Gå til innhold
  • Bli medlem

Hardy

Aktiv medlem
  • Innlegg

    196
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Alt skrevet av Hardy

  1. Så kjapt over pakninga og den så ok ut. Tok derfor sjansen utendørs og fyrte opp den over 50 år gamle svea 123. Den funka utmerket!
  2. Takk for tips. Vet du hvor/om man kan få tak i reserve av denne gummipakninga og gummiproppa?
  3. Denne er på vei til meg i posten nå: https://www.finn.no/337046757 Den er tilsynelatende ubrukt fra 70-tallet. Er det noen som vet om det bare er å fyre den opp eller må det service til først?
  4. Fin tur! Barents arctic 4 polar du har? Jeg kjøpte et arctic 4 polar i sommer. Har ikke prøvd det på vinteren enda. Klarte du å holde god temperatur i teltet med bare en primus eller må man ha to primuser for å varme det opp?
  5. Sjekka ut denne i butikken i dag. Veldig fin sekk! Den har roterende hoftebelte ja.
  6. Er det noen som har gode tips om noen små flasker med liten og presis tut som man kan ha rødsprit til forvarming på? Det blir ofte mye rødspritsøl ifb forvarming når man bare bruker flaska rødspriten selges i
  7. Det er en liten forskjell på Rondane superlight 2 og Sarek superlight 2 +. På Sarek er fremste og midtre stang like lang. På rondane er den fremste stanga kortere enn den midtre. Sarek har derfor litt bedre takhøyde og plass i forteltet. Det er fortsatt å få tak i på enkelte XXL butikker : https://www.xxl.no/helsport-sarek-superlight-2-camp-tomannstelt-bla/p/1113359_1_Style Jeg kjøpte meg sarek superlight 2 + her om dagen. Ser fram til å prøve det til sommeren
  8. Interessant løsning! Jeg har Acapulka expedition tour 135. Jeg så i utgangspunktet for meg at det beste vil være å ha den letteste pulken (barnepulken) bakerst? Jeg har ikke hund og må trekke hele lasset sjøl.
  9. Er det noen som har erfaring med å koble sammen en pakkpulk og en barnepulk? Jeg har en Acapulka pakkpulk og en fjellpulken barnepulk. Hvis jeg skal på vinter/vårtur med barn kunne det vært ei interessant løsning å koble disse i serie. Er det noen som har en god teknikk på dette?
  10. Vandringer i grenselandet av Øyvind Ravna. Her har du også flere gode tips: https://veidemannsblod.no/boker/
  11. Landmålerliv i midnattssol av Axel Printz anbefales. Skuvvanvárri. Det susende fjell av Richard Bergh
  12. Vær obs på at MSR hubba hubba nx ikke er et fullblods fjelltelt. Jeg har et hubba hubba nx og har brukt det ganske mye, opp til smertegrensa noen ganger mtp vind. Det er et fantastisk sommertelt når det er varmt ute og man trenger veldig god lufting. Ytterduken går ikke helt ned til bakken, så hvis det er sur og kald vind så blir det veldig kaldt og trekkfult. Hvis det er satt opp riktig vei mot vinden så står det han av mot relativt sterk vind, men en gang ble jeg overraska av sterk vind og at vinden dreide litt. Det endte med at jeg såvidt berga teltet. Jeg måtte evakuere det i bedre le. Hvis du skal ha et fullverdig telt for høyfjellet ville jeg gått for reinsfjell. Jeg har flere telt og er superfornøyd med Hubba hubba nx, men vil gjøre deg oppmerksom på at det definitivt har sine begrensninger.
  13. Du kan kappe brøytestikker til passelig plugglengde. Evt bruke kvist.
  14. Hardy

    Oppvask

    Det er helt unødvendig å bruke vaskemiddel på fjellet. Jeg skurer kasserollen med en kvist, mose eller grus. Noen ganger koker jeg ut kasseroller og stekepanner. Det er helt unødvendig å vaske ting 100 % rent på fjellet.
  15. Superlight ville jeg ikke dratt opp i vinterfjellet nei. Det er litt spinkelt og duken er veldig tynn. Kjøp et vanlig fjellheimen. Jeg har klart meg med det i årevis som eneste telt til alle sesonger (før jeg nylig investerte i både x-trem + et eget sommertelt). Så ser du til sommeren om du gidder å kjøpe et superlight også eller om du bare kjører på med fjellheimen også da.
  16. Jeg har begge to. Har brukt det vanlige mange ganger i høyfjellet vinterstid også uten problemer, i til dels ganske guffent vær! Vanlige helsport fjellheimen står han så godt av at hvis du bare skal ha ett telt til den bruken du beskriver ville jeg ikke valgt x-trem (iom at det vanlige fjellheimen funker utmerket på de aller fleste vinterturer også). X-trem er et fullblods vintertelt og tar bra mye mer plass og veier mye mer enn det vanlige. Jeg har kun med x-tremvarianten på vintertur og da går jeg stort sett med pulk. Ventilasjonen er bedre på de aller nyeste fjellheimen enn den er på det gamle som jeg har, så det skulle heller ikke være noe problem når du legger snø langs sidene på teltet vinterstid. Iom at x-trem har stormmatter så blir ventilasjonen dårligere av det også... Dersom du etterhvert begynner å gå på mange vinterturer i høyfjellet kan du vurdere å kjøpe et x-tremtelt da.
  17. Det blir nok en god del fløting ned elva fra Gebna til Leina, men dere får en fantastisk flott villmarkstur! Opp Stordalen fra Altevatnet er det bare noen få høydemeter. Det blir nok en del slit og bainnskap der før dere har fått kanoen til Haukvuoma og virkelig får starta padlinga. Fra Haukvuoma og ned til Gebna er elva lita og der blir nok også fløting før dere er nede på sjølve Gebna. Jeg har ikke padla denne turen sjøl, men jeg har padla gummibåt på Haukvuoma og kjørt vanlig motorbåt på Gebna. Lykke til og send meg en rapport når dere har fått gjennomført turen!
  18. Kjøp 110-130 liter. Jeg anbefaler Bergans Alpinist. Man strenger såpass volum for å få plass til alt det du beskriver.
  19. Betydelig mer skuterkjøring enn båtkjøring ja.... Jeg har hytte (og skuter) der så jeg vet hvordan det er. Alle områdene rundt vatnet er fantastiske, men å gå på ski langs vatnet er dødskjedelig og ikke å anbefale. Da får man en bedre opplevelse av å skaffe seg skuterskyss et stykke eller hele veien innover vatnet og så gå inn i de omkringliggende områdene på ski fra der man blir satt av.
  20. Det er ikke noe særlig å gå på ski langs sjølve Altevatnet. Akkurat det er veldig kjedelig når den ene skuteren etter den andre kommer susende forbi og det er uendelig langt og lite variasjon i terrenget. Altevatnet i seg sjøl er en transportetappe og hvis du skal innover vatnet anbefaler jeg skuterskyss, for så å gå på tur i områdene rundt Vatnet, enten nordover mot Dividalen, sørover mot Haukvuoma - Gebna - Ærtebel eller østover i området Gamas eller Leina. Fantastiske villmarksområder alle sammen!
  21. Ja. Forvarmingsskåla er underdimensjonert...... Jeg har prøvd å kontakte MSR ang dette (lurte på om de hadde lyst å sende meg ei større forvarmingsskål) men fikk nei. Vurderer å ta meg bryet med å få lagd til ei dypere forvarmingsskål.
  22. Whisperlite universal brenner veldig fint på parafin hvis du bare klarer å forvarme den skikkelig (krever litt øvelse). Du må også bruke parafin av bra kvalitet. Har opplevd at den soter når man fyrer med dårlig parafin.
  23. Du må bare se an værmeldinga. Fine barmarksforhold helt til fjellet plutselig snør ned. Det er helt normalt at det ikke er skiføre der på denne tida av året. Jeg hadde en fin tur der i midten av november i fjor. Da var det ikke skiføre, bare et lite snødryss på bakken.
  24. Skaller er det varmeste og beste fottøyet som finnes til vinterbruk! Jeg har et par sjøl. Kjøpte dem av ei samedame som hadde sydd dem sjøl. Et fantastisk klesplagg! Skaller av reinskinn og ei vaskeekte "bjønnfetta" av ekte pels er det beste man kan ikle seg vinterstid. Lykke til!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.