig jeg misforstår det du skriver. Men er det ikke enklest å pakke sammen liggeunderlaget mens stoltrekket er på? blir det ikke da en sak på størrelse med et Bamseunderlag som man greit kan feste utenpå sekken?

Det spørs nok litt på hvor stor du selv er, men for meg på 100 kg føles det godt med den bredden! Har til sammenligning en Neoair Xtherm i mummy-fasong som er 51 cm bred, denne kan føles meeget smal (med mindre man sovner fort pga utmattelse 😜).

Angående sammenrulling med stoltrekk på - ja, det går! Men verdt å merke seg at stoltrekket har 4 alu-stenger i lengderetningen som må taes ut (og ikke mistes). Har ikke testet, men tror det også kan bli trangt i kompresjonsposen til liggeunderlaget hvis man har stoltrekket på.

 

Link to comment
Share on other sites

https://www.youtube.com/watch?v=V_JKr9xJVC4
På denne videoen har han chair kit montert på liggeunderlaget og får plass til det i posen til chair-kitet. Men mulig dette ikke går med Megamat? Hvis man må drive å ta av chair-kitet så blir det vel litt mye mas..?

Link to comment
Share on other sites

Testa det nå, og det passer fint inn i liggeunderlag-posen med stoltrekket på. Må riktignok rulle det stramt sammen. Stengene til stoltrekket må være utenfor, da de er for lange.
Har lagt ved noen bilder. Det er to forskjellige "stol"-moduser. Med dobbeltbrett sitter man overraskende høyt, nesten 30 cm. Sykehus-seng-modus er mest komfortabelt, tror også dette er gull på vinterstid for å holde varmen i beina. Liggeunderlaget skal forøvrig tåle 20 minusgrader iflg Exped.
Kan også nevnes at Exped selger et "coupler kit" til sine liggeunderlag, så hvis både du og samboeren går for en Megamat kan dere koble de sammen til en svær dobbeltseng.

 

 

 

20200902_100901.jpg

20200902_100915.jpg

20200902_101018.jpg

20200902_101219.jpg

20200902_101358.jpg

20200902_101922.jpg

20200902_101925.jpg

Capture.PNG

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy