Jump to content

jevne

Aktiv medlem
 • Posts

  42
 • Joined

 • Last visited

Reputation

11 Neutral

About jevne

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg har en WM Puma som er ekstremt godt fornøyd med. I vinter hadde jeg en 6 dagers tur hvor den klarte seg fint, uten nevneverdig reduksjon i isolasjonsevne på tross av noe fuktighet. I vinter legger vi opp til en skikkelig langtur på 10-14 dager, og da er jeg med ett noe mer nervøs. Min makker som bruker Spitsbergen X-treme har jo overposen som tilsynelatende fungerer SVÆRT godt til dette formålet. Men hva er forumets meninger om overpose? Er Halite det eneste reelle alternativet til ekstrembruk, eller kunne man klart seg like bra med en billigere variant? Vi snakker altså ikke her om overnatting under åpen himmel hvor formålet er å beskytte posen fra glør og skitt/møkk, men som et verktøy for å beholde isolasjonsevnen til dunposen og ikke minst beskytte dunet fra dryssing fra telttak osv osv. Det er heller ikke noe formål å øke komforttemperaturen på posen, da dunposen allerede er varm nok. Gleder meg til å høre hva folk mener om dette.
 2. Nå har jeg som sagt ikke jakken, men buksen, men vil kommentere litt på det som nevnes over her. Veldig enig med @aico - dette er et luksusplagg. Som nevnt møtte vi på kanskje det mest utfordrende været du kan få på pulktur i Norge. Sterk vind (over 30m/s i kastene, og et døgn med jevnt 14-20m/s hvor vi var i forflytning), rundt null grader og nedbør. Dette medførte at vi i løpet av kort tid var SØKKVÅTE, inkl. undertøyet, hansker / votter osv. Jeg tror membranen i de forholdene hadde vært mer eller mindre irrelevante. Gore-texjakkene mine tar også inn vann etter hvert (også etter impregnering), men i mindre grad enn Expeditionklærne. Og jeg tror også Brynje her strekker seg langt for å være ærlig med potensielle kunder. Du kjøper ikke disse produktene som regnjakker / - bukser. På vidda i februar var buksen helt prima - altså når det er jevnt kaldt og tørt. Nå har jeg en jakke i et helt annet stoff (Mountain Equipment Polar Expedition Jacket - detaljer), og denne ble fullstendig SØKKVÅT (altså dryppende våt), noe buksen ikke ble. Men begge membrane tørker ekstremt raskt, spesielt på kropp, så alt i alt var jeg kjempefornøyd. På fjellet både i januar og februar var den jakken helt superb, men altså våt nå i mars i det forferdelige været vi hadde. Så dette kommer ned til budsjett og hvor mye luksus man kan unne seg. Jeg fikk buksen og jakken til god pris (ca. 70% av listepris), så til den prisen er jeg veldig fornøyd. Men man må vite hva man kjøper.
 3. Det er nok mer amygdala som snakker. Det er jo lov å bruke andre deler av hjernen ved planlegging av tur også. God tur!
 4. Var på Vidda i 6dager i helgen som var. Hvorfor ikke ta toget til Finse? Full vinter, spesielt vestover. Fortsatt svært godt skiføre, og fortsatt godt og kaldt på nettene. Kan bli lang og fin vårsesong rundt Finse i år ser det ut til. Krækkja, Heinseter har rikelig enda. Desto lenger øst (og lavere) du kommer, desto verre blir det. Vest for Finse har jo fått rekordmye snø i vinter. Vatnahalsen har jo snødd helt ned.
 5. Jeg kjøpte meg Brynje Expedition (buksen) for bruk denne sesongen og fått et par halv-langeturer med denne. Kort sagt - buksen kan varmt anbefales som skallbukse på lange skiturer. God passform og pusteevne. På siste tur møtte vi på skikkelig drittvær på Hardangervidda med 20m/s og 0-føre. Dette gjorde at buksen ble klissvåt (som ventet), men det var imponerende å se hvor raskst den tørket på kropp inne i teltet. Min kompis som også har Brynje jakken observerte det samme. På overkroppen bruker jeg en Mountain Equipment Polar skalljakke som absolutt ikke være like tillitsvekkende når det kom til tørkefunksjonene. En liten obs er kneområdet som fremstår svært nuppete og slitt etter forholdsvis kort tid, og ikke minst påvirker borrelås fra Alfa Outback dette området. Jeg har ikke snakket med Brynje enda om denne slitasjen, men de skryter jo hvert fall av at den er mulig å reparere, så det er sikkert en mulighet. Kort sagt; buksen gjør det den er ment for å gjøre, og kan varmt anbefales som den primære buksen til vinterfriluftsliv.
 6. Du kan også få Else på Sømhuset på Hosle til å sy en etter mål / eget ønske. De har alt av stoff, farger osv. Jeg gjorde dette og med et Sømhuset logo på bærer jeg stolt dette for å markedsføre denne fantastiske bedriften!
 7. Har du sjekket ut Hvit Gjeterhund? Vi gjorde mange av de samme vurderingene som deg og landet på den.
 8. Hei! jeg har et eldre Keron 4GT hvor innerteltet er festet med strikker til ytterteltet. Dette avviker fra Helsport sine telt hvor stoffet mellom inner og yttertelt er mer statisk. Dette byr ikke på store problemer egentlig, MEN jeg opplever det som et dårlig design når man bruker tørkesnoren. Henger man tyngre ting der - forsøke å tørke en bukse for eksempel - så siger HELE innerteltet nedover pga vekten. Det er altså ikke barE tørkesnoren som siger, men hele innerteltet. Dette opplever jeg som en dårlig design. Spørsmålet er: er dette likt på nyere modeller?
 9. Ingenting som den følelsen når de finner det ut og man prøver seg på klassikeren: «ja, men kjære deg. Dette teltet har vi jo hatt hele tiden....» Skuffelsen er stor når de gjennomskuer deg lenge før forklaringen har begynt.
 10. Takk for gode tilbakemeldinger. Betryggende og tillitsvekkende. Jeg syns prisen blir for stiv for mitt vedkommende for bukse og jakke, men kanskje håp om at det blir noen tilbud etter hvert?
 11. Er det lettere å håndtere en stagkrok med votter enn en stor karabinkrok? 🤔
 12. Syns de medfølgende karabinkrokene på draget til Fjellpulken er altfor små til å håndteres skikkelig med hansker/votter. Tenkte å koble på et sett med større karabinere. Nå er alle butikker stengt lokalt om dagen (Covid) så jeg får ikke testet ut den jeg vil ha, og skal på tur i helgen. Ser f.x. at Biltema fører en hel haug av karabinere, så noen bør passe. Har et par vanlige klatrekarabinere liggende hjemme, men disse ble for massive slik at de rett og slett ikke lot seg klippe inn på den lille karabineren på draget. Noen tips? Jeg tenkte også å feste en liten strikk i hver D-ring (etter inspirasjon herfra) - men usikker på hvem jeg skal velge? Noen meninger der? Funker for eksempel denne greit?
 13. Betryggende! tusen takk! hvis du skulle utbrodert sammenligningen med Brede 2.0 - hva vil du si?
 14. Arcteryx skallbukse fra 2002. Like fin. Kostet en «halv bondegård» i 2002, men verdt hver krone når man ser hvordan den har holdt. exped downmat fra 2004. Fungerer like bra den dag i dag.
 15. Hei! Har du en litt lengre brukererfaring å komme med nå gjennom vinter 2020/2021?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy