Gå til innhold

Henrik Hillestad Løvold

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  12
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Snøforhold Jotunheimen/Sognefjellet

  Tusen takk for svar. Vi tar turen opp og ser om vi får det til
 2. Snøforhold Jotunheimen/Sognefjellet

  Hei, Noen venner og jeg tenkte oss en tur opp i Jotunheimen til helgen. Vi er egentlig ganske topptur-/klatreinteressert, men det ryktes at det ligger mye snø i området. Vi har veldig lyst til å gå traversen over Smørstabbtindene, eller en tur i området rundt. Er det noen som har vært i området i det siste, og som kan si noe om hvor mye snø som ligger? Takk for svar!
 3. Klatrefører Rondane

  Kommenterte akkurat dette i den andre tråden din om Jotunheimen! Jeg har aldri hørt om noen som klatrer i Rondane. Det er mye løst der, og jeg ville ikke følt meg komfortabel som "førstebestiger" uten en klar beskrivelse av rutene på forhånd. Jeg er også veldig interessert i å høre om noen har klatret nordveggen i Rondslottet før. Har hytte i nærheten og er lommekjent i området (har vært på alle toppene minst et par ganger, men aldri klatret).
 4. Høyfjellsklatring i Jotunheimen etter kurs

  Dette er jeg og interessert i! Har aldri hørt om noen som klatrer i Rondane (løst fjell?). Men om det finnes hadde det vært supergøy å prøve. Jeg er med!
 5. Gå Storen uten guide

  Hei, Tusen takk for gode svar! @RAS, har du noen forslag til enklere turer vi kan gå for å øve oss, slik at vi kanskje er rustet for turen neste år?
 6. Gå Storen uten guide

  Hei, Vi er fire studenter i 20- og 30-årene som vurderer å prøve oss på Store Skagastølstind til sommeren. Vi har alle i god form og har en del fjellerfaring, og klatrer grad 5-6 uten problem. To av oss har kurs i klatring på naturlige sikringer, inkludert taulagsrutiner, standplass, rappellering o.l., og kan lede på de punktene hvor det kreves klatring. I fjor var vi på en fin tur i Jotunheimen, og besøkte blant annet Falketind og Stølsmaradalstind. En av oss er fra Øvre Årdal og har gått veldig mye i fjellet i området, og har blant annet jobbet som guide i Utladalen. Vi er fornuftige og risikobevisste, kjenner hverandre godt, og har ingen problem med å snu om vi merker at vi ikke helt har dagen. Mitt spørsmål er -- dersom vi setter oss godt inn i klatreføreren og guidebøkene på forhånd, er det da sannsynlig at vi vil kunne gå Storen uten å leie inn en guide? Jeg vet det er umulig for noen å si "ja, dere er i stand til det", men høres det ut som et rimelig mål, alt tatt i betraktning? På forhånd takk!
 7. Bygging av elementær "trad-rack"

  Tusen takk for svar, Lars M! Det var meget god hjelp.
 8. Bygging av elementær "trad-rack"

  Hei, Jeg har klatret en del på bolter, men driver og tar steget over på naturlige sikringer. Fra før har jeg en hel haug med ekspresslynger, noen enkle og doble slynger, 3-4 skrukarabinere, og et sett Camp Pro Nuts (str. 1-7) som jeg har brukt for å lage ankre for topptauing "top down" der det ikke er bolter. Jeg innser at jeg sannsynligvis trenger flere slynger+binere, nøtter og noen cams for å kunne bruke dette til å gå en-taulengdes trad-ruter, men spørsmålet mitt er egentlig hva, og hvor mye jeg trenger. Kamkiler er jo svinedyre, og jeg er på studentbudsjett for tiden, så økonomi er en faktor. Noen med klatreerfaring som kan gi meg et godt utkast til hva en elementær trad-rack bør inneholde?
 9. 7 dagers fjelltur i midten av juni, noen som har tips?

  Har ingen konkrete tips til steder du bør dra, men jeg vil anbefale deg å holde deg unna Rondane første del og i midten av juni. Årsaken er kalvingstid for rein. Hyttene er stengte frem til 17. juni, og det er greit for reinen at man holder seg unna så de får ha områdene for seg selv i denne tiden.
 10. Telttur i Oslo omegn

  Fagervann er et fint sted å telte. Turen er kanskje litt kort, men det er et hyggelig vann som ligger i høyden på vestsiden av Maridalen. Mulighet for å komme seg hit med Maridalen-bussen. Vil du ha en lengre tur, kan du ta Maridalsbussen og gå fra Hammeren og opp forbi Skjærsjøen. Vil ikke anbefale å telte her, for vannet skal ikke brukes grunnet drikkevanskilden i Maridalsvannet, men går du litt lenger inn er det fine muligheter rundt Bjørnsjøen og Hakloa. God tur!
 11. Tips til 4/5-dagers tur i Jotunheimen

  Hei, Vi er en gjeng studenter i 20-30-åra som har satt av 4 eller 5 dager for en tur i Jotunheimen i sommer. Vi har litt varierende fjellerfaring, men alle er i god form og i stand til å gå lengre turer med mange høydemeter. På turen ønsker vi å gå fra hytte til hytte, gjerne med noen toppturer over 2000 meter, men ikke over bre eller der det er nødvendig med tau og sikring. Er det noen som har forslag til hvor vi kan gå? Alle tips mottas med takk!
 12. Klatring i Grefsenkollen, Oslo

  Hei! Det ryktes at det er et klatrefelt i Grefsenkollen i Oslo. Jeg bor 5 minutter unna, så dette synes jeg høres interessant ut. Er det noen som vet hva slags ruter det er (vanskelighetsgrad, lengde, bolter..?), og evt. hva som bør medbringes av utstyr? Har funnet en guide frem til der ruten begynner på google, så jeg vurderer å gå opp og ta en titt.
×