Gå til innhold
kepiblanc

Som Salomon X Ultra 3 Mid Gore-Te, men bredere i lesten?

Anbefalte innlegg

Var i dag og prøvde et par av Skjult lenke - logg inn for å se den etter å ha researchet litt. Det var egentlig helt fantastisk flotte sko, og hælen satt dønn på plass uten å kippe noe, men jeg følte de var litt smale i lesten. Slik at jeg fryktet smerter i beina ved lang tids gåing og gjerne med sekk. Jeg har litt sære bein og må alltid bytte ut originaler såler med mine egne spesialsåler/fotsenger i tillegg.

Jeg prøvde også et par merrell som var mer behagelige på, men som ikke overbeviste helt.

Har dere noen tips til lignende sko som disse Salomon, men med bredere lest? De må gjerne være like billige som disse er akkurat nå, men det er vel fort mye å håpe på.

Bruk: hikes i skog og mark, med og uten sekk. Trenger ikke være vintersko. Lite forventet klatring i steinur med dem, så ikke viktigste målestokk. Mid high ønskes, typ ca 6".

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ikke direkte svar på spørsmålet. Men jeg kjøpte for en tid tilbake et par Salomon X-Ultra Trek GTX. Som hos deg kjentes de i utgangspunktet bra ut, men viste seg å være for smale - fikk veldig vondt i føttene. Fikk byttet de inn og kjøpte Salomon Quest 4D 3 GTX, de ser i utgangspunktet veldig like ut, men disse er litt bredere, og er fantastisk gode for meg. Kjenner flere som har disse skoene og er veldig fornøyde. Virker som om de er vanskelig å få tak i i Norge nå (høy pris og rare størrelser).

Tror jeg litt tilfeldig kom over noen kommentarer på et engelsspråklig forum om at Quest er bredere enn X-Ultra Trek.

Så en mulig konklusjon: Salomon X-Ultra er smale for mange, men Salomon kan ha modeller som er bredere.

Ser blant annet at det er kommet en wide versjon av en lavere type sko her: Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
eehgil skrev (37 minutter siden):

Salomon Quest 4D 3 GTX

Disse har jeg sett på, på nett, men har vært usikker siden jeg fra teksten fikk inntrykk av en innersko/innersokk som du tar på deg? I og med disse spesialsålene mine, har jeg vært skeptisk til den løsningen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Stoler ikke på Trekkinn helt, så ble fra Wiggle.co.uk, til 1139,- inkl. "guaranteed next day delivery", før innmomsing. Selv med moms ok pris mot XXL da.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis det ikke var for ønsket om en høyere støvel hadde jeg glatt anbefalt altra king mt 1.5. Løpesko for terreng, bruk ullsokker og vass tvers gjennom alt av myr og elv, vannet renner rett ut og du er fortsatt tør på beina. Uansett - bredden på fremfoten er himmelsk i forhold til alt annet jeg har prøvd. Og jeg kan ikke gå en meter uten egne fotsenger i sko. 

Endret av ost

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Aah, "gode" gamle DHL. "Guaranteed next day delivery", eller som man tolker det hos DHL Norge, "4-6 dager senere"....hvis tollbehandlingen går deres vei. 
Money well spent.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Kattugla
   Vurderer å kjøpe meg nye fjellsko. De bør ha bred lest, være lette og ha god ankelstøtte. Til bruk på dagsturer i tørt fjellterreng med en del steinur (Trollheimen).
   Hva kan anbefales? Har noen erfaring med La Sportiva?
  • Av Anders Eriksen
   Kjøpte Crispi Briksdalen fjellsko for ca ett år siden, dette er jo sko med en ganske høy pris. Nå ser jeg at gummitupoen begynner å løsne på begge skoa. Har ikke blitt brukt så mye, og heller ikke blitt båltørket eller lignende. Opplevde samme problemene med Crispi skarven skoa jeg hadde tidligere. Kjenner den slitestyrken til Crispi begynner å irritere meg. Bør jeg reklamere på dette, eller prøve å lime selv? I så fall hvilken lim bruker jeg på noe sånt? Legger med bilde
   Noen andre som har Briksdalen skoa og opplevd det samme?
  • Av REJOHN
   Jeg bruker hovedsaklig å gå "korte" turer med lett (8-10 kilo) sekk. I mange år har jeg brukt ALFA Walk King, og har mye erfaring med disse. Walk King holder ikke spesielt lenge før de lekker, og de lekker før sålen er utslitt. Impact er jo ikke høye, men for meg har det gått greit selv med full opp-pakning. Det vi si 20 kilo.
   Impact skoen har samme lest som Walk King, og passer meg bra. (det er først og fremt grunnen til at jeg brukte Walk King og nå bruker Impact.). De "virker" noe "bløtere" i læret (overdelen). Det tror jeg henger sammen med at læret har høyere kvalitet. (det har noe med prisen å gjøre.) Skoen virker med "solid" enn Walk King. På grunn av kvaliteten på læret, var det ikke nødvendig å "gå" skoene inn. De ble brukt på vanlig måte fra første gang jeg tok de i bruk.
   Det som har overrasket positivt, er sålen (ikke slitestyrken, det gjenstår å se.), men hvor bra den henger på vått fjell. Sålen er etter min mening vesentlig bedre enn den på Walk King når det gjelder dette.
   En liten detalj, som ofte er ganske irriterende på andre sko, er at snorene går opp. For omtrent første gang, har jeg ikke problemer med dette på Impact skoene.
   Jeg skulle mene at skoene er solide nok til å tåle temmelig hardt bruk med lange dager og tung sekk. Mange mener at høye støvler er bedre, fordi de gir støtte til anklene.  Disse gir god nok støtte der, men kan være for korte til å vade dype elver tørrskodd. (Jeg bruker Gore-Tex bukser,med snøring nederst, og klare som regel å komme over uten å bli våt, selv om vannet egentlig går over støvleskaftet....)
    

  • Av Bendikb
   Hei og god dag! 
   Er relativt ny på forumet her, og dette er min første post. Men har lest meg opp på det meste her og har funnet mye nyttig tips og info!  
   Nå kommer vinteren snart, og jeg har egentlig ikke noen gode vintersko. Jeg har noen lave North Face sko, som er veldig gode for bruk på sommer halvåret, kostet også bare 500,- på tilbud.
   Så ganske fornøyd med det 
   Har tittet litt på forskjellige typer sko, og ser at Fjellsport.no kategoriserer Fjellsko og vintersko i to forskjellige segmenter. Hva er egentlig den store forskjellen på dette?
   Er ikke vintersko like gode å gå med som fjellsko?
   Jeg har ihvertfall kommet frem til en liste over sko jeg vurderer, ønsker gjerne tilbakemeldinger og tips dere har angående disse
   Høye fjellsko: 
   Skjult lenke - logg inn for å se den (2 999,-)
   Skjult lenke - logg inn for å se den (2 199,-)
   Lave fjellsko:
   Skjult lenke - logg inn for å se den (1 749,-)
   Skjult lenke - logg inn for å se den (2 999,-)
   Skjult lenke - logg inn for å se den ( 2 999,-)
   Vintersko:
   Skjult lenke - logg inn for å se den (799,-)
   Skjult lenke - logg inn for å se den (899,-)
   Som dere ser er prisklassen veldig variert, hvorfor vintersko generelt er lavere i pris en fjellsko vet jeg ikke? Men jeg ønsker ikke betale noe mer en 3000,- for nye sko.
   Jeg har sett på vintersko da disse tåler en del minus grader, f,eks Salomin Nytro GTX, står oppført med temperatur ned til -25 grader celcius. 
   Men en god fjellstøvel f,eks Alfa Bever pro bør vel tåle ganske mange minus grader den også? om man legger inn en ekstra ullsåle og har noen tykke ullsokker? 
   Er det noen som har erfaring med de Salomon skoa, jeg har også vurdert Skjult lenke - logg inn for å se den som ligger til 1 999,- hos XXL. 
   Er det store forskjeller på Salomon Nytro og Quest? 
    
   Takker for alle svar og tips! 
    
  • Av Revseggi
   Eg har ein variant av spørsmålet "sure sko", mest av nyskjerrighet:
   Har hatt fleire modellar GTX-støvlar før, og i år kjøpte eg eit par LaSportiva Trango. Lett inngåtte og fine sko som eg har bruka på ein rundt 15 turar i sommar. Eg er ikkje plaga med særleg fot-svette og merka heller ikkje noko problem med Trango'ene. Men så gjekk eg over ei lang myr og vart klissvåt. Tok ut sålane og let dei tørke i romtemperatur slik eg brukar å gjere. Sidan den tid har dei lukta råttent. Ikkje surt, som fotsveitte i plastsko, men rett og slett råttent, som i ein råtten kjellar. Tørka dei til slutt ekstra godt i skotørkar (sjølv om eg veit dette ikkje er ideellt) utan at det hjelpte. Skoene er no forvist vekk frå gangen her.  Andre som har vore borti dette?

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.