Gå til innhold
VGar

Èn type drivstoff til flere brennere

Anbefalte innlegg

Hoi,

Jeg ser at drivstoff til primuser har blitt diskutert opp og ned på dette forumet, 'hydrogenbehandlet', 'med eller uten Nafta' osv.

Selv har jeg en Primus omnifuel, ett Trangia stormkjøkken, en Feuerhand fjøslykt og en nyinnkjøpt Petromax lampe til tur/hyttebruk, og sikkert dobbelt så mange typer drivstoff liggende på boden.
Det jeg lurer på er om noen med litt peiling vet av en brukanes type drivstoff de kan anbefale meg som går overens med brorparten av disse brennerene, slik at jeg kan forholde meg til en eller to typer drivstoff. Gjerne noe som selges på større flasker enn 0,5-1,0 liter og som er lett å få tak i?!

Er det forøvrig noen som også vet om disse burde lagres med eller uten drivstoff i tanken hvis de blir liggende en stund?

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kommer jo an på hva du har som brenner i stormkjøkkenet. Omnifuel, petromax og fjøslykta brenner parafin. For ikke å sote ned glasset på fjøslykta og tette dysene på brenneren er det greit med rentbrennende parafin. F.eks. lampeolje eller fritidsparafin (sjekk at den tåler kulde for vinterbruk). Når du bruker parafin på omnifuel har du med en liten flaske med rødsprit for å forvarme (1 dl eller 2 er nok). Er mulig å få parafinbrenner/multifuel til stormkjøkken.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Som du også ser så blir vi i liten grad enige om hva som er best egnet :-(
Trangia er tradisjonelt spritkjøkken, og spritbrenneren får du kjøre på den spriten du har til det er brukt opp, Tradisjonell rødsprit eller Fin-Fyr er vel det mest tilgjengelige på markedet. Forgiftet med en "dæsj" tresprit så soter det minimalt, men det er giftig, og du får en flaske til. En rent-brennende parafinkvalitet burde gå bra på de andre. Jetfuel er et godt eksempel, men ikke alltid lett tilgjengelig.  Da kan du komme ned i 2 typer drivstoff.

Mange typer drivstoff lager problemer hvis det står i mange år på tanken, men hvis vi sier inntil et år så går det nok bra å ha det på tanken.

dsk

 

dsk

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for svar:)
 

Ang. lampeolje mener jeg å ha lest at det helst ikke burde brukes på primuser pga. ett eller annet stoff som kunne skade brenneren over tid?!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.