Jump to content
IGNORED

Trangia stormkjøkken. Hvordan vet jeg om det er 25 eller 27?


Mortenha69
 Share

Recommended Posts

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By anders panders
   No før vinteren rensa eg og skrudde litt på Trangia X2 multifuel brennaren min, og klønete som eg er klarte eg å miste mutteren som halde brennernåla, eller "spindelen" på plass. Brennaren funkar fint uten, men eg tør ikkje lenger ha den inne i teltet pga frykt for bensinlekasje. Etter å ha finkjemma internett for reservedelar, har eg enda ikkje funne noko informasjon på akkurat denne mutteren.
   Men, X2 er jo i grunn berre ein Primus Omnifuel som har blitt modifisert til å passe ein Trangia. Og sida spindelen på X2 er der ventilen er på ein Omnifuel, burde det ikkje da vere mogleg å bruke ein Omnifuel ventil i X2 brennaren? Da får eg jo også fordelen av å ha to ventiler på brennaren min, som berre er bra.
   So det eg lurar på er:
   Kvar kan eg finne ein ny mutter til X2 spindelen?
   Kva er dimensjonane på X2 spindel-mutteren, so eg kan evt laga ein ny ein sjølv?
   om det er mogleg å bruke ein Omnifuel ventil i X2, kva for ein Omnifuel burde ventilen vere frå?
  • By Aslak Smeland
   Heisann!
   Er det noen her som har en formening eller erfaring med alternativer til Trangia  sine alu kokekar? Har så langt brukt disse tradisjonelle kokekarene som fulgte med stormkjøkkenet, men opplever at maten fort brenner seg fast. Om det er jeg som bruker for sterk varme.....mulig, men har folket erfaring med kar med belegg og liknende? Ønsker da også helst kar som kan legges i hverandre eller Sea to Summit sin løsning med silicon baserte kar. ( problemet der igjen er vekta ) Skal lage mat til flere personer enn bare meg selv.
   Takker for innspill :o)
  • By Jonas1986
   Hei!
   lurer på om noen kan fortelle meg hvordan Trangia serie som eg "best" å lage mat i av UL og HA serien? Ultralett alu( ikke std som alt brenner seg i) eller HA som er med teflon/ non-stick belegg.. tenker da på varmefordeling og om det svir seg lett i den uten teflon(UL) 
   Er glad i å spise skikkelig og god mat på tur men har sett meg lei på paseroller som nesten svir vann  
  • By Bjanyg
   Noen som har tips til større gryte/kjele som passer ned i Trangia 25? 
   Har denne: http://www.outnorth.no/trangia/25-6-ul?gclid=Cj0KEQjw6O-9BRDjhYXH2bOb8Z4BEiQAWRdukyBf5dgxKem6MGCfWjTXa-druCPJ2nlQQ9-f0o2k24YaAuYQ8P8HAQ
    
  • By Johan2000
   I tråden där jag tappade bort ta-verktyget till mitt mini-trangia så kom ett bra länktips:
   http://andersj.se/tamoj-nr-2/
   Billigt och lätt. Men inte så elegant. Och jag hade ingen plåt hemma. Men jag hade en stor beställning hos Shapeways på gång, så varför inte CADa en egen variant och 3D-printa? Jag gick med i Shapeways pilotprojekt för 3D-printning i aluminium (lasersintring). Inga garantier för resultetet, men mycket bättre toleranser än rostfritt om det blir bra. Och bra toleranser vill jag ha eftersom jag vill slippa att gänga utan tänkte mig en M3-skruv rakt igenom alltihop, med försänkt mutter på andra sidan. Priset var löjligt (kostar alltså betydligt mer att printa en sådan här sak än vad hela köket kostar att köpa nytt). Man man skall ju ha lite skoj också, så igår gick beställningen iväg. Se bild nedan, så ser modellen ut som skickas till printern. Dom båda delarna som verktyget består av sitter ihop med 3 "bryggor" på samma sätt som delarna till gamla plastmodeller. Detta för att Shapeways tidigare inte klarat av att hantera produkter med flera delar och man betar en avgift per modell. Alltså: 2 saker i en modell som man sedan får klippa isär när dom kommer hem. Bryggorna är bara 2 mm aluminium så man sågar enkelt av dom med en bågfil eller klipper dom med en kraftig tång.

   Senare kommer bilder på den färdiga produkten, om printningen går bra, men det borde den göra. Det är inte extremt tunnt gods någonstans, utan det håller sig runt 2mm eller mer. Hela verktyget blir ca 90 mm långt och vikten blir ca 20 gram.
    
    
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy