Jump to content
IGNORED

Western Mountaineering, verdt pengene?


Recommended Posts

Hei,

Er på jakt etter en 3-sesongs sovepose med T-comf rundt -10 C.  Har sett på Western Mountaineering Versalite som et svært godt alternativ. Det virker som om Western Mountaineering er litt som "The king of sleeping bags" der de gjør det ekstremt bra på typ alle tester jeg har lest av ulike typer på nettet.  MEN de er også ekstremt dyre. 

Noen som har erfaring med Western Mountaineering? 

Feks må jeg ut med ca 2000 kr mer for Versaliten en Helsport Rago superlight Winter. Er det verdt pengene? Jeg er også sånn type som invisterer litt ekstra når jeg først kjøpe noe fint, en godt behandlet sovepose kan man vel beholde i 15 år. En litt bedre sovepose over en 15 års periode for 2000kr er nok verdt pengene spør du meg, men er den så mye bedre en de andre merkene? 

Link to comment
Share on other sites

Jeg har WM megalite, men har for lite erfaring til å si om det utelukkende er verdt pengene. Basert på min begrensede erfaring, men også hva jeg har lest meg til: Du kommer til å bli fornøyd, men om du blir mer fornøyd med en pose fra WM enn en tilsvarende pose fra en annen leverandør? Det er ikke så godt å svare på. For min del var det den økte innvendige størrelsen som lokket. Samt bra kvalitet fra dun til stoff. Det er sikkert mulig å få en sovepose med samme specs fra andre, men det er ikke sikkert det er billigere. WM bruker dun med høy dunspenst som drar prisen opp. 

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjøpte Rago Superlight Winter gjennom Outleten til Helsport. Veldig bra kvalitet, men må ærlig innrømme at jeg er VELDIG i tvil om posens kvalitet som vintersovepose. Nå har jeg brukt den fire netter siden slutten av mars - selvfølgelig ikke noe voldsomt grunnlag, men likevel: 

Under åpen himmel. Hengekøye. Lavo og vanlig kuppeltelt fra Exped. Samtlige netter kanskje et par minus på det kaldeste, men fint vær ellers. Jeg syns posen har vært helt i grenseland så langt og ville ikke VURDERT å ta denne med på vintertur som eneste pose. Så hvis t-limit skal forestille hvordan en mann bør sove komfortabelt (som er -16 på denne posen), så er jeg veldig langt unna dette. 

Etter hva jeg leser om WM så leverer de varene og vel så det. 

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en Puma GWS som vinterpose og en Alpinlite som vår sommer og høstpose. Jeg har hatt dem i ca 10-12 år. Kvaliteten er super og de fungere supert enda. De hilder hva de lover når det kommer til temperaturgrense. Dunspensten er utrolig. Jeg har hatt en yttersøm på Pumaposen som løsnet, men det fikset Oslo sportslager uten kostnad (det er ikke mulig å se at den er reparert)

Folk har forskjellig oppfatning av hva ting er verdt, men for meg har det absolutt vært vært pengene. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy