Jump to content
turdame

sovepose - ikke dun- vår, sommer og høst

Recommended Posts

Jeg trenger gode råd til kjøp av sovepose, skal brukes vår, sommer, høst. Jeg har forstått det slik at dun er lettest? men må man ikke ha tørketrommel for å vaske disse? Siden jeg ikke har tørketrommel tenker jeg da ikke en dunpose. Jeg er 168 høy, er da 170 cm sovepose lang nok? Jeg er dame og fryser også lett... Har dere forslag til hvilken sovepose jeg bør velge? 

Må også legge til at soveposen skal brukes hovedsakelig i telt. 

Edited by turdame
Link to post
Share on other sites
Guest Turlyst

Hvor sent på høsten skal du ligge ute? Siden du fryser lett kan det hende du bør velge en varmere pose enn den i første lenke under. Er bruksområdet mest sommer, sen vår og tidlig høst kan Mountain Hardwear Laminina Z, Flame være et godt valg. 

Den har en T-Comfort på -6. T Comfort: oppgir laveste temperatur, relatert til en kvinne (60 kg) skal kunne ha en komfortabel natts søvn.

Mountain Hardwear Laminina Z, Flame er på papiret litt varmere enn Alta, og lettere med sine 1,67kg. Den er mulig litt lang med personlengde på 182cm, selv om det er en kvinnemodell. Her tror jeg det står feil opplysninger hos Hektapåtur da det står 173cm for kvinnemodeller på hjemmesiden til Mountain Hardwear. http://www.hektapatur.no/soveposer-1/3-sesongsposer/mountain-hardwear-lamina-z-flame-2926 og http://www.mountainhardwear.com/womens-laminina-z-flame-21-sleeping-bag-regular-1568341.html?cgid=equipment-sleepingBags-5to20&dwvar_1568341_variationColor=391#start=13

____________________________________________________________________________________________________________________

Skal man ha 1 sovepose som dekker 3 årstider kan temperaturen variere fra mange plussgrader til en del minusgrader. En varm 3-sesongspose vil bli vel varm på varme sommerdager, mens en kaldere pose vil kanskje ikke være varm nok vår og høst.

Denne vil nok holde deg varm vår og høst/senhøst, men være veldig varm om sommeren med T-COMFORT: -9 C https://www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/soveposer/soveposer/mountain-hardwear-laminina-z-torch-sleeping-bag-reg-deep-lagoon.html Det er en pose som er ganske tung med sine 2,09 kg.

Edited by Turlyst
Lagt til varmere Lamina Z Torch
Link to post
Share on other sites

Helsport har en egen side med spørsmål og svar når det gjelder valg og stell av poser, også dun, se. www.helsport.no/sporsmal-og-svar-1822.
Se tilsvarende side hos butikken Hektapatur.no: www.hektapatur.no/showpage.aspx?PageID

Ser at Alta Lady veier 1,85kg, T Comfort 0C, TLim -5C, TExt -22C, ( forklaring se www.helsport.no/temperaturmerking ) .

Et alternativ verdt å se på er posene til  Mountain Hardwear. For eks. Lamina Z Flame
www.hektapatur.no/soveposer-1/3-sesongsposer/mountain-hardwear-lamina-z-flame
som bare veier 1,2kg, men med samme temperatur grenser angitt som Alta Lady.  Mountain Hardwear selges av hektapatur.no og fjellsport.no. Lamina Z Flame koster  nå 1599 hos Hektapatur.no ser jeg.

Om du holder døren åpen for dunposer (du kan som Helsport skriver bruke en innerpose/lakenpose - som du vasker litt oftere enn selve soveposen) så har dunposene fra Warmpeace fått god omtale her på forumet.  Modellen Viking 600 veier f.eks. bare 965g i 170cm utgaven og har T-Comfort angitt til -3C for damer, TExt -28C. Tror det bare er Hektapatur.no som selger disse i Norge. Viking 600 koster nå 2.199 ser jeg.

Edit: Setter inn en link til Lamina Z Flame da jeg ser at JanRH ref. til litt tyngre pose med samme navn.

Edit 2: nå ser jeg at jeg så på en herremodell (Lamina), JanRh så på en damemodell (Laminina). Trodde ikke det var noen forskjell hos dette merket, men det er det altså.

Edited by zimwalker
Link to post
Share on other sites

Jag ska inte rekommendera en specifik modell just nu, men först höra vad du inkluderar i vår och höst?

Det vill säga, förväntar du att det kan bli aktuellt att sova i säcken när det är frost ute?

I så fall handlar det om ett temperaturspann från runt +20 grader till några minus.

Viktigt att tänka på då är att ha ett fullängd glidelås så man kan vädra ut värme på sommaren, eventuellt i kombination med en liner av något slag som kan köpa upp till ett tiotal grader extra på kalla nätter med minusgrader i luften.

Tänk också på att temperatur angiven på soveposen är relativ, så fryser du i samma förhållanden som de flesta damer syns är bekväma kommer du frysa vid noll grader i en säck graderad till noll.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Similar Content

  • By fjelltrolla
   Hei! 
   Jeg har blitt "influenced" av forumet her og vurderer å gå til innkjøp av en Cumulus sovepose. 
   Jeg er 168cm og normalt bygd. Jeg lurer på om jeg bør velge str S (155-173cm) eller M (170-188cm). Jeg er redd S er for kort, men M er for lang. 
   Kan noen hjelpe meg? 
    
  • By Brod
   Hej alle... 
   Overvejer at anskaffe Yeti Fusion Dry 500. Er i tvivl om kvaliteten af deres imprægnering og slidstyrke.
   Finder ingen data om vandsøjle eller stofkvalitet nogetsteds...
   Dunkvalitet og konstruktion synes at være ganske bra.
   Har i nogen erfaringer med fusion poserne?
    /Lars
  • By Kenngu
   Er på leting etter ny pose, og har nå tenkt å investere litt. Har brukt en Mamut Kompakt mti-3 i mange år nå, og har ikke noe å klage på den enn pakkvolum og litt vekt.
   Målet er å skaffe seg en pose under 1kg, men som holder varmen for -2 inkludert lakenpose og ullundertøy. Til en overlevende pris, max 5000kr. 
   Lest og sett endel på de to som nevnt på tittelen, Rab Mythic 200 og SeaToSummit Spark 3. Med vekt på bare litt over halvkiloen og varme akkurat der jeg vil ha de, så virker det nesten for godt til å være sant. Er det noen her som har en av de eller bedre begge, som vil dele sin erfaring eller sammenligning?
   Også sett litt på Warmpeace sine poser, og vurderes også sterkt.
   Åpen for andre merker også, og stor pluss hvis de tilbyr kortere enn 180cm da jeg er veldig kort (164cm kort) Da slipper jeg å varme opp 16 cm med ekstra pose og vekt hehe
    
  • By linemor
   Hei, jeg er på leting etter en varm, lett fiberpose som tåler litt fukt. 
   Skal på tur i nord Norge i 3 mnd, juli, august og september, og skal være ute på hele turen. Trenger noe som kan tåle litt fukt, da jeg regner med at det ikke blir sol og varmt hver dag i løpet av så lang tid... 😅 Da er vel ikke dunpose et alternativ? 
   Den bør også ha så lite vekt og pakkevolum som er mulig i forhold til varme og komfort. Jeg håper på under 1,5 kg... Kan noen hjelpe meg, går meg litt vill i utstyrsjungelen😮
    
    
  • By HannahS
   Har hatt fire netter i hengekøya nå. De tre første holdt jeg fint varmen, men denne helga frøs jeg meg igjennom natta. Temperaturen var nede i minus 2. Brukte Bamse som underlag i køya. 

   Vi er helt grønne på dette området, og kjøpte noen forholdsvis billige 3sesongposer. 
   Har prøve å Google litt rundt og sett mange anbefalinger om Rago vinterpose til damer. Ser prisen er oppe i 5700, men kom over denne; 
    
   https://lillehammersport.no/produkter/utstyr/tur-og-fjell/sovepose/vintersoveposer/helsport-rago-winter/
   Er det noen store ulemper med denne i forhold til den til 5700kr? Er det Evt noen andre poser dere anbefaler? 
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy