Gå til innhold

eehgil

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  18
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Og her: https://www.salomon.com/en-us/shop/product/x-ultra-3-wide-mid-gtxr.html#color=9561
 2. Ikke direkte svar på spørsmålet. Men jeg kjøpte for en tid tilbake et par Salomon X-Ultra Trek GTX. Som hos deg kjentes de i utgangspunktet bra ut, men viste seg å være for smale - fikk veldig vondt i føttene. Fikk byttet de inn og kjøpte Salomon Quest 4D 3 GTX, de ser i utgangspunktet veldig like ut, men disse er litt bredere, og er fantastisk gode for meg. Kjenner flere som har disse skoene og er veldig fornøyde. Virker som om de er vanskelig å få tak i i Norge nå (høy pris og rare størrelser). Tror jeg litt tilfeldig kom over noen kommentarer på et engelsspråklig forum om at Quest er bredere enn X-Ultra Trek. Så en mulig konklusjon: Salomon X-Ultra er smale for mange, men Salomon kan ha modeller som er bredere. Ser blant annet at det er kommet en wide versjon av en lavere type sko her: https://www.xxl.no/salomon-x-ultra-3-wide-gore-tex-hikingsko-herre-multicolor/p/1169255_1_style
 3. Hei, Ser at jeg har behov for en skallbukse til bruk på fjellturer til fots når det er kaldt/kjølig og regnvær eller fare for regnvær. Har fra før svært god erfaring med Bergans Dermizax da jeg har skibukse og jakke som er ca 13 år gamle og fremdeles fungerer knall. Synes de har holdt meg fantastisk tørre både med tanke på regnvær og svette. Har ikke erfaring med andre produsenter sin "gore-tex", men går ut ifra at andre kan være like gode. Er på jakt etter en enkel bukse som kan brukes til treningsturer til fots, turer med barn og genrelle utedager - når det er regn eller fuktig vær. Passe kombinasjon av soliditet og "letthet". Krav: -Ikke gamasjer -Lufting -Stramming i ankel, og ikke så veldig vide i ankelen (skal ikke gå over store alpinsko). -Mulighet for seler. Pga mine erfaringer med Bergans har jeg sett litt på Bergans Breheimen 3L pants, og tenker å få prøvd denne i butikk, men er ute etter alternativer til denne. Noen som har erfaring med Bergans Breheimen 3L? Noen som har tips til andre bukser jeg burde sjekke ut? Hva er egentlig fordel/ulemper med 3-lags vs 2-lags? Takk for svar.
 4. Takk for svar. Det er egentlig det samme som jeg har konkludert med. Også den delen om at undertegnedes langrennteknikk sannsynligvis er godt under snittet Men jeg håper også at skiene har (overraskende) mye av skylden. Har egentlig allerede konkludert med at jeg skal kjøpe meg en felleskipakke dedikert for oppkjørte løyper. 75mm vs BC er noe jeg har tenkt litt på. Har også allerede egentlig konkludert med at skoene er for myke til mitt bruk. Spørsmålet er da om jeg skal gå for 75mm eller BC hvis jeg skal kjøpe meg nye sko. Har sett litt på Fisher S-bound 98 (eventuelt Excursion 88 eller Traverse 78) - det er kanskje noe slikt jeg burde ha kjøpt meg i første omgang.
 5. I fjor (eller var det året før?) kjøpte jeg meg en slags fjellskipakke. Tanken var at jeg skulle bruke den til alt: Treningsturer (lavt nivå) i oppkjørte spor, familieturer med pulk (og kjeks og kakao) og litt mer avanserte ekspedisjoner i ulendt terreng. Madshus Voss MGV+ smørefri (60-50-55) 195cm lange. Rottefella NNN BC manuell. Alfa Quest/Core. Jeg er ikke så veldig fornøyd. Når jeg prøver å gå på litt i oppkjørte løyper blir jeg fragått av alle over 10 år. Og da mener jeg ALLE. Jeg er i helt gjennomsnittelig form, og på sommeren blir jeg veldig skjelden fragått i fjellet. F. eks i forgårs ble jeg fragått av tre kjærringer på 55+ som helt tydelig var på tur, de jabbet i ett sett og hadde det ikke travelt. Jeg gikk det jeg var mann for. Synes skiene rett og slett glir dårlig. Når jeg prøver meg på litt nedkjøringer og forsiktige telemarkssvinger så vrir skoene seg totalt, det føles som om helen er 45 grader utom skia. Det går helt fint an å gå 1km for så å sette seg ned å drikke kako og spise kjeks - så familieturer takler de :-) Er det meg eller er dette en pakke som er helt feil for meg? Angrer på at jeg ikke kjøte to forskjellige pakker. En til løyper og en ren fjellskipakke.
 6. Endte opp med å prøve skoene "på ekte - i naturen", og de kjennes veldig bra ut. Kjennes romslige ute allerede etter første turen. Tusen takk for tilbakemeldinger! :-)
 7. Tusen takk for grundige tilbakemeldinger! Jeg tror jeg prøver de litt til hjemme før jeg bestemmer meg. Kan vel også nevne at jeg har prøvd alt som finnes i de lokale butikkene i kategorien "lette fjellsko" uten å finne noe som jeg synes passet skikkelig. De nærmeste var noen i fra Mammut, Comfort High og Aenergy High, disse blir nok alternativet hvis jeg leverer inn igjen skoene fra Salomon. Men jeg synes Mammut skoene var litt dyre i forhold til hvor "spinkle" sko det egentlig er. Er Mammut god kvalitet?
 8. Kjøpte første et par Salomon X-Ultra Trek GTX som kjentes veldig bra ut i butikken. Etter en halvtime hjemme på stuegulvet fikk jeg vondt i høyrefoten. Virket som om de rett og slett var for smale for meg. Presset på utsiden/under foten. Leverte de inn igjen og fikk tilbake pengene. Etter litt søking på nett leste jeg flere steder at Salomon Quest 4D 3 GTX har en litt romsligere passform enn X-ultra Trek. Når XXL hadde vennefest bestilte jeg et par. Kjente med en gang at de var romsligere enn X-ultra trek. Men etter et par timer på stuegulvet kjenner jeg det litt i høyrefoten også med disse. Ikke vondt, men presser såpass at det er godt å ta av seg skoene. Vurderer nå om jeg skal levere de inn igjen - og få tilbake pengene. Eller prøve de ute på noen skikkelige turer. Hvis de ikke passer får jeg selvfølgelig levere de tilbake på fornøyd-garantien, men da får jeg vel kun byttet til en vare i samme varegruppe, ikke pengene tilbake. Så da er jeg avhengig av å finne et alternativ på XXL. Vil de utvide seg når jeg begynner å bruke de? Har ett håp om at hvis de utvider seg bittelitt så vil de sitte som støpt og blir verdens beste sko Bakgrunnen for at jeg ikke gir meg med Salomon er at min samboer har forgjengeren til Quest, og skryter veldig av disse. Jeg hadde også noen Salomon-sko i mine yngre dager som til dags dato er de beste skoene jeg noen gang har hatt, både med tanke på komfort og holdbarhet. Men jeg skal også innrømme at jeg i mellomtiden har prøvd meg på to forskjellige par Salomon joggesko som jeg begge har måtte gitt opp pga de var for smale for meg.
 9. Fjellreven Keb i div farger på tilbud på Platou nettbutikk. Ikke ofte denne er på så godt tilbud der de faktisk har normale størrelser? https://www.platousport.com/herre/bukser/turbukse?manufacturer=2560
 10. Ang. Fjellreven Keb på nettet. Gode tilbud på Platou nå? https://www.platousport.com/herre/bukser/turbukse?manufacturer=2560
 11. Tusen takk for stort engasjement og mange tilbakemeldinger! :-) Skal studere tipsene dere har gitt meg! :-)
 12. Nei, egentlig ikke. Tenker et rent kuppeltelt. Med mye mindre fortelt enn Svalbard High camp. Og to innganger til innerteltet. Dette er vel det nærmeste jeg har sett ja! Det jeg så for meg inne i hodet mitt hadde ikke så stort fortelt. Ser også i overkant komplisert ut å slå opp? Mer et campingtelt enn et fjelltelt? Dette har vel ikke to innganger?
 13. Blaser: Helsport mil 1lt med "fortelt" på ene siden er vel nesten det jeg spør etter! Skal lese gjennom tråden. Men det førsteinntrykket er at teltet er noe lavt og ukomfotabelt, enkel duk? Det er vel også ganske kostbart og ute av produksjon? Luesveis: Nettopp! Et Allak 2/3, men "Unna-løsning" på ene langsiden, hadde ikke det vært noe? Det lages jo utrolig mange varianter at telt med små forskjeller, så rart at ikke dette finnes. Helsport Reinsfjell er vel også tilnærmet samme, her kunne også forteltet på ene siden vært sløyfet, og vips en ny teltmodell.
 14. Fikk en liten "hang-up" på telt. Studerer litt og tenker at det hadde vært fint med et kuppeltelt som har direkte inngang til innerteltet og full åpning på ene langsiden (som Hilleberg Unna) og inngang via fortelt på andre langsiden (som Hilleberg Soulo). Usikker på om det er praktisk mulig at den 3. stangen stopper på toppen av teltet, eller om det må bli et telt med to stenger der man må plugge ut forteltet (som Hilleberg Rogen/Niak). Men hadde absolutt foretrukket en fullstendigs selvstående løsning med 3 stenger. Da hadde man hatt en godværsinngang som gir lett og direkte tilgang til innerteltet på "Unna-siden". Her vil man da også ha full åpning og kanon utsikt fra teltet. På andre siden har man en "styggeværsinngang" og plass for sekk og sko. Tenker ikke nødvendigvis at det skal være et 1-mannstelt, dette vil vel være en løsning som er mest hensiksmessig på 2 og 3-mannstelt. Forteltet må gjerne være langt større enn det som er på Hilleberg Soulo Finnes noe slikt?
 15. Tusen takk for godt og utfyllende svar. Jeg får gå litt i tenkeboksen.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.