Jump to content
IGNORED

Ferskis vil på telttur i Trondheim


Esther Johanne Moe Lie
 Share

Recommended Posts

Hei! Jeg har nylig bestemt meg for å utforske litt mer av Trondheim enn bare asfaltjungelen, og leter etter en fin plass å sette opp telt. Jeg er helt fersk i tur- og telt-gamet, og tror jeg trenger litt hjelp.

Jeg teltet ved Theisendammen for et par uker siden, og det var fint men litt mye ungdom som støyet om kvelden/natten. Det var riktignok natt til søndag, og ikke midt i uka som er planen nå.

I dag har jeg gått til Baklidammen via Theisendammen for å sjekke ut mulige plasser, men er bekymret for om det kommer til å være mye folk der også.

Er det noen som har gode tips til steder man kan slå opp telt, uten å måtte gå alt for langt? Jeg har ikke bil, så det er også en fordel om det er greit å komme seg dit med kollektivtransport. Gjerne ved et vann, men det er ikke et must :) forslag mottas med takk!

Link to comment
Share on other sites

Jo lenger unna bilveg, jo mindre folk er det i Bymarka...

* Herbernsdammen - Ta bussen til Trolla og gå derfra. Halvannen time å gå sånn ca

* Kvistingen - Buss til Skstua som går en gang eller to i døgnet, eller ta trikken til Lian, blir litt lengre å gå da. En dryg time fra Skistua, må sikkert plusse på halvannen time fra Lian

* Lauglovatnet - Buss til Ringvål/Skogly og rusle et par hundre meter. Tror det er skiltet Sanatoriestien på stien som går ut på odden på sørøstsiden. Såppass nære veg at man blir vel ikke alene her heller i helgene

* Bjørktjønna - Også buss til Ringvål/Skogly, evt til Granåsen. time-halvannen å gå fra Skogly hvis man går rett på over myrene fra Vellikvatnet, dvs bort fra skikkelig sti. Det er litt myrete rundt Bjørktjønna, men man finner teltplass oppe på den lille hyden på nordvestsiden, ovenfor Bjørkhylla (liten rasteplass, kan googles for bilder). Anbefaler støvler eller noe annet gøy som trives i myr. Man kan forresten sykle hit, går grusveg via Vådan/Våddan, da blir det bare 200 meter å gå på ikke fullt så myrete sti. Passerer en Skjellbreia, så kan en jo alltids se innom på sørvestsiden om en finner en teltplass som frister, det er litt for nære traffikert sti for min del.

God tur!

 

Link to comment
Share on other sites

Jonsvannsmarka har en jo en del fine steder, og det er ikke så mye folk der. Google Kuset, og du vil finne en del mindre vann rundt om i Malvikmarka. I tillegg har du jo selve Jonsvatnet. Det er ikke langt å gå fra Kuset til for eksempel Vasselttjønna.  Mellom Kuset og Malvik er det også en del vann. Ved noen av dem er det tilrettelagt for grilling / camping. Skulle du ønske å campe oppe i ett av Trondheims "høyfjell " - så  er Jervfjellet / Trulsen et alternativ

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy