Jump to content

eehgil

Aktiv medlem
 • Posts

  43
 • Joined

 • Last visited

About eehgil

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

eehgil's Achievements

 1. Takk for oppriktige tilbakemeldinger Tror ikke jeg tar sjangsen, kostbar, og det blir litt snevert bruksområde hvis man f.eks kun kan bruke den utenpå et annet mellomlag.
 2. Hvordan er erfaringene med Feral-genseren? Ubehandlet villsauull frister litt. Hvordan er den størrelsesmessig? Skulle ønske de også hadde en jakke-versjon, lettere å regulere varmen da. Hva er best av ikke-superwashbehandlet ullundertøy? Northern Playground? Nøstebarn? Finnes det andre? Ren ull vs ull med slike: [Hidden Content] [Hidden Content] Hvordan er forskjellen i praksis? Er ren ull mye varmere?
 3. Salomon X Ultra Trek GTX var ihvertfall for smale for meg, så mulig de kan være et alternativ. Salomon Quest 4d GTX er bredere og passer meg perfekt.
 4. Takk for tilbakemelding! Det høres lovende ut.
 5. Et lite oppfølginsspørsmål. I Hilleberg Unna, er det plass til et wide (65cm) og et normalt (55cm) liggeunderlag i bredden? Eller blir bunnduken for "deformert" da? Dette blir da ca. 120cm. Hilleberg oppgir bredden på 110cm. En av unnskyldningene for å evnt. kjøpe dette teltet er å kunne bruke det til en voksen + et barn på familieturer, hvor vi da i tillegg har et tremannstelt til 2 stk + all bagasjen. Alternativet er å bruke to normale liggeunderlag, det går jeg ut ifra går helt fint?
 6. Ja, har sett noen av videoene hans også. Det jeg er mest skeptisk til på 2p er at det er oppgitt til 208 lengde, om dette er faktisk innvendig liggelengde eller lengste utvendige lengde vet jeg ikke. Lest flere som har kommentert at teltet er for kort. Dog ser det ut til å ha veldig rette vegger, rettere enn f. eks Unna. 3p er oppgitt til å være 10cm lengre (218 cm). Også litt negativt (flisespikkeri) at dørene og insektsnett ikke har glidelås i nederkant, slik at man kan ta de til sides slik som f.eks på Unna. Å kunne ta dørene til sides og så ha en lomme som de stappes ned i virker veldig smart og kjapt. Er det ikke en slik lomme på Unna? Litt dumt at insektsnettet er på innsiden av døren, slik at man må åpne insektsnett for å justere døren (lufting), men slik må det vel være siden det er enduks, hvis ikke hadde vel innsektsnettet blitt vått i regn. Avtagbar vestibyle tenkte jeg var litt unødvendig, men des mer jeg tenker på det des smartere virker det. Tar kanskje ikke stor plass i sekken så kan man, som du sier, velge om man vil bruke den eller ikke. Med en vestibyle på 3p har man da en godt beskyttet inngang og lagerplass, og en inngang med utsikt og lett tilkomst.
 7. Noen filmer som viser Black Diamond Hilight 3p
 8. Dette er et fantastisk forum. Ikke bare får man mange gode alternative løsninger. Men et medlem fulltester løsningen på akkurat den sekken jeg har! Fantastisk! Skogens Stønn: Å brette å lime endene var lurt, hvilken type lim bruker du?
 9. Tusen takk for svar alle sammen. De Lars Monsen reimene er kanskje den beste kandidaten, både for å erstatte originalreimene på Ospreysekken, og til bruk slik som de er. Man må vel gå ut ifra at dette er spenner av denne typen som faktisk fungerer, siden de selges av "sjefen selv". Som nevnt er de fra Biltema ubrukelige. Ulempen er at jeg enten må betale frakt, eller kjøpe andre ting (som jeg egentlig ikke trenger) for å få fri frakt - og da blir det dyre stropper 18mm fra Jula tror jeg blir for bredt til å bruke i spennene på Ospreysekken. Har også kjøpt en del slike billigstropper opp gjennom tidene, og er lei av at spennene er undøvendig dårlige og har liten åpning. Har noen 40 år gamle som går helt fint å tre selv med opplisete ender. "Gatekeeper" virker som en veldig ryddig løsning, må se hvordan festeanordningen kan funke på sekkene mine. Men det er kanskje en litt overdimensjonert løsning for lette ting? Biltema 37-0043 [Hidden Content] tror jeg at jeg skal prøve å kjøpe ja, har Biltema i nærheten. I fart er det vel best å ha liggeunderlaget vertikalt ja. Men når liggeunderlaget er plassert (nesten) nederst horisontalt så så står sekken så stødig når man tar den av seg, og det synes jeg er så innmari praktisk, spesielt på familieturer der det blir mye start og stopp.
 10. I hilken lengde? På bildene ser det ut som om de blir bredere dess lengre de er? Men uansett takk for tips, dette ser ut som et bra produkt! På Biltema har de noen tilsvarende der låsen åpner så lite at det er veldig vanskelig (nesten umulig) å tre gjennom reimen. [Hidden Content] Ser nå også at Biltema har disse, mulig de kan brukes: [Hidden Content]
 11. I-landsproblem føler: Har en Osprey Kestrell 48 som har originale reimer for å feste liggeunderlag nederst på sekken, i utgangspunktet fint plassert slik at liggeunderlaget hjelper sekken å stå stødig. Problemet er at de originale reimene er for korte for mitt Bamseunderlag. Tenkte at å skaffe lengre slike er sikkert det enkleste i verden, det var det vist ikke. Disse reimene er 15mm. Typiske pakkreimer er gjerne 25 eller 30mm. Min lokale systue hadde noe, men disse var for tynne, slik at de sitter dårlig i stroppene. Bestilte også noe greier fra ebay og wish, men der vet man jo aldri hva man får når man får det om 6 mnd tid. Noen som har kommet over 15mm reim ("webbing") som er av passende til denne bruken? Enten som metervare, eller som del av et annet (billig) produkt. F. eks hundebånd, nøkkelreim eller lignende? Som et utspring fra dette begynte jeg også å se på å utstyre noen andre sekker med egnede reimer for å feste liggeunderlag, telt og lignende utenpå. Typiske pakkreimer virker noe overkill, synes det også er fint med hurtigspenner i plast da det er ekstremt kjapt å åpne, og lett å stramme med å stramme "hannen". Er det noen som har kommet over enkle slike reimer i god kvalitet i ca 15mm bredde. Der "hunnen" er påsydd en ca 1m lang reim, og "hannen" er løs og "strambar". Evnt enda bedre: der hunnen festes direkte i hempe i sekk, reimen i ene enden har en annordning for å festes i hempe i sekk på andre siden, og hannen er strambar på denne reimen. Kjøpte denne på XXL [Hidden Content] men synes den er veldig overkill med ca 25mm bredde, åsså så hæslig farge.
 12. Igjen takk for svar. Kort, konsist og verdifullt fra Marius Engelsen, fantastisk underholdende og velskrevet (og like verdifullt) fra Msadian!
 13. Tusen takk for mange tilbakemeldinger. Klar over at det er mulig å kjøpe eget innertelt i netting til Unna, men det vil gjøre teltet enda dyrere. Ser også for meg at det kan bli vel kaldt på vår/høst? Vurderer Black Diamond Hilight nesten seriøst. Hvor stor ulempe er det med enduks til bruk på vår/sommer/høst? Hilight 2p, 208x127cm, 1790g, 4300kr på Outnorth nå med 1000kr rabattkode. Har også i fjor vært nede i 3500kr ref prisjakt. Hilight 3p, 218x152cm, 2165g, 4500kr på Outnorth nå med 1000kr rabattkode. Har også i fjor vært nede i 4000kr ref prisjakt. [Hidden Content] [Hidden Content] Norrønna lanserer vel snart telt? Blir spennende å se hva de kommer med.
 14. Savner dere som har Unna muligheten for å ha insektsnett i hele åpningen på innerteltet? Ser for meg at der er litt bortkastet å ha en så stor flott åpning, og så måtte stenge utsikten helt når det er mygg..?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy