Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei! Har en gammel trekopp jeg tenkte å ta i bruk, men har lagt merke til at det er en ganske sterk lukt fra den som også setter smak på kaffen. Det er forsåvidt ikke noen vond lukt, hovedsakelig bare gammelt tre, men setter litt vell mye smak på kaffen synes jeg. Har dere noen tips til hvordan man kan redusere denne bismaken? Har prøvd med matolje, men det gav liten effekt. 

Takker for svar! 

Annonse
Skrevet

Fyll koppen med kruttsterk kaffe (kaffedose X 3) noen ganger (f.eks morran/kveld) noen dager.
Da mettes koppen med kaffefettet og tresmaken pleier å forsvinne.
Har fungert på de siste koppene mine ihvertfall 🙂

Skrevet (endret)
17 timer siden, Humbug skrev:

Prøv med brennevin. 

Jeg har god erfaring med brennevin, en god Cocnac eller whisky. Slå i en god dram og la koppen stå å trekke over natten. Dette stoffet trekker inn i treet og dreper de fleste typer sopp og bakterier og når koppen tørkes etterpå så sitter bare lukten av de edle dråpene igjen i treet.

En liten tilføyelse: 

Du trenger ikke å tømme ut det som har stått i koppen, det kan godt drikkes og det kan til og med hende at det har fått en enda edlere smak.

Endret av REs
  • Liker 1
Skrevet
11 timer siden, Espen Ørud skrev:

Samme erfaring her, men det skal sies at noen kopper holder lengre på tresmaken enn andre. Har du fiskekoppen enda, @Martin HJ?

Såklart! Ble sist brukt påsken gjennom til både kakao og bålkaffe :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.