Gå til innhold

VGar

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  12
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om VGar

 • Bursdag 21. april 1988

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

1 118 profilvisninger
 1. Takk for svar:) Ang. lampeolje mener jeg å ha lest at det helst ikke burde brukes på primuser pga. ett eller annet stoff som kunne skade brenneren over tid?!
 2. Hoi, Jeg ser at drivstoff til primuser har blitt diskutert opp og ned på dette forumet, 'hydrogenbehandlet', 'med eller uten Nafta' osv. Selv har jeg en Primus omnifuel, ett Trangia stormkjøkken, en Feuerhand fjøslykt og en nyinnkjøpt Petromax lampe til tur/hyttebruk, og sikkert dobbelt så mange typer drivstoff liggende på boden. Det jeg lurer på er om noen med litt peiling vet av en brukanes type drivstoff de kan anbefale meg som går overens med brorparten av disse brennerene, slik at jeg kan forholde meg til en eller to typer drivstoff. Gjerne noe som selges på større flasker enn 0,5-1,0 liter og som er lett å få tak i?! Er det forøvrig noen som også vet om disse burde lagres med eller uten drivstoff i tanken hvis de blir liggende en stund?
 3. Leter etter ett par lette, halvhøye fjellsko som passer alle årstider, men primært vår og sommer. Jeg snublet over disse fra The north face, og legger merke til at de skriver i produktomtalen (tre ganger) at skoene kan brukes med stegjern - betyr det at skoene er unormalt stive?
 4. Er på mitt tredje år med Keb-buksa, og så langt er det kanskje den beste bomullsbuksa jeg har brukt så langt. Kan bekrefte at det ikke er dobbelt lag stoff i rævva, eller noen form for rip-stop, så jeg har etter mye bruk fått en del store hull på knær å bak. Synes strammingen nederst på benet kunne vært av typen "pakkreimer" som Bergans har på noen av sine modeller, da jeg synes knappene blir en noe tynn patent. Buksen er tung, men tørker relativt fort, og jeg bruker den i alt fra +30 til -30 grader.
 5. Er det noen som vet hvordan det er å varme feks. gryterett i poser i kokende vann (boil in bag)? Er det noen spesielle poser man burde bruke? Tenkte siden jeg er møkk lei drytech, og det ville vært en enkel måte å varme mat i kjelen på, samtidig som man har varmt, rent vann etterpå..
 6. VGar

  skalbukser

  Hvorfor kjøpe norske produkter når svenske produkter helt klart er mye bedre? Selv har jeg lite erfaringer med klær fra Bergans, men Norrøna Trollveggen tror jeg kan være ett greit valg, selv om den er konstruert for "klatring".
 7. Brukte Aklima sin netting ett par år (overdel), og jeg erfarte at den 'toves' på ryggen hvis du går mye med sekk, noe som gjør at den blir like varm som en vanlig ullfrottè og mister egenskapene sine. Jeg har nå gått over til Brynje sin som tydeligvis har mindre ull i stoffet, og dermed holder maskene åpne så jeg får det luft-laget mellom kropp å neste plagg som jeg ønsker.
 8. Taiga CPA 08, svensk jakke som bl.a. brukes av norske og svenske styrker, finnes i sivil utgave. Den passer best på høst/vinter, har ett lag med cordura utenpå membranen som beskyttelse mot rifter, lommer på begge armer samt store brystlommer som passer til kart osv. Hetta er laget for bruk utenpå hjelm. Den når godt nedpå rumpa så vet ikke hvordan den egner seg til bruk med klatreseler.
 9. Regner med at siden begge er laget i G-1000, så har de relativt like egenskaper. Tørker den fort når du blir våt? Hvordan er den på varme dager?
 10. Er som sagt en tung og solid bukse, og når den først er våt forblir den våt. Så lenge det er tørt vær er buksa romslig og god, jeg er selv 180cm og ca 75-80kg og bruker str 50-52N. Men siden dette er dovrefjell som lever vet jeg ikke om den har samme fasong som den orginale M75'en. Du kan også sjekke forsvarsbrukt.no.
 11. Jeg kaprer denne posten litt, ser at de selger Fjellreven no.8 på bl.a. OutNorth, men til en svimlende sum. Er det noen som har erfaring med denne anorakken, er det verdt 4-5000kr for en "tung" bomullsanorakk som egentlig ikke har så mange egenskaper? Er ute etter ett avbrekk fra membran-jakka mi på tørre dager..
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.