Gå til innhold
Henrik Hillestad Løvold

Gå Storen uten guide

Anbefalte innlegg

Hei,

Vi er fire studenter i 20- og 30-årene som vurderer å prøve oss på Store Skagastølstind til sommeren. Vi har alle i god form og har en del fjellerfaring, og klatrer grad 5-6 uten problem. To av oss har kurs i klatring på naturlige sikringer, inkludert taulagsrutiner, standplass, rappellering o.l., og kan lede på de punktene hvor det kreves klatring. I fjor var vi på en fin tur i Jotunheimen, og besøkte blant annet Falketind og Stølsmaradalstind. En av oss er fra Øvre Årdal og har gått veldig mye i fjellet i området, og har blant annet jobbet som guide i Utladalen. Vi er fornuftige og risikobevisste, kjenner hverandre godt, og har ingen problem med å snu om vi merker at vi ikke helt har dagen.

Mitt spørsmål er -- dersom vi setter oss godt inn i klatreføreren og guidebøkene på forhånd, er det da sannsynlig at vi vil kunne gå Storen uten å leie inn en guide? Jeg vet det er umulig for noen å si "ja, dere er i stand til det", men høres det ut som et rimelig mål, alt tatt i betraktning?

På forhånd takk!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Spørgsmålet er vel ikke, om det er avanceret klatring. Når alle klatrer grad 5-6 uden problemer, skulle der være god margin på det punkt. Det er mere alt det "udenom", der betyder noget. Når to af jer har kursus i naturlige sikringer med alt, hvad dertil hører, og alle er fjeldvante og sikkerhedsbevidste, burde det også gå godt. Det eneste, I ikke skriver noget om, er hvor meget praktisk erfaring og rutine de to har i klatring med naturlige sikringer ud over kurset. Hvis de kun har kurset og ingen rutine der ud over, er det nok det største problem, men hvis I først skal af sted til sommer, har I jo nogle måneder til at rette op på det. Hvis I gør det, burde Storen ikke være noget problem for jer.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Når du nu er så usikker, at du må spørre på et forum, om DINE/DERES ferdigheter og kompetanse er bra nok, så nei, dere burde ikke ta den turen enda. Bygg opp erfaring, bli sikre på deres egen kompetanse å så gå Storen. Storen er en lang seriøs alpin tur, ene dagen lett i gamle myke sko, neste dagen treng du stegjern å må klatre med store votter.

 Nok av folk som må hentes ned fra Storen slikt det er.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.