Jump to content

Helsport Sarek 3+


Ayla Juveli

Recommended Posts

Annonse

Jeg har ingen erfaring med denne Helsport-modellen, men jeg har hatt flere Helsport-telt.

Så for alt hva de erfaringene er verdt:

Opplevelsen jeg sitter igjen med, er at Helsport lager funksjonelle telt av god kvalitet.

Dette gjelder også telt-segmentet som er laget spesielt for XXL-kjeden, hvor jeg blant annet har brukt Nordmarka 2.

Tror Sarek 3+ er et såkalt "XXL-telt".

 

God tur :-)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Sarek er modeller laget spesielt for xxl. En del av dem har litt snaue dimensjoner, både lengde og takkhøyde i forhold til f. Eks Fjellheimen. Sjekk før du kjøper at dimensjonene er i henhold til dine krav. Ellers ingen betenkeligheter med å gå god for disse. Kvaliteten er som andre Helsport-telt 😃

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Har et sarek 2 og er rimelig fornøyd. Det er for lite til 2 mann vinterstid men det holder såvidt i sommerhalvåret. Sarek-teltene er nok generellt litt små i forhold til oppgitt kapasitet, så dette bør du vurdere. Sarek funker helt greit på vinteren.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Jeg har prøvd Sarek 2+ nå i en uke på fjellet og er meget godt fornøyd. Dette teltet noe mindre enn 3 manns teltet, men bra nok plass til 1-2 personer. Teltet er et tunneltelt så det krever noe lengre plass eller rett underlag for å få slått opp inner-teltet uten diverse humper o.l. Et kuppeltelt krever mindre plass. Fordelene med Sarek 2+ er at det er et tunneltelt og således står meget godt i sterk vind som det ofte er på fjellet. (Forutsatt at det er ca riktig oppsatt i vindretningen.) En annen stor, fordel er et teltet er meget lett, kun ca 1,7kg i superlight utgaven. (3-manns er ca 2 kg) Helsport telt har også mange gode gjennomtenkte løsninger i de fleste teltene de lager som f.eks fargekode på hull til teltstenger, slik at det blir lettere og raskere å sette opp. Det er også lommer til å legge småting i påsydd på sidene av inner-teltet og det er god lufting. Et lite minus var at det var litt lav takhøyde i innerteltet slik at man stuker hode og/eller rygg såvidt oppi taket når man står opp på morningen. (Dette gikk greit, taket tåler litt stuking) Rommet utenfor inner-teltet har god nok plass til f.eks ryggsekk, fiskeutstyr eller evt en noenlunde tørr plass for bikkja. Her er også taket noe høyere, så jeg kunne såvidt sitte oppreist (på baken med beina i kryss) og hodet tok såvidt oppi taket, og jeg er ca 1,82 høy. Alt i alt et meget bra telt hvis man er avhengig av å bære et lett telt med seg på lengre fjellturer til fots.

Link to comment
Share on other sites

whistler skrev (På 7.6.2019 den 18.05):

Sarek er modeller laget spesielt for xxl.


Når jeg kikker på Helsports outlet nå, ser jeg at Sarek der tilsynelatende selges under navnet Rondane. Bergans gjør noe lignende med sitt telt Trillemarka, som hos XXL selges under navnet Trysil, og som hos en annen sportskjede går under atter et annet navn. Vel å merke med forskjellige farger. 

 

Link to comment
Share on other sites

Farafant skrev (1 time siden):

Jeg har prøvd Sarek 2+ nå i en uke på fjellet og er meget godt fornøyd.


Takk for rapporten. Jeg har prøvd det kun på én tur (i skogen og godvær) hittil, men tar det snart med meg til Hardangervidda i en drøy uke, med ekstra barduner.
Ser også at XXL nå har begynt å selge det igjen. 

 

Link to comment
Share on other sites

uendelig skrev (På 5.7.2020 den 1.26):


Takk for rapporten. Jeg har prøvd det kun på én tur (i skogen og godvær) hittil, men tar det snart med meg til Hardangervidda i en drøy uke, med ekstra barduner.
Ser også at XXL nå har begynt å selge det igjen. 

 

Ja, pussig dette med Rondane telt, Rondane 2+ så ganske likt ut som Sarek 2+, kan hende det er samme telt med forskjellig navn avhengig av hvem som selger.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy