Gå til innhold
  • Bli medlem

Gjennom Asdøljuvet med bæremeis 01.07.2006


Nils

Anbefalte innlegg

En lite godbit for alle som bor i Oslo- og Drammens-området er Asdøljuvet. Det ligger i Lier kommune, mellom Tranby og Sylling, hvor elva Asdøla har skåret seg ned i åsene øst for Lier-dalen. Når vannføringen er liten, som nå, er det en fin tur å gå i juvet og opp til Asdølstjern. Tett og frodig skog nede i juvet og oppover langs de bratte sidene, gjør at det på sånne varme sommerdager er svalt og behagelig å gå der.

Mer info om juvet finnes her:

http://www.lier.kommune.no/index.asp?strurl=1000636i&topExpand=1000090&subExpand=

Vi parkerte på den lille plassen ca 100 meter inne i skogen der riksvei 285 krysser Asdøla, hvor den delvis blåmerkede stien oppover i juvet også starter. Stien går vekselvis på sør- og nordsien av elva, og etter ca halvannen km kommer man innpå en grusvei. Vi var litt spent på om dattera vår Julie (snart 18 mnd gammel) ville ha tålmodighet til å sitte rolig på turen oppover. Det ble både óg! :| Selvsagt hadde vi lagt inn mange pauser med bl.a kasting av stein uti elva, men ikke alle steder i juvet er like egnet for ei som ikke er helt stø på foten ennå. Og du verden så mye mer tungt det er å bære 12-13 kg på ryggen når lasten ikke sitter rolig… :?: Men i det store og hele koste hun seg. Mye å se på, og rennende vann og fosser er jo spennende da!

Det er ingen vanskeligheter oppover så lenge vannføring er såpass liten, men et sted måtte vi kline oss inntil fjellet og tråkke på noen små hyller for å komme tørrskodd videre. Vannflaten var nesten i høyde med hyllene, så det var ikke noe fallhøyde å snakke om, men kjedelig å bli kliss våt på beina er det nå allikevel. Med dyrbar last på ryggen er det greit å være litt forsiktig også.

Da vi nådde grusveien, gikk vi de siste 500 metrene til Asdølstjern og grillet i sommervarmen. Returen la vi om Askenbergsetra, som nå kun er et tun uten bygninger.

post-42-13347442517_thumb.jpg

post-42-133474425178_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Snart blir du vel som Kim, som surver litt over markedets elendige utvalg av bæremeiser m/ isøksfeste! :(

Spørs det ja! :-)

Er vel ingen idé å la den lille sjefen oppi bærmeisen få holde isøksa heller...

Ellers er det greit å få rørt litt på seg med tanke på det som venter. Er stor fare for at sekken blir tung nok da, men dog noe mer stabil. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

observerte en heller heftig skitrynings noen år tilbake,,, en pappa på ski, med ungen i pulken... skareføre om eg ikkje husker feil... litt stor fart nedenfor husaleitet, og gjennom den tricky svingen, og kast i kast nedover en 10-15 meter... da stillheten la seg hørte vi ungen le henrykt og rope "en gang til!"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Heriks fremhevet denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.