Gå til innhold
 • Bli medlem
IGNORED

Tursekk med plass til hund i nødstilfelle


Anbefalte innlegg

(For ordens skyld: Jeg kommer til å dra og prøve aktuelle sekker, for å finne en som sitter godt :) Vil bare orientere meg litt i jungelen av muligheter først :D )

Jeg skal gå til innkjøp av tursekk til bruk både på hytte-til-hytte- og teltur.

Normalt sett vil jeg gjerne begrense oppakningen til 12-17kg, men jeg vil gjerne at det skal være mulig å bære hunden min i tilfelle noe skulle skje, uten at jeg sliter i stykker sekken eller meg selv. Har en 25kg blandingshund på størrelse med liten labradortispe. I et eventuelt nødstilfelle ville jeg antakelig lagt igjen noe utstyr eller fått en venn til å ta noe av oppakningen slik at sekken ikke blir stort tyngre enn rundt 30kg. Budsjett: Maks 4000,-

Funksjoner jeg ønsker meg:

 • Bæresystem som ikke blir vondt med 25-30kg oppakning
 • Romslig hovedrom med åpning både i topp, bunn og front (enklere å få hunden inn)
 • Kraftig stoff som ikke rives opp uten videre av huneklør
 • Godt med lommer eller festemuligheter utenom hovedrom, slik at det går an å pakke om sekken for å gjøre plass til hunden.
 • At sekken i seg selv er litt "fast i fisken" og ikke blir altfor ustabil med pelsdotten oppi
 • Gjerne damemodell (om det er relevant er jeg 173cm høy, med rygglengde på ca 46cm)
 • Minimum 65 L.

Har kikket litt på Lundhags Gnaur og Fjällräven Kajka. Synes også mange av modellene til Gregory og Osprey ser interessante ut, men er litt nyskjerige på om de er for "myke" (ikke faste i fisken :D ).

- Amaya

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Flott at du tenker på å måtte evt bære ut hunden din ved evt skade. Blir jo mye styr om du skal pakke om sekken, ei bikkje på 25kg tar fort litt plass. Er det ikke en bedre løsning å bære bikkja ut i brannmann løft? altså liggende over skuldra dine. evt da sett etter en sekk som du kunne bruke som ei delvis hylle for å avlaste litt på skuldrene og få mere av vekta ned på hofta.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

@Diger Jotne jeg har tidvis litt rygg- og nakkeproblemer. Ikke noe voldsomme greier, men jeg vil ordne meg en løsning hvor jeg kan gå så normalt som mulig med vekten jevnt fordelt :) Noe hengende rundt nakken tror jeg er no-go for min fysikk :P 

@Troll1 hun har kløv og skal gå med den :D  Det jeg planlegger for, er eventuell skadet hund. Det skal ikke mer til enn skadede poter, strekk eller huggormbitt før man ikke bør la hunden gå mangfoldige kilometer selv i ymse terreng. Siden det er en hund, kan jeg antakelig ikke regne med at noen sender ut redningsmannskap for å hjelpe oss ned fra fjellet, og må dermed være i stand til å frakte henne for egen maskin :P 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har fjällvandra med 2 och 3 hundar (Vorsteher) och jag ville fokusera på vad gör jag för att inte hamna i nåt läge som det du är orolig för, och jag skulle heller inte orka bära nån 25 kg. hund ned från fjället. När det gäller huggorm bett så får du köpt medicin mot det. Ta med salva till trampdyna/pote och ett par hund sockar som är slitstarka och tål att gå med. Skulle också ta med bredare plåster för att hindra den att slicka på eventuella sår. Det kan ju hända att en blir tvunget att ligga kvar nån dag för att se an nån skada och möjligen lätta på klövjeväska för att avlasta hunden.

Men den hunden vi har i dag skulle jag kunde bära ned från fjället ej lita dvärgschnauzer tik, där tror jag det största problemet är å få hon i säcken.😉

  

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Potesokker, salve, førstehjelpsveske, bandasjer og kortisontabletter er selvsagt med. 😁 Jeg ønsker fortsatt å ha en slagplan i tilfelle. Mest sannsynlig vil jeg ikke behøve det, men man vet aldri, og jeg kommer ikke til å legge igjen hunden i fjellet. 😜

Endret av Amaya
Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 2 weeks later...
Amaya skrev (På 29.7.2020 den 18.49):

Potesokker, salve, førstehjelpsveske, bandasjer og kortisontabletter er selvsagt med. 😁 Jeg ønsker fortsatt å ha en slagplan i tilfelle. Mest sannsynlig vil jeg ikke behøve det, men man vet aldri, og jeg kommer ikke til å legge igjen hunden i fjellet. 😜

Dette er vel kanskje en bedre mulighet.

(Logg inn for å se skjult innhold)

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 1 month later...

Jeg kan ikke svare helt på det du spør om, da jeg har en hund på bare 6 kg. Men det som har funket for meg når jeg har måttet ha henne i sekken (skiturer i dyp sne etc), er rett og slett "stive av sekken" med et sitteunderlag (jeg har et av den sammenfoldbare typen som koster kanskje 20 kr). 

Jeg bruker selv gjerne et sitteunderlag av reinskinn, men alltid kjekt med et ekstra i sekken om turfølget  har glemt. Siden du har en litt større hund og skal ha en større sekken, er det kanskje mulig å lage en løsning med et liggeunderlag; enten at du kapper det til og får et ekstra (litt stort) sitteunderlag, eller legger det dobbelt.

 

 

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 3 months later...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av Gjetern
   Hei! Oppdaget nettopp dette forumet da jeg desperat Googlet etter "tursko som ikke går i stykker". Kort fortalt skal jeg i år som i fjor ha en sommerjobb i fjellet, som innebærer masse gåing utenfor sti i all slags terreng. Stedet har "lavfjell", myr, grus, gress, høye stive busker, glatte steiner, osv. I fjor hadde jeg med meg et par lette terrengsko, som jeg fort måtte gi opp da jeg oppdaget hvor mye det regnet. Gikk i korte gummistøvler (!) i ti dager frem til venninnen min kom med noen middels høye hastekjøpte gtx sko fra sport Outlet. Innen da hadde jeg nesten gått av meg føttene i de forferdelig vonde, flate støvlene. Sport Outlet-skoene gikk i stykker på under to uker, og må kastes. I år skal jeg ikke gjøre samme feil! Så jeg har allerede lett i flere mnd etter riktig merke. Jeg vet at jeg foretrekker lave lette tursko jeg kan bevege meg kjapt i (bærer ikke tung opp-pakning annet enn første dagen) kombinert med vanntette sokker og gamasjer. Det verste jeg vet er Kina-dritt og ting som går i stykker. Jeg har nå skjønt at mange sko får raging reviews fordi anmelderne bare bruker dem til noen dagsturer her og der. Jeg ønsker meg lette sko ja, men de må tåle å bli brukt og ikke gå opp i limingen etter noen uker. Stedet jeg skal til er langt inni fjellet og jeg kan ikke bare dra på butikken og bytte dem. Det virker som dere på forumet her har peiling, så da lurer jeg på om dere kan anbefale noen slitesterke merker? Jeg tenkte på La Sportiva Spire gtx lenge etter gode tester, men brukeranmeldelsene beskrev at de falt fra hverandre etter to uker (med bildebevis) så da slo jeg det fra meg. Håper noen har noen gode tips. Tusen takk! Hilsen gjeter'n. 
  • Av Nikke
   Hei Fjellforum folket. Håper alle er trygge i disse tider!
   Det er vel ingen tvil om at det har vært rare tider en god stund, og for egen del, egentlig helt siden vinteren 2020. Regner med at jeg ikke er alene. Likevel, den vinteren forsøkte turkompisen og jeg å både holde humøret oppe, samt beholde troen på at det ble langtur på oss den sommeren.  Hvert fall så brukte vi tiden til å oppgradere utstyr, drømme oss bort på kartene, og ikke minst gjennomføre noen treningsturer. For tross alt sto to ukers tur til Finnmark på dagsorden. De nevnte treningsturene ble gjennomført både sammen, og soloturer.
   På treningsturen til Birtedalen, cirka to uker før avgang til Finnmark den 5 juli, var det kun meg. Må si mitt første møte med Birtedalen ble fantastisk. Flott og variert natur med muligheter for padling og trasking mil etter mil. Fiske var også overraskende bra. Legger ved en en kort amatørvideo, og håper den fanget opp litt av stemningen og turen generelt.
  • Av CarstenT
   For en del år siden havde jeg ophold og arbejde i Paamiut på Grønland. Der var ikke meget rum mellem is og hav, men dét der var lærte jeg godt at kende gennem mange turer. På én af dem hørte jeg et fjell 'ringe' i den første hårde vinter-frost. Dét har jeg aldrig hørt om før og vil spørge jer her, om der er andre der har oplevet det samme?
   Det er så usædvanlig en lyd, at den er svær at beskrive .. der er ikke noget at sammenligne den med. Ud over måske en lyd-effekte på film som skildre en drastisk hændelse under vand. Nu har jeg heller ikke mange erfaringer med lyd under vand, men det er noget med tone-lejet. Hvis man kan forestille sig to meget store stål-stykker blive trukket hårdt og voldsomt mod hinanden kan man forestille sig en 'skrigende' lyd. Dét er tone-højden. Det føltes osse som om den var dæmpet og mild i henhold til billed. Det andet træk ved lyden var, at det lød som en kæmpe klokke som blev slået an. Hvis man forestiller sig, at klokken har en egen-frekvens (ca 1 hz), så hører man altså et kraftigt 'gong' af et mildt 'skrig' som toner ud i den her 1 hz sving i volumen.
   Omstændighederne er følgende: Jeg er oppe på et lille men markant fjell. Det er stille, klart og første dybe vinter-frost. Jeg står ved en lille 'pyt' af vand (5*25 m) som er frosset til og gennemskåret af frost-sprængninger. Det er ikke svært at overbevise mig om, at lyden har med denne lille sø, eller andre lignende, og frost-sprængningerne at gøre. Det er, trods størrelsen, en massiv klump bundfrossen is. Men, den matcher altså ikke den lyd jeg ville opfatte som et kort og skarpt smeld, hvis bare det var isen der slog en revne. Jeg ved ikke, om det er isens smeld der har forplantet sig ud i fjeldet, eller om det er fjeldet selv der har slået en revne. Men, jeg er ret overbevist om, at den store klokke-lyd er forbundet med lyd der bliver kastet rundt/reflekteret i et stort fast medium indtil den toner af.
   Er der nogen som kan genkende noget tilsvarende?
  • Av Bjørn_R
   Har alltid likt meg på turer i fjell og mark.
   Har alltid med meg fotoapparatet og etter hvert ble mange bilder liggende på harddisken.
   For å se på turene i ettertid ble bloggen til,
   Her er tips om diverse fjellturer med kart, startsted, tekst og mange bilder

   (Logg inn for å se skjult innhold)
  • Av John-Kåre
   Hei. Skal ha ny sekk da min Bergens 80 L fra 2006 er for liten og litt ustabil ved tung lasting. 
   Har lest og søkt litt her inne og finner mye rundt Osprey Xenith og Bergens Trollhetta 95L. Begge disse ser ut il å være ute av produksjon. Bergens har bare sine nye alpin serie på hjemmesidene og Osprey har nå sine Aether Plus. 
   Noen som har erfaring eller kunnskap med Osprey Aether Plus? 
   Hva med Gregory Baltoro 95L?
   Tips mottas med takk. 
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.