Jump to content

VGar

Aktiv medlem
 • Posts

  19
 • Joined

 • Last visited

About VGar

 • Birthday 04/21/1988

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

1,540 profile views

VGar's Achievements

 1. Fikk omsider dette til svar fra Primusshop.no: «Hei, her må du nesten bytte hele slangen. Finnes ikke fiks av dette.»
 2. Jeg får ikke demontert den på noen enkel måte, da den ikke er gjenget på plass, så gjengetape lar seg nok ikke gjøre. Primusen er vel over 10 år gammel nå. Må kanskje bare bestille ny, men takk for svar👍
 3. Hoi. Jeg har pådratt meg en lekkasje i regulatoren på Omnifuelen, er det noen som vet hva som må til for å tette denne?
 4. Skogstad har en helt grei Goretex-bukse til kr 800,- som selges på Coop Obs. Den har erstattet min overprisede Norrøna Falketind.
 5. Takk for tips, skal sjekke ut twentyfour neste gang jeg er innom xxl👍
 6. Prøver å hjelpe fruen med å finne ny bomullsbukse som er såpass romslig at den også kan brukes på vinteren. Hun er ca. 160 høy, og har store lår/hofte. Til nå har hun bla. brukt en Harkila herremodell på vinterstid. Fjellreven Keb regular passet overhode ikke sist vi prøvde og Lundhags traverse og tilsvarende modeller med stretch funker fint, men blir for tettsittende på kalde dager. Hadde det ikke vært for at hun er litt bevisst på hvordan buksa ser ut, skulle jeg kjøpt henne Forsvarets gamle feltbukse. Har ikke prøvd Keb curved enda, noen som har erfaring med den eller noen andre merker?
 7. VGar

  Anorakk

  Har selv en godt brukt Fjellreven nr8 som jeg har hatt noen år nå. Den har blitt en favoritt hos meg på de tørre dagene høst/vinter/vår, og er suveren på hardeste vinteren, også i sterk vind. Litt for varm på sommeren. Normalt bruker jeg str. M/L i jakke, men denne måtte jeg ha i Small, og fortsatt har jeg god plass til en tynn dunjakke under. Stor og dyp hette som går over hjelm, høy krage og når godt ned over rumpa. Det er en tung og robust bomullsanorakk, men er dessverre overpriset spør du meg (kostet rundt 4-5000 da jeg kjøpte den). Har i tillegg fått sydd inn knapper nederst på sidene for å avlaste glidelåsene som får mye juling etterhvert.
 8. Takk for svar:) Ang. lampeolje mener jeg å ha lest at det helst ikke burde brukes på primuser pga. ett eller annet stoff som kunne skade brenneren over tid?!
 9. Hoi, Jeg ser at drivstoff til primuser har blitt diskutert opp og ned på dette forumet, 'hydrogenbehandlet', 'med eller uten Nafta' osv. Selv har jeg en Primus omnifuel, ett Trangia stormkjøkken, en Feuerhand fjøslykt og en nyinnkjøpt Petromax lampe til tur/hyttebruk, og sikkert dobbelt så mange typer drivstoff liggende på boden. Det jeg lurer på er om noen med litt peiling vet av en brukanes type drivstoff de kan anbefale meg som går overens med brorparten av disse brennerene, slik at jeg kan forholde meg til en eller to typer drivstoff. Gjerne noe som selges på større flasker enn 0,5-1,0 liter og som er lett å få tak i?! Er det forøvrig noen som også vet om disse burde lagres med eller uten drivstoff i tanken hvis de blir liggende en stund?
 10. Leter etter ett par lette, halvhøye fjellsko som passer alle årstider, men primært vår og sommer. Jeg snublet over disse fra The north face, og legger merke til at de skriver i produktomtalen (tre ganger) at skoene kan brukes med stegjern - betyr det at skoene er unormalt stive?
 11. Er på mitt tredje år med Keb-buksa, og så langt er det kanskje den beste bomullsbuksa jeg har brukt så langt. Kan bekrefte at det ikke er dobbelt lag stoff i rævva, eller noen form for rip-stop, så jeg har etter mye bruk fått en del store hull på knær å bak. Synes strammingen nederst på benet kunne vært av typen "pakkreimer" som Bergans har på noen av sine modeller, da jeg synes knappene blir en noe tynn patent. Buksen er tung, men tørker relativt fort, og jeg bruker den i alt fra +30 til -30 grader.
 12. Er det noen som vet hvordan det er å varme feks. gryterett i poser i kokende vann (boil in bag)? Er det noen spesielle poser man burde bruke? Tenkte siden jeg er møkk lei drytech, og det ville vært en enkel måte å varme mat i kjelen på, samtidig som man har varmt, rent vann etterpå..
 13. VGar

  skalbukser

  Hvorfor kjøpe norske produkter når svenske produkter helt klart er mye bedre? Selv har jeg lite erfaringer med klær fra Bergans, men Norrøna Trollveggen tror jeg kan være ett greit valg, selv om den er konstruert for "klatring".
 14. Brukte Aklima sin netting ett par år (overdel), og jeg erfarte at den 'toves' på ryggen hvis du går mye med sekk, noe som gjør at den blir like varm som en vanlig ullfrottè og mister egenskapene sine. Jeg har nå gått over til Brynje sin som tydeligvis har mindre ull i stoffet, og dermed holder maskene åpne så jeg får det luft-laget mellom kropp å neste plagg som jeg ønsker.
 15. Taiga CPA 08, svensk jakke som bl.a. brukes av norske og svenske styrker, finnes i sivil utgave. Den passer best på høst/vinter, har ett lag med cordura utenpå membranen som beskyttelse mot rifter, lommer på begge armer samt store brystlommer som passer til kart osv. Hetta er laget for bruk utenpå hjelm. Den når godt nedpå rumpa så vet ikke hvordan den egner seg til bruk med klatreseler.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy