Gå til innhold
Esther Johanne Moe Lie

Ferskis vil på telttur i Trondheim

Anbefalte innlegg

Hei! Jeg har nylig bestemt meg for å utforske litt mer av Trondheim enn bare asfaltjungelen, og leter etter en fin plass å sette opp telt. Jeg er helt fersk i tur- og telt-gamet, og tror jeg trenger litt hjelp.

Jeg teltet ved Theisendammen for et par uker siden, og det var fint men litt mye ungdom som støyet om kvelden/natten. Det var riktignok natt til søndag, og ikke midt i uka som er planen nå.

I dag har jeg gått til Baklidammen via Theisendammen for å sjekke ut mulige plasser, men er bekymret for om det kommer til å være mye folk der også.

Er det noen som har gode tips til steder man kan slå opp telt, uten å måtte gå alt for langt? Jeg har ikke bil, så det er også en fordel om det er greit å komme seg dit med kollektivtransport. Gjerne ved et vann, men det er ikke et must :) forslag mottas med takk!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jo lenger unna bilveg, jo mindre folk er det i Bymarka...

* Herbernsdammen - Ta bussen til Trolla og gå derfra. Halvannen time å gå sånn ca

* Kvistingen - Buss til Skstua som går en gang eller to i døgnet, eller ta trikken til Lian, blir litt lengre å gå da. En dryg time fra Skistua, må sikkert plusse på halvannen time fra Lian

* Lauglovatnet - Buss til Ringvål/Skogly og rusle et par hundre meter. Tror det er skiltet Sanatoriestien på stien som går ut på odden på sørøstsiden. Såppass nære veg at man blir vel ikke alene her heller i helgene

* Bjørktjønna - Også buss til Ringvål/Skogly, evt til Granåsen. time-halvannen å gå fra Skogly hvis man går rett på over myrene fra Vellikvatnet, dvs bort fra skikkelig sti. Det er litt myrete rundt Bjørktjønna, men man finner teltplass oppe på den lille hyden på nordvestsiden, ovenfor Bjørkhylla (liten rasteplass, kan googles for bilder). Anbefaler støvler eller noe annet gøy som trives i myr. Man kan forresten sykle hit, går grusveg via Vådan/Våddan, da blir det bare 200 meter å gå på ikke fullt så myrete sti. Passerer en Skjellbreia, så kan en jo alltids se innom på sørvestsiden om en finner en teltplass som frister, det er litt for nære traffikert sti for min del.

God tur!

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jonsvannsmarka har en jo en del fine steder, og det er ikke så mye folk der. Google Kuset, og du vil finne en del mindre vann rundt om i Malvikmarka. I tillegg har du jo selve Jonsvatnet. Det er ikke langt å gå fra Kuset til for eksempel Vasselttjønna.  Mellom Kuset og Malvik er det også en del vann. Ved noen av dem er det tilrettelagt for grilling / camping. Skulle du ønske å campe oppe i ett av Trondheims "høyfjell " - så  er Jervfjellet / Trulsen et alternativ

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av begd
   Hei der!
   Er på jakt etter et lett solotelt og har nylig fått opp øynene for Bergans superlight tunnel 1 pers. Er teltet langt nok til meg med mine 190 cm? Vet at sittehøyden på 85 cm er begrenset, men har kun planer om å sove i teltet og vektlegger vindstabilitet over komfort.

   Øvrige erfaringer mottas med takk (gjelder selvfølgelig også andre forslag) 😃
   Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Morten Grefstad
   Leker med tanken på en tur på (Nord)Vestlandet i neste uke, da det er der været ser best ut.
   Med utgangspunkt Oslo har jeg mulighet til å bo delvis i min selvbygde campervan Caravelle, men også vandre noen dager der jeg bor i telt/tarp/åpne koier/DNT.
   Litt fristet til å ta en tur ala de gamle episodene av Monsen på villspor, med fiske og bål og dagsetapper på 10-20km.
   Spesielt turen der han gikk fra Lesja-området og kom ned i Isfjorden så veldig flott ut. Synes også turer der man går på kanten av vidda der den møter fjord, eksempelvis Odda osv er flott.
   Dvs. jeg er glad i fjell og daler mer enn rent vidde-landskap og flatmyrsområder.
   Tips til rundturer, eventuelt turer på tvers eller langs av et område med muligheter for kollektivtransport til utgangspunkt for så å gå tilbake til bilen mottas med takk.
   Har det litt åpent, alt mellom 3-8 dagers turer er aktuelt.
  • Av ost
   Minipeak eller heaxpeak? 
   Kanskje det er jeg som liker å være litt utradisjonell eller bare lommeboken som er slunken, men jeg er altså på jakt etter en til tomannstelt til meg og bikkja. Primært går vi i skog, men vidda kan også bli besøkt. Tre sesonger. 
   Bikkja er 30 kg+, jeg er 190 cm.
   Har lenge sett på pyramidetelt, jeg er av den lite tøyelige sorten og trenger litt plass i høyden når buksa skal av og på og liker meg ikke når jeg føler jeg trer på meg teltet like mye som buksa.
   Luxe hiking produserer pyramidetelt for alt fra 1 til flerfoldige personer. De to nevnt innledningsvis er det jeg ser mest på. Er det noen som har konkrete brukererfaringer? 
  • Av Familienoss
   Noen som kan tipse meg om ett telt som er kjapt å sette opp. Tenker da på ett som fungere fint for en natt eller tre på små turer 
  • Av Nisset
   Jeg er en student på mitt siste i Tromsø og har nylig blitt interisert i friluftsliv. Jeg vil derfor bruke dette året til å utforske naturen rundt meg.
   Jeg ser etter et tomannstelt som kan brukes store deler av året. Helst noe som kan brukes til og med Oktober eller lengre.
    
   Har dere noen råd til hvilket telt jeg burde kjøpe? 
   Jeg er ute etter noe billig, ett best mulig telt for 3000-4000 kr da jeg er helt nybegynner og ikke vet om dette er noe jeg kommer til å fortsette med.  
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.