Jump to content

Dorge etter kano


varg

Recommended Posts

Annonse

Jeg har dorget makrell etter kajakk og fått fisk. Det er utrolig at et lite dorgesnøre kan bremse skibet så mye. Med en stødig kano burde det ikke være noe problem, litt mer risky var det med fiskekroker og sprellende fisk i havdønningene med en forholdsvis rask kajakk, som helst skal ha litt fart for å være stødig.

Link to comment
Share on other sites

Dorgeskjeer eller markdrag er et godt valg. Selv har jeg brukt Nesjødraget (tvinner ikke) med mark og det med bra resultat, men kan godt brukes med spinner, sluk, wobbler eller flue.

Jeg ville prøvd med mark, fks to stk av medium størrelse. Anbefaler den som selges i butikker, den er seig i skinnet og levedyktig, holder i 1-1 1/2 mnd i boksen.

Når det gjelder wobbler, har jeg veldig god erfaring med en knall rød og gul 7 cm Rapala - iallfall på gjedde og abbor, men nå skal den snart testes på ørreten også :D Husk at det er stor forskjell på hvor dypt i vannet de ulike wobblerne går.

Link to comment
Share on other sites

En annen form for fascinerende fiske fra kano er å kaste tørrflue på vakende ørret (eller harr og røye for den saks skyld). Kan funke bra på speilblankt vann eller med en liten bris,

kast i retningen kanoen driver eller vinklet på fartsretningen, la flue ligge stille en stund, og gi noen smånøkk hvis det ikke skjer noe. Ved litt mer vind bruker du en mer rufsete flue, kaster i driftsretningen og hesper den fort inn så den imiterer en stripene vårflue.

Kanskje ikke akkurat mataukfiske, men vanvittig morsomt og utfordrende.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy