Jump to content
IGNORED

Steindalsnosi til fots søndag 2019-09-22?


a_aa
 Share

Recommended Posts

Har et sett med utfordringer til meg selv for 2019, og der inngår en tur på toppen av et eller annet fjell over 2000 moh i Jotunheimen. Trodde egentlig det løpet var kjørt nå, men værvarselet for helga ser jo veldig lovende ut :) (Yr) Steindalsnosi (2025 moh) er visstnok av de aller enkleste 2k-toppene i Jotunheimen, og jeg tenker på å kjøre opp på lørdag, finne en parkering mellom Hervavatnet og Galgeberghytta, overnatte i teltet ved oppgangen derfra, og ha dagslyset tilgjengelig hele søndagen. MEN:

Jeg har ikke ski.
Jeg har ikke truger.
Jeg har ikke stegjern.
Jeg har ikke isøks.

Av det kan man vel også se at jeg heller ikke har overvettes erfaring med høyfjell under vinterlige forhold :) Og det ser jo ut som det er vinterlige forhold der nå... Jeg tusler jo rundt i byfjellene rundt Bergen også på vinteren, og har grove brodder, både lave og høye gamasjer, ullundertøy og dunplagg herfra til evigheten, ja til og med en liten sammenleggbar snøspade. Så ser for meg at det verste som kan skje, er at jeg gir opp å nå toppen pga for mye tung basking i snøen og returnerer med uforrettet sak - og det er jo for så vidt ikke så ille :huh: Eller?

Hva mener dere - fottur i snøen til Steindalsnosi - HOT or NOT? :D Noen lure tips eller fersk føreinfo?

Link to comment
Share on other sites

Not. 

Det er et lag med is oppå steinene. Og så et lag med løs snø oppå der. Og man ser ikke helt konturen av steiner og tråkker/sklir igjennom snøen og nedimellom steiner og kommer til å se ut som en dalmatiner på beina etter en kort stund (min erfaring). Ser ut som det er litt for lite snø for stegjern også. Ellers så har det kanskje kommet litt mer nå. Usikker. Men bælete blir det om man er ukjent med å gå på sånt underlag. Det er i hvert fall dette jeg sier til meg selv siden jeg har slått fra meg topper i området selv. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy