Gå til innhold
 • Bli medlem
IGNORED

Helsport Fjellheimen x-trem vs "vanlig" 3


Anbefalte innlegg

Jeg ser på et nytt telt. Vanligvis bruker jeg tarp, og nå vil jeg kjøpe et telt for å kunne reise på litt lengre turer i marka og noen turer på fjellet. Jeg har ikke pulk, så turene vil være med sekk. Mulig jeg kjøper pulk senere. Teltet kommer først og fremst til å bli brukt på høst, vinter, tidlig vår. Har planer om å handle inn et superlight-telt til sommeren. Hva tenker dere som kjenner til teltene? Er det først når du kommer opp på høyfjellet at x-trem har noe særlig for seg? Er det noe forskjell på ventilasjonen? Andre funksjoner jeg bør tenke på? 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har begge to. Har brukt det vanlige mange ganger i høyfjellet vinterstid også uten problemer, i til dels ganske guffent vær! Vanlige helsport fjellheimen står han så godt av at hvis du bare skal ha ett telt til den bruken du beskriver ville jeg ikke valgt x-trem (iom at det vanlige fjellheimen funker utmerket på de aller fleste vinterturer også). X-trem er et fullblods vintertelt og tar bra mye mer plass og veier mye mer enn det vanlige. Jeg har kun med x-tremvarianten på vintertur og da går jeg stort sett med pulk. 

Ventilasjonen er bedre på de aller nyeste fjellheimen enn den er på det gamle som jeg har, så det skulle heller ikke være noe problem når du legger snø langs sidene på teltet vinterstid. Iom at x-trem har stormmatter så blir ventilasjonen dårligere av det også...

Dersom du etterhvert begynner å gå på mange vinterturer i høyfjellet kan du vurdere å kjøpe et x-tremtelt da.

 

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
24 minutter siden, tomsef skrev:

Har planer om å handle inn et superlight-telt til sommeren. 

Er dette i tillegg til det du spør om i overskriften? 

Forøvrig enig med Hardy, du trenger ikke xtrem til ditt bruk. Og skal du kjøpe ett telt vil det være overkill (og unødvendig ekstra vekt) for turer i skogen.  

Du kommer nok også til å få anbefalinger om andre telt her inne... 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

X -trem teltene er fullblods vintertelt og fungerer best med pulk, da både vekt og volum kan bli litt mye for ryggsekken. Til gjengjeld er det utrolig bra og solide telt. Personlig bruker jeg kun X -trem teltet til lengre turer med pulk og til vinterfjellet. Til de andre årstidene og skogen vinterstid, klarer du deg fint med et bra 3 sesongtelt, så lenge luftemulighetene og forteltet er stort nok (bruk av primus).

Lenke til innlegg
Del på andre sider
9 minutter siden, Frilufta skrev:

Er dette i tillegg til det du spør om i overskriften? 

Forøvrig enig med Hardy, du trenger ikke xtrem til ditt bruk. Og skal du kjøpe ett telt vil det være overkill (og unødvendig ekstra vekt) for turer i skogen.  

Du kommer nok også til å få anbefalinger om andre telt her inne... 

Tenkte det ja. 

Da ender jeg nok opp med vanlig fjellheimen. Tror jeg kommer til å bli godt fornøyd med det. 

Et superlight-telt blir vel i overkant spinkelt om vinteren, så jeg bør vel uansett gå for to telt?

Endret av tomsef
Lenke til innlegg
Del på andre sider
32 minutter siden, tomsef skrev:

Tenkte det ja. 

Da ender jeg nok opp med vanlig fjellheimen. Tror jeg kommer til å bli godt fornøyd med det. 

Et superlight-telt blir vel i overkant spinkelt om vinteren, så jeg bør vel uansett gå for to telt?

 

Superlight ville jeg ikke dratt opp i vinterfjellet nei. Det er litt spinkelt og duken er veldig tynn. Kjøp et vanlig fjellheimen. Jeg har klart meg med det i årevis som eneste telt til alle sesonger (før jeg nylig investerte i både x-trem + et eget sommertelt). Så ser du til sommeren om du gidder å kjøpe et superlight også eller om du bare kjører på med fjellheimen også da. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 4 years later...
1 hour ago, norrbaggen said:

Hvordan er det med tykkelse på duk og hvor solid ting er?

Kuling i Sylan røsker godt i teltet..

Både pro og extrem har 18 kg rivestyrke på duken. Dette er det samme som black label/ekspedisjonsteltene til Hilleberg. xtrem har 10mm stenger og pro har 9 mm. Extrem har ekstra barduneringspunkter og stormmatter. Begge teltene vil fint tåle stiv kuling og mere til dersom de er satt opp korrekt og forankret skikkelig. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av Nikke
   Hei Fjellforum folket. Håper alle er trygge i disse tider!
   Det er vel ingen tvil om at det har vært rare tider en god stund, og for egen del, egentlig helt siden vinteren 2020. Regner med at jeg ikke er alene. Likevel, den vinteren forsøkte turkompisen og jeg å både holde humøret oppe, samt beholde troen på at det ble langtur på oss den sommeren.  Hvert fall så brukte vi tiden til å oppgradere utstyr, drømme oss bort på kartene, og ikke minst gjennomføre noen treningsturer. For tross alt sto to ukers tur til Finnmark på dagsorden. De nevnte treningsturene ble gjennomført både sammen, og soloturer.
   På treningsturen til Birtedalen, cirka to uker før avgang til Finnmark den 5 juli, var det kun meg. Må si mitt første møte med Birtedalen ble fantastisk. Flott og variert natur med muligheter for padling og trasking mil etter mil. Fiske var også overraskende bra. Legger ved en en kort amatørvideo, og håper den fanget opp litt av stemningen og turen generelt.
  • Av norrbaggen
   Ønsker å kjøpe Exped Orion, alle modeller aktuelt.
  • Av hanoroi
   Hei! Vi er en vennegjeng på 4 voksne i 30 åra som ønsker å utforske Setesdal området til fots for en 4-5 dagers tur i begynnelsen av August 😊. Vi er relativt spreke alle sammen og ønsker oss en tur der vi forflytter oss fra dag til dag med overnatting i telt eller på dnt hytte. Gjerne i et område med gode fiskevann og fine teltmuligheter. Vi er nokså ferske i gamet når det gjelder friluftsliv men er sporty og ivrige folk på leting etter vårt nye tureventyr etter fjorårets magiske tur på Senja 🙌. . Så, har noen her inne vært på tur i området med telt eller besøkt noen av hyttene? Og har gode tips til hvor vi kan/bør legge turen? Alle tanker og innspill tas imot med stor iver og engasjement 😃 
  • Av Eirik Søberg
   Hei 
   Jeg vurderer innkjøp av et nytt telt til turer alene (med og uten bikkje). Har selvsagt fått med meg at det er Hilleberg Unna som er tingen, men ser også på noen andre alternativer. Jeg finner lite informasjon om Bergans superlight dome 2. Er det noen her på forumet som har dette og/ eller har synspunkter på teltet?
   Noe av det som tiltaler meg er høyden på innerteltet, stor åpning på siden og lav vekt. Jeg er 190 og kommer i hovedsak til å bruke teltet på helgeturer/ ukesturer vår, sommer og høst. 
    
  • Av Tonje.
   Hei! Etter flere år med masing for å få folk med meg på telttur har jeg innsett att jeg blir en solo camper. Desverre har jeg ikke like mye erfaring som jeg like å tru att jeg har og lurte på om det er noen som har litt peiling og tips til hvilken telt som er brukbar. 
   Jeg bor i Troms og så mye av teltingen blir å foregå hær men blir sikkert også å ta turen opp til Finnmark og ned til Nordland. Jeg her på utkikk etter ett tomanstelt som tåler litt regn. Helst ikke noe som koster så alt for mye- for proff telter e eg ikke😂
   Om noen også har noen tips og triks til en som skal telte alene så e eg åpne ører🐙
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.