Gå til innhold

r.u.mad

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  56
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om r.u.mad

Nylige profilbesøk

240 profilvisninger
 1. r.u.mad

  Erfaringer med 3F UL Gear single telt?

  Har samme teltet jeg også og må si meg for det meste enig. Dette er ikke et telt for å dra med seg ut på en flerdagers tur hvor man risikerer vær og vind. Derimot fungerer det fint til en overnatting i rimelig fint vær, med kanskje en liten regndråpe eller to på morgenen. Mitt problem med teltet er at det er for smalt slik at soveposen tørker av vannet på innsiden av duken. Altså, helt greit for en natt, men ikke noe mer heller.
 2. r.u.mad

  Hardangervidda, Vikbekkfjell 2018

  Takk for en ypperlig rapport! Pga. varmen så rømte jeg hjemmefra og til fjells i forrige uke. Er ikke glad i slik varme som har vært denne sommeren og det var en lettelse for både sjel og kropp og få puste inn luft med noenlunde normal temperatur igjen. Kulde har jeg ikke problemer med (tar gjerne en teltur i -25), men en slik varme som har vært gir meg en trang til å flykte. Jeg ser det var mye mygg der du var men det var nesten ingen på Haukelifjell der jeg holdt til. Hadde tatt med meg godt med myggmiddel men det var totalt unødvendig. Hadde det som plummen i egget!
 3. r.u.mad

  Ut på tur, uggen og sur.

  Tja... kanskje.. Det må bli noe veldig enkelt noe i såfall. Bildene mine er egentlig lite å vise fram. Er en elendig fotograf!
 4. r.u.mad

  Ut på tur, uggen og sur.

  Jeg har hatt en strålende tur til tross for småproblemer med et kne og sår stjert, og var hjemme igjen fredag (15/6). Det var kun ca. 10 meter jeg måtte dytte sykkelen over snø på gamleveiene over Haukelifjell, ellers var det bare veier og turen over ble en velsignet flukt fra varmen nede i Eidfjord og Odda. På vei opp fra Røldal.
 5. r.u.mad

  Forberedelse til langtur

  Synd at kneet ditt skulle streike i år også. Det å "sykle rolig" er ikke så lett, siden man må bruke muskelkraft og får en viss belastning på ledd uansett hvor rolig det går. Spesiellt når man har mye pakkenelliker på sykkelen og må opp bakkene. Kanskje lettere oppakning og kortere turer kan være noe for deg. En liten helgetur kan gi vel så mye glede synes nå jeg. God bedring!
 6. r.u.mad

  Ut på tur, uggen og sur.

  Da var også hjul med navdynamo ferdigbygget. Dynamoen er en Shutter Precision SD-8, 24-eikers. Felgen er robbet fra et ødelagt bakhjul (frinavet gikk føyka) til en Diamant Photon 10, så jeg kan bruke hjulet i sykler med felgbrems også.
 7. r.u.mad

  Ut på tur, uggen og sur.

  Jeg må få lov til å rette meg selv litt. Det er faktiskt 89,6 mil/24t som er rekorden - ikke i underkant av 80.
 8. r.u.mad

  Ut på tur, uggen og sur.

  Hjertelig takk!
 9. r.u.mad

  Ut på tur, uggen og sur.

  @rayun Der skrev du noe som jeg hadde glemt å sjekke og takk for at du nevnte det. Etter det jeg kan se fra vegvesenets webkameraer, ser det ut til, per dags dato, at det er veldig lite snø igjen der. Hvis finværet fortsetter blir det nok minimalt igjen når vi nærmer oss midten av juni. Uansett, så skal veien åpnes den 15'de og i værste tilfelle kan jeg jo vente noen få dager.
 10. r.u.mad

  Ut på tur, uggen og sur.

  Vel, spesiellt sprekt er det vel egentlig ikke. De som virkelig er langdistansesyklister bruker nok ikke mer 3-4 dager på en slik tur. Mellom 40 og 50 mil på 24 timer er ikke uvanlig når terrenget ikke er for ille.. Tar jeg ikke helt feil, er rekorden på bane nesten 80 mil. Takker for lykkeønsker og tar jo gjerne en prat.
 11. r.u.mad

  Ut på tur, uggen og sur.

  Jeg tror turen blir fin, jeg også. Jeg holder meg for det meste på asfalten - er ikke særlig begeistret for grus.
 12. r.u.mad

  Ut på tur, uggen og sur.

  Offameien, livet bare helt j@vlig dere... Neida, dette blir nok bare moro! :). Har klargjort hojen for tur i dag. Reiser nok ikke ut riktig enda, men i begynnelsen av juni tenker jeg. Satt på nye stativ foran (Salsa Anything Cage). Veskene i dem er faktiskt ikke annet enn toalettmapper kjøpt på Europris ifjor. Innholdet i dem er primus (Svea 123), kaffe og kopp i den ene, og bensinflaske og reservemat (div. posesupper og litt ris) i den andre. Bak så har jeg et par Altura Ultralight Packable Panniers. Sovepose, liggeunderlag og litt annet campingutstyr i den ene og "blondetrusene" i den andre. Den totale vekta på disse to er 6,5kg. I den gamle grønne teltposen har jeg Enan-teltet mitt (i egen pose), gummiklogger, regnjakke og solcellepanel. Turen går fra Mysen, Horten (ferge), Kongsberg, opp Numedal, Hardangervidda, Eidfjord, Odda og E134 østover og så mot Horten igjen. Det blir vel litt i underkant av 100 mil og regner med å bruke et par uker.
 13. For at det skal bli billigst mulig har jeg kjøpt gass på sylindriske flasker til halve prisen, og fyllt over på "kakebokser". Skal man gjøre dette må man ha en overføringsslage med passende adaptere i begge ender, ikke fylle mer enn til 370g totalvekt på en mellomstor boks og påse at man IKKE FYLLER REN PROPANGASS (livsfarlig). Nå har jeg ingen Trangia med gassbrenner så jeg er vel litt avsporet her
 14. Jeg har et Sea To Summit Ultralight Insulated liggeunderlag, fra outnorth.no, som jeg er veldig fornøyd med. Nå er jeg ikke noen utpreget frysepinne så dette underlaget holder også vår/høst for meg. Underlaget har vært med på mange turer og ingen av cellene har "eksplodert" enda. til tross for noe ufrivillig røff behandling. Har du lett for å fryse tror jeg at jeg kan anbefale Comfort Light Insulated med R-verdi på litt i overkant av 4. Denne og lignende cellestrukturer er komfortabel å ligge på for de fleste, så om du ikke akkurat velger Sea To Summit, gå for noe lignende. Det å foreslå sovepose for noen er for komplisert til at jeg vil begi meg ut på det.
 15. r.u.mad

  Vær stabilitet på "superlette" telt?

  Det har vært noen problemer med det. Det muligens fikset på nyere telt.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.