Jump to content

Vadesko som funker som tursko?


Lars Weyer Andreassen

Recommended Posts

Hei!
Er det noen som har tips/erfaring med vadesko som også (delvis) kan fungere som tursko/fjellsko?
Tanken er å bruke vadesko + lårvadere på (lang)tur med packraft, der turen i all hovedsak følger vann og elver.
Det må selvfølgelig påregnes litt vandring, enten mellom vann, eller rundt hindringer (fosser/stryk) i elv, da med 20+kg sekk.
Ønsket er å klare seg med ett par sko på lengre turer der totalvekt spiller stor rolle.
Det optimale ville vært en vadesko som kan funke som "fjellsko" på en 10km etappe til fots her og der, men fins det?
mvh
Lars

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Jeg har endt opp med to sko. Bruker skikkelige fjellsko til all vandring og noen superlette badesko til vaderne der vekt er viktig. Søk på water shoes på ebay , da finner du massevis. feks :

https://www.ebay.com/itm/New-Men-Water-Shoes-Outdoor-Hiking-Wading-Shoes-Hollow-Breathable-Beach-Slip-ons/272630492133?hash=item3f7a0b2be5:m:mWuO-nF3ASh46CY80SYCzAg

Denne typen er geniale i båten da de er myke og fungerer godt som leirsko i camp også. Mine veier vel 100 gram pr sko

Av skikkelige vadesko så synes jeg Vision sine er lette og gode å gå langt i (640 gram/str 43). Blir litt for tunge når de er våte. Men blir valget mitt når jeg skal gå med vaderne hele dagen  http://www.gero.no/nb-NO/produkter/vadesko/vision-loikka-vadesko-med-gummisale.aspx

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Har brukt mine Simms L2 vadesko (aquastealth gummisåle) kombinert med neoprensokker på denne måte noen ganger. Har fungert ganske OK, men sålen sliter forholdsvis fort, sammenlignet med fjellstøvler.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Takk for svar begge to! :-D
Jeg har vært inne på tanken om det du nevner Lars P, og jeg heller nok den veien dersom turen skule bestå av mye vandring med tung sekk.
Men for tur som stort sett foregår på vann så føler jeg at fjellskoene tar vel mye plass, da de stort sett blir liggende i sekk.
Også ved padling av elv, der man gjerne må bære packraften rundt noen hinder (stryk/foss), så vil det bli (for) mye styr med bytting av fottøy for å gå kortere distanser (ikke sikkert man vet hvor langt man må bære heller). Eventuelt at man ender opp med å bære noen hundre meter i "badesko" fordi man ikke gidder skifte, og det kan jo ende på mange måter...
Har undersøkt litt, og ser at det finnes mange vadeskomodeller som ihvertfall ser (og høres) robuste ut. Jeg får nok finne noen som virker gode på foten og så bare prøve meg noen turer:)
Så blir det neste spørsmålet; klarer man å unngå gnagsår om man går lengre distanser med neoprensokker oppi vadesko?:-) Har du noen triks ESW?
-Lars
 

Link to comment
Share on other sites

Simms i rett størrelse er nok tingen. Har gått 2x10 dager i vadesko og det har gått overraskende bra. Gikk da i vadebukse også. Gikk stort sett uten tung sekk ( mellom 5 og 10 kg). Gikk alt mellom 4-10 timer per dag i variert terreng. neoprensokker er store og klamme og god tørking mellom dagsetappene anbefales. Gikk i sko en størrelse mindre enn jeg ville kjøpt selv. Dette var i jobbsammenheng og det er ikke sikkert jeg ville valgt samme antrekk på fisketur. Men alt i alt var jeg svært overrasket over hvor lett det gikk etterhvert. Anbefaler også gummisåler. Filt sklir på gress.

mvh

tore

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy