Jump to content

Silva Cross Trail 3X


Ahorn
 Share

Recommended Posts

Noen som har erfaring med hodelykten Silva Cross Trail 3X?

Min gamle Led Lenser H7 har tatt kvelden og jeg er på jakt etter en erstatter som tar liten plass i sekk og lommer. Den skal primært brukes til kortere turer i skogen om høsten og vinteren. Er Silvalykten egnet til formålet?

Link to comment
Share on other sites

Jeg skal ikke uttale meg om Silvalykten, men for min egen del kan jeg ikke fordra hodelykter med separat batteripakke (og tilhørende ledning), det blir mye plunder. Etter å ha kjøpt alt for mange hodelykter, har jeg funnet min favoritt i Nitecore HC30. Den er bitteliten, ingen ledninger, ingen batteripakke som gnager i bakhodet, lysstyrke på 1000 lumen, og ikke for smal lysstråle som noen lykter plages med. En annen fordel er at laveste lysstyrke gir svært svakt lys, ypperlig som leselys i teltet f.eks. På maks styrke lyser den opp sti og terreng mer enn godt nok. Den bruker 18650 oppladbare batterier (samme som Tesla bruker :)  ) så hvis du ikke har lader kjøper du en for rundt 150.- fra ebay.

http://www.ebay.com/itm/NiteCore-HC30-Cree-XM-L2-1000lms-18650-Dual-Switch-Headlight-Headlamp-Tasklight-/201450003759?hash=item2ee75b1d2f:g:tsgAAOSwYHxWINWG

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Furuleik
   Hei
   Er på utkikk etter hodelykt til en overkommelig pris (ish) 3000kr. Vil helst ikke over det. 
   Vil gjerne ha en lykt som er kraftig og lyser et godt stykke. Bør være god batteritid og kunne ha ekstra batterier. Hva bruker dere og noen anbefalinger? 
   Bruksområde er både til ski og vanlige turer, men ønsker en som lyser godt. 
   På forhånd takk! 
  • By Brian_D
   Så at XXL hadde salg på Petzl Tactikka som jeg har gode erfaringer med fra Forsvaret. Kjøpte først en som kostet 270,- på nett før jeg straks etterpå oppdaget at de solgte en annen tactikka som kostet 330,- 
   Forskjellen var tilsynelatende at den rimeligste lykten var en 2018 modell med 250 lumen mens den dyrere var den nyeste modellen med 350 lumen. Tenkte at jeg får vel bare levere tilbake den gamle modellen siden den nye var sterkere. Men da jeg hentet pakkene så jeg det var en enorm forskjell på driftstid på lyktene, bare se på bildene! 

   den nye dioden sluker strøm i forhold til den gamle ser det ut som. Er det vanlig at det er så store forskjeller på dioder?
   Nå vurderer jeg å beholde den gamle modellen, hvilken ville dere beholdt? 


  • By UTE avdelingen
   Vinterdrømmer er gode å ha! Vår store drøm denne vinteren er tur på Hardangervidda. Håper vi får til det en gang før påske. 
   Idag vil vi dele en video fra drømmedagen rundt nyttår. Vi måtte reise litt for å finne snø, men følte vi kom til «winter wonderland». Å ha glade huskier som trekker er gøy, og et fall eller to det er helt ok. Videoen er fra Telemark - nær Kvambekk!
    
  • By TormodiFuruskogen
   [gallery280x280]
   [album]442[/album]
   [/gallery]  Produkt
    Lumonite Compass 1000
    Levert av Valostore
    Veiledende pris kr. 1.499
    Fakta fra leverandør
    Vekt: 56 gram (uten batteri)
    Mål: 103 x 21 x 33 mm
    
    Fakta fra Fjellforum
    Vekt: 134 gram (inkl. batteri og hodebånd)
    Testkriterier
   Brukervennlighet Funksjonalitet Robusthet Batterikapasitet Lysfelt Tilbehør Vekt og størrelse Pris Beskrivelse av produktet
   Compass 1000 er en enkelt konstruert kompakt Led-hodelykt. Det er ingen løse deler, ledninger eller ledd som kan ødelegges. Av/på knappen er tydelig merket med gul farge og trykkes inn for å slå på lykten og holdes inne for å justere styrken. Batteriene byttes ved å skru av enden av lykten.
   Hodebåndet har gode justeringsmuligheter rundt og over hodet. Lykten kan også brukes med clips på plagg om man ønsker det i tillegg til hjelmfeste eller som håndholdt lykt. Lykten er festet til hodebåndet med en innfestning av gummi. Vinkelen på lykten kan justeres som man ønsker.
   Testforhold
   Lykten har vært i bruk i den mørkeste tiden på året her i Finnmark - altså med kun noen få timers dagslys. Temperaturene har vært fra -5 til -38 grader celsius. Noen av turene har vært i sterkt snødrev både på ski og med hundespann.
   Vurdering
   Formålet med testen har vært å finne ut hvordan lykten og batteriene ville fungere i vinterkulda når man er ute i timevis på ski eller med hundespann, og til bruk på hyttetur over flere dager. Tester var på forhånd skeptisk til denne type lykt av tidligere erfaring med batterier så eksponert for kulde.
   Compass 1000 er en enkel lykt å bruke. Av/på knappen er robust gummiert og er lett å bruke med vinterhansker og votter. Ved bruk av større votter kan knappen oppleves mer knotete å bruke og man må lete litt for å treffe og få den trykket den inn.
   Lykten har vært brukt med vanlig lue og pelslue og hodebåndet har gode justeringsmuligheter i forhold til brukers behov.

   Til bruken under testforholdene er lykten godt egnet og har ikke vist tegn til svakheter med hodebånd og spenner til justering. Under testturene har lykten holdt seg godt på hodet.
   Compass 1000 skal tåle fall fra ca. 2 m – under testen har den blitt mistet i gulv flere ganger. Det har ikke vært noen tegn til ytre eller indre skader på lykten. Huset virker å være solid og da det ikke er noen deler som stikker ut som kan ødelegges anslås levetiden å være lang. Lykten er ikke blitt testet i regnvær, noe som vil bli gjort så fort som mulig ila vår/høst sesongen.
   Batteriene som ble brukt i testen er av typen 18650 fra Olight, 3,6V 3400mAh 12,2Wh og virker å være av veldig god kvalitet og har fungert veldig bra i ekstrem kulde med veksling fra inne temp på +20 grader til å gå ut og være ute i 4-5 timer i temperaturer ned mot -38. Det har ikke vært registrert at lykten har blitt svekket av å bli brukt i perioden med medfølgende batterier. Lykten har i hovedsak vært brukt på lav, medium og høy lysstyrke. På lav lysstyrke holdt de to batteriene på hyttetur i fire dager med veldig mye bruk pga. mørketiden og få timers dagslys.
   Lykten er utstyrt med markedets kraftigste LED, Cree XM-L2. Lykten gir et godt lysfelt med god bredde. Rekkevidde er ifølge valostore.no oppgitt til 90m. Til snørekjøring, skiturer og hundekjøring og turbruk ellers er lykten godt egnet.
   Lykten leveres med hodebånd og clips til å bruke lykten på klesplagg i pakken til kr. 999. Om man går opp i pris følger det med alternativer med forskjellig tilbehør. Tester ble tilsendt pakken til kr. 1.499, hvor det i lyktpakken fulgte med i 2 stk. 18650 batterier i tillegg til lader fra Olight. Laderen i pakken er også fra Olight - Omni-dok2 som kan lade opp batterier i forskjellige størrelser. Følger med 12V adapter så kan lade i bilen eller på hytta om man har behov for det.
   Konklusjon
   En noe høytpriset lykt i forhold til hvor enkel den er – men man får uten tvil en kvalitetslykt som kan brukes hele året til turbruk. Lykten leverer det produsenten lover og et stort pluss med batteriene den er testet med at den fungerer godt i veldig lave temperaturer. Batteriene kan være noe vanskelig å få tak i på vanlige butikker, men finnes å få kjøpt på mange nettbutikker. Alt i alt har lykten overrasket med sin ytelse og gode lysfelt i tillegg til å være enkel i bruk.
   Vi er nå i oktober 2017 og lykta har sagt takk for seg - Har vært en robust lykt å bruke og har tålt alt den har vært utsatt for. Dvs inntil den innimellom kunne slutte å virke ved batteribytte for eksempel. Nytt batteri i lykta men kom kun et svakt lys på og man kunne ikke slå av lykta igjen uten å ved å ta ut batteriet. Etter noen forsøk med dette virket plutselig lykta igjen og kunne fungere fint i lang tid etterpå. Skjedde mellom 5-10 ganger i perioden og tenkte ikke noe videre over det inntil i høst hvor man tilslutt ikke kunne få lykta på skikkelig, kun et svakt lys, uten mulighet for å juster styrken og ikke kunne slå av/på lykten med knappen. Etter å ha konferert med Valostore.no som Fjellforum fikk lykten til testing fra fikk jeg vite at det ifølge produsent hadde vært noen lykter med produksjonsfeil hvor dette kunne skje. Fjellforum fikk da tilbud om å teste Compass 1000R som er siste modell og vi kommer tilbake med artikkel om denne lykten i tillegg til Navigator 3000 som også er fra Lumonite. 
   Dette skjedde med produktet etter endt test
   Lykten har blitt brukt hardt frem til høsten 2017 hvor den tilslutt ble defekt. Men det skal sies at den har utallige timer bruk og kan virkelig anbefales til friluftsfolk som ønsker en lykt som tåler kulde bra, er ukomplisert og har en bra lyskjegle. 
  • By RHK
   Hei. Har noen et forslag til hodelykt til meg? Den skal lyse GODT, f.eks kunne brukes på rando-turer om mørket overrasker, det skal være mulig å justere lyskilden opp og ned (nær/fjern), flere lysstyrker for å kunne spare batteriet, må enten ha mulighet for å lade via USB/batteribank eller utskiftbare batterier. Pris er ikke det viktigste, men vi snakker ikke Betty her (for de som vet hva det er). Lupine Piko X4 ser ut som en bra lykt, men der er det spesial-lader
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy