Gå til innhold

Henrik Hillestad Løvold

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  18
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Henrik Hillestad Løvold

 • Bursdag 27. juni 1992

Nylige profilbesøk

813 profilvisninger
 1. Henrik Hillestad Løvold

  Turtips høstfarger

  Rondane! Om det ikke er noe krav om høye topper, er det en veldig fin løsning å kjøre opp på Venabygdsfjellet, og parkere ved Muvatnet. Herfra går man over ryggen på Ramshøgda og vips er man inne i villreinens rike. Utrolig øde, lite folk, tilgang på vann fra bekker, og flott rødlig høstfarget lyng på alle kanter. Rondane sør er virkelig vilt og flott – og lite besøkt, sammenliknet med Rondane nord (hvor man finner 2000-meterne).
 2. Henrik Hillestad Løvold

  Isklatring i bre/brefall sommerstid

  Hei, Etter mye isklatring i vinter har ikke lysten til å ta øksene ut av skapet forsvunnet like fort som fosseisen. Er det noen som vet om gode steder i Norge hvor man kan gå islinjer i brefall om sommeren? Eller er det for slush'ete og/eller rasfarlig, og umulig å få til? Jeg har erfaring fra både fosseklatring vinterstid og brevandring sommerstid, men jeg har aldri kombinert disse to, altså klatring i breis. Jeg klarer ikke finne noe særlig informasjon om dette på internett, men synes det virker som en spennende aktivitet. Om noen har praktisert dette tidligere hadde jeg satt stor pris på erfaringer og tips om fine steder. Jeg har forøvrig både brekurs og kurs i isklatring (samt sertifisering som klatreinstruktør), så jeg kjenner tau- og sikringsrutinene, og har stor respekt for kreftene som er involvert i både klatring og bre-aktivitet.
 3. Henrik Hillestad Løvold

  Klatresesong Stetind (Nordland)

  Haramøyskaftet og annet kan selvfølgelig også være interessant – toppen ser jo bare herlig ut! Jeg skal ta en prat med klatrepartneren min og planlegge litt i løpet av uka. Takk for tips!
 4. Henrik Hillestad Løvold

  Klatresesong Stetind (Nordland)

  Takk for svar, Tessatroll! Jeg skal høre med lokale turfolk hva de tenker. Ettersom jeg er så heldig å ha en kjæreste som kommer fra Tromsø med hytte i området tror jeg uansett at vi tar turen oppover – enten det blir klatring eller ei
 5. Henrik Hillestad Løvold

  Klatresesong Stetind (Nordland)

  Hei, Er det noen som vet når det pleier å begynne å bli snøfritt i områdene rundt Stetind i Tysfjord? Jeg vurderer å ta turen oppover i helgen etter 17. mai, men kun dersom det går an å gå normalruta uten alt for mye økseklasking. Hadde satt stor pris på om noen som er kjent i området kunne uttalt seg om mulighetene for klatring i mai måned Henrik
 6. Henrik Hillestad Løvold

  Henrik Hillestad Løvold

 7. Henrik Hillestad Løvold

  Forhold rundt Nautgardstinden

  Hei, Jeg vurderer å ta turen oppover mot Jotunheimen i helgen, og har lest om Nautgardstinden i boken Trygge toppturer. Er det noen som vet hvordan snøforholdene er der oppe for tiden? Hvis noen har gått turen på ski før, hadde jeg satt stor pris på tips – jeg tenker å parkere ved veien og gå fra øst, og følge løypen som er beskrevet i boken. På forhånd takk for svar!
 8. Henrik Hillestad Løvold

  Snøforhold Jotunheimen/Sognefjellet

  Tusen takk for svar. Vi tar turen opp og ser om vi får det til
 9. Henrik Hillestad Løvold

  Snøforhold Jotunheimen/Sognefjellet

  Hei, Noen venner og jeg tenkte oss en tur opp i Jotunheimen til helgen. Vi er egentlig ganske topptur-/klatreinteressert, men det ryktes at det ligger mye snø i området. Vi har veldig lyst til å gå traversen over Smørstabbtindene, eller en tur i området rundt. Er det noen som har vært i området i det siste, og som kan si noe om hvor mye snø som ligger? Takk for svar!
 10. Henrik Hillestad Løvold

  Klatrefører Rondane

  Kommenterte akkurat dette i den andre tråden din om Jotunheimen! Jeg har aldri hørt om noen som klatrer i Rondane. Det er mye løst der, og jeg ville ikke følt meg komfortabel som "førstebestiger" uten en klar beskrivelse av rutene på forhånd. Jeg er også veldig interessert i å høre om noen har klatret nordveggen i Rondslottet før. Har hytte i nærheten og er lommekjent i området (har vært på alle toppene minst et par ganger, men aldri klatret).
 11. Henrik Hillestad Løvold

  Høyfjellsklatring i Jotunheimen etter kurs

  Dette er jeg og interessert i! Har aldri hørt om noen som klatrer i Rondane (løst fjell?). Men om det finnes hadde det vært supergøy å prøve. Jeg er med!
 12. Henrik Hillestad Løvold

  Gå Storen uten guide

  Hei, Tusen takk for gode svar! @RAS, har du noen forslag til enklere turer vi kan gå for å øve oss, slik at vi kanskje er rustet for turen neste år?
 13. Henrik Hillestad Løvold

  Gå Storen uten guide

  Hei, Vi er fire studenter i 20- og 30-årene som vurderer å prøve oss på Store Skagastølstind til sommeren. Vi har alle i god form og har en del fjellerfaring, og klatrer grad 5-6 uten problem. To av oss har kurs i klatring på naturlige sikringer, inkludert taulagsrutiner, standplass, rappellering o.l., og kan lede på de punktene hvor det kreves klatring. I fjor var vi på en fin tur i Jotunheimen, og besøkte blant annet Falketind og Stølsmaradalstind. En av oss er fra Øvre Årdal og har gått veldig mye i fjellet i området, og har blant annet jobbet som guide i Utladalen. Vi er fornuftige og risikobevisste, kjenner hverandre godt, og har ingen problem med å snu om vi merker at vi ikke helt har dagen. Mitt spørsmål er -- dersom vi setter oss godt inn i klatreføreren og guidebøkene på forhånd, er det da sannsynlig at vi vil kunne gå Storen uten å leie inn en guide? Jeg vet det er umulig for noen å si "ja, dere er i stand til det", men høres det ut som et rimelig mål, alt tatt i betraktning? På forhånd takk!
 14. Henrik Hillestad Løvold

  Bygging av elementær "trad-rack"

  Tusen takk for svar, Lars M! Det var meget god hjelp.
 15. Henrik Hillestad Løvold

  Bygging av elementær "trad-rack"

  Hei, Jeg har klatret en del på bolter, men driver og tar steget over på naturlige sikringer. Fra før har jeg en hel haug med ekspresslynger, noen enkle og doble slynger, 3-4 skrukarabinere, og et sett Camp Pro Nuts (str. 1-7) som jeg har brukt for å lage ankre for topptauing "top down" der det ikke er bolter. Jeg innser at jeg sannsynligvis trenger flere slynger+binere, nøtter og noen cams for å kunne bruke dette til å gå en-taulengdes trad-ruter, men spørsmålet mitt er egentlig hva, og hvor mye jeg trenger. Kamkiler er jo svinedyre, og jeg er på studentbudsjett for tiden, så økonomi er en faktor. Noen med klatreerfaring som kan gi meg et godt utkast til hva en elementær trad-rack bør inneholde?
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.