Gå til innhold
 • Bli medlem
IGNORED

Ferskis vil på telttur i Trondheim


Anbefalte innlegg

Hei! Jeg har nylig bestemt meg for å utforske litt mer av Trondheim enn bare asfaltjungelen, og leter etter en fin plass å sette opp telt. Jeg er helt fersk i tur- og telt-gamet, og tror jeg trenger litt hjelp.

Jeg teltet ved Theisendammen for et par uker siden, og det var fint men litt mye ungdom som støyet om kvelden/natten. Det var riktignok natt til søndag, og ikke midt i uka som er planen nå.

I dag har jeg gått til Baklidammen via Theisendammen for å sjekke ut mulige plasser, men er bekymret for om det kommer til å være mye folk der også.

Er det noen som har gode tips til steder man kan slå opp telt, uten å måtte gå alt for langt? Jeg har ikke bil, så det er også en fordel om det er greit å komme seg dit med kollektivtransport. Gjerne ved et vann, men det er ikke et must :) forslag mottas med takk!

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jo lenger unna bilveg, jo mindre folk er det i Bymarka...

* Herbernsdammen - Ta bussen til Trolla og gå derfra. Halvannen time å gå sånn ca

* Kvistingen - Buss til Skstua som går en gang eller to i døgnet, eller ta trikken til Lian, blir litt lengre å gå da. En dryg time fra Skistua, må sikkert plusse på halvannen time fra Lian

* Lauglovatnet - Buss til Ringvål/Skogly og rusle et par hundre meter. Tror det er skiltet Sanatoriestien på stien som går ut på odden på sørøstsiden. Såppass nære veg at man blir vel ikke alene her heller i helgene

* Bjørktjønna - Også buss til Ringvål/Skogly, evt til Granåsen. time-halvannen å gå fra Skogly hvis man går rett på over myrene fra Vellikvatnet, dvs bort fra skikkelig sti. Det er litt myrete rundt Bjørktjønna, men man finner teltplass oppe på den lille hyden på nordvestsiden, ovenfor Bjørkhylla (liten rasteplass, kan googles for bilder). Anbefaler støvler eller noe annet gøy som trives i myr. Man kan forresten sykle hit, går grusveg via Vådan/Våddan, da blir det bare 200 meter å gå på ikke fullt så myrete sti. Passerer en Skjellbreia, så kan en jo alltids se innom på sørvestsiden om en finner en teltplass som frister, det er litt for nære traffikert sti for min del.

God tur!

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jonsvannsmarka har en jo en del fine steder, og det er ikke så mye folk der. Google Kuset, og du vil finne en del mindre vann rundt om i Malvikmarka. I tillegg har du jo selve Jonsvatnet. Det er ikke langt å gå fra Kuset til for eksempel Vasselttjønna.  Mellom Kuset og Malvik er det også en del vann. Ved noen av dem er det tilrettelagt for grilling / camping. Skulle du ønske å campe oppe i ett av Trondheims "høyfjell " - så  er Jervfjellet / Trulsen et alternativ

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av Nikke
   Hei Fjellforum folket. Håper alle er trygge i disse tider!
   Det er vel ingen tvil om at det har vært rare tider en god stund, og for egen del, egentlig helt siden vinteren 2020. Regner med at jeg ikke er alene. Likevel, den vinteren forsøkte turkompisen og jeg å både holde humøret oppe, samt beholde troen på at det ble langtur på oss den sommeren.  Hvert fall så brukte vi tiden til å oppgradere utstyr, drømme oss bort på kartene, og ikke minst gjennomføre noen treningsturer. For tross alt sto to ukers tur til Finnmark på dagsorden. De nevnte treningsturene ble gjennomført både sammen, og soloturer.
   På treningsturen til Birtedalen, cirka to uker før avgang til Finnmark den 5 juli, var det kun meg. Må si mitt første møte med Birtedalen ble fantastisk. Flott og variert natur med muligheter for padling og trasking mil etter mil. Fiske var også overraskende bra. Legger ved en en kort amatørvideo, og håper den fanget opp litt av stemningen og turen generelt.
  • Av norrbaggen
   Ønsker å kjøpe Exped Orion, alle modeller aktuelt.
  • Av hanoroi
   Hei! Vi er en vennegjeng på 4 voksne i 30 åra som ønsker å utforske Setesdal området til fots for en 4-5 dagers tur i begynnelsen av August 😊. Vi er relativt spreke alle sammen og ønsker oss en tur der vi forflytter oss fra dag til dag med overnatting i telt eller på dnt hytte. Gjerne i et område med gode fiskevann og fine teltmuligheter. Vi er nokså ferske i gamet når det gjelder friluftsliv men er sporty og ivrige folk på leting etter vårt nye tureventyr etter fjorårets magiske tur på Senja 🙌. . Så, har noen her inne vært på tur i området med telt eller besøkt noen av hyttene? Og har gode tips til hvor vi kan/bør legge turen? Alle tanker og innspill tas imot med stor iver og engasjement 😃 
  • Av Eirik Søberg
   Hei 
   Jeg vurderer innkjøp av et nytt telt til turer alene (med og uten bikkje). Har selvsagt fått med meg at det er Hilleberg Unna som er tingen, men ser også på noen andre alternativer. Jeg finner lite informasjon om Bergans superlight dome 2. Er det noen her på forumet som har dette og/ eller har synspunkter på teltet?
   Noe av det som tiltaler meg er høyden på innerteltet, stor åpning på siden og lav vekt. Jeg er 190 og kommer i hovedsak til å bruke teltet på helgeturer/ ukesturer vår, sommer og høst. 
    
  • Av Tonje.
   Hei! Etter flere år med masing for å få folk med meg på telttur har jeg innsett att jeg blir en solo camper. Desverre har jeg ikke like mye erfaring som jeg like å tru att jeg har og lurte på om det er noen som har litt peiling og tips til hvilken telt som er brukbar. 
   Jeg bor i Troms og så mye av teltingen blir å foregå hær men blir sikkert også å ta turen opp til Finnmark og ned til Nordland. Jeg her på utkikk etter ett tomanstelt som tåler litt regn. Helst ikke noe som koster så alt for mye- for proff telter e eg ikke😂
   Om noen også har noen tips og triks til en som skal telte alene så e eg åpne ører🐙
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.