Jump to content

Èn type drivstoff til flere brennere


VGar

Recommended Posts

Hoi,

Jeg ser at drivstoff til primuser har blitt diskutert opp og ned på dette forumet, 'hydrogenbehandlet', 'med eller uten Nafta' osv.

Selv har jeg en Primus omnifuel, ett Trangia stormkjøkken, en Feuerhand fjøslykt og en nyinnkjøpt Petromax lampe til tur/hyttebruk, og sikkert dobbelt så mange typer drivstoff liggende på boden.
Det jeg lurer på er om noen med litt peiling vet av en brukanes type drivstoff de kan anbefale meg som går overens med brorparten av disse brennerene, slik at jeg kan forholde meg til en eller to typer drivstoff. Gjerne noe som selges på større flasker enn 0,5-1,0 liter og som er lett å få tak i?!

Er det forøvrig noen som også vet om disse burde lagres med eller uten drivstoff i tanken hvis de blir liggende en stund?

 

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Kommer jo an på hva du har som brenner i stormkjøkkenet. Omnifuel, petromax og fjøslykta brenner parafin. For ikke å sote ned glasset på fjøslykta og tette dysene på brenneren er det greit med rentbrennende parafin. F.eks. lampeolje eller fritidsparafin (sjekk at den tåler kulde for vinterbruk). Når du bruker parafin på omnifuel har du med en liten flaske med rødsprit for å forvarme (1 dl eller 2 er nok). Er mulig å få parafinbrenner/multifuel til stormkjøkken.

 

Link to comment
Share on other sites

Som du også ser så blir vi i liten grad enige om hva som er best egnet :-(
Trangia er tradisjonelt spritkjøkken, og spritbrenneren får du kjøre på den spriten du har til det er brukt opp, Tradisjonell rødsprit eller Fin-Fyr er vel det mest tilgjengelige på markedet. Forgiftet med en "dæsj" tresprit så soter det minimalt, men det er giftig, og du får en flaske til. En rent-brennende parafinkvalitet burde gå bra på de andre. Jetfuel er et godt eksempel, men ikke alltid lett tilgjengelig.  Da kan du komme ned i 2 typer drivstoff.

Mange typer drivstoff lager problemer hvis det står i mange år på tanken, men hvis vi sier inntil et år så går det nok bra å ha det på tanken.

dsk

 

dsk

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy