Jump to content

Fortell om/anmeld din (stor)sekk 75L+


Prebb

Recommended Posts

Jeg følte at jeg savnet en samletråd der en kan fortelle om de store sekken(e) en har og bruker. Det finnes allerede en flott oversikt over lette sekker, men fokuset til denne tråden er ikke nødvendigvis mest mulig volum per vekt, men bærekomfort, egen erfaring med sekken, hvorfor en liker sekken, og hvorfor en ikke liker sekken.

Siden jeg starter tråden så begynner jeg med min storsekk.

Arc'teryx Altra 85 (regular):
Volum 85L (oppgitt av produsent)
Egenvekt: 2690g (målt selv)
Bæresystem med roterende plater og justering av både bredde på skulderstropper og høyde på ryggplaten.
Brukstid: ca 10 turer

Sekken har ett stort hovedrom med både åpning i topp og glidelås for koffertåpning, lokk med 2 lommer, en lomme midt på sekken i nesten hele lengden. I tillegg er det en lomme på hver side rett bak der hoftebeltet er festet i sekken.
Sidelommene nede er ikke brukbar til så veldig mye utenom småting. Lommene er buet innvendig og derfor kan en ikke har så store og harde ting her. Lommene er ikke tilgjengelig mens man går med mindre man har lange armer av gummi. Frontlommen på baksiden er praktisk til ting som skal være lett tilgjengelig som jakker, gensere osv. Det kan dog være lett å overfylle den slik at det blir vanskelig å lukke glidelåsen. Den er dessuten festet noe knotete under lokket slik at den ikke er så enkel å åpne som de kanskje planla.
Det er en slags flapp en kan bruke til å feste liggeunderlag i på bunnen, men strammesystemet gjør at stroppene buer inn over og liggeunderlag henger rart på. Sekken er ikke lett å få til å stå oppreist av seg selv. En kan feste ting på siden i kompresjonsstroppene, men da blir den fort meget bred og skjevlastet.

+ Sekken er meget god å bære
+ Passelig egenvekt
+ Praktisk åpning av sekken
+ Lokket kan lett tas helt av og brukes som rumpetaske om du er trengt.
- Savner sidelommer for å organisere innholdet bedre
- Savner stropper til å feste ting utenpå de gangene en har behov for dette (skum liggeunderlag)
- Sidelommene nederst er vanskelig å utnytte fullt ut, det er i hvert fall ikke plass til noe vannflaske i dem. Til nøds en brettekopp og litt snacks eller en kort kniv.
- Ingen lommer på hoftebeltet. Det er noe strikk-greier som ikke duger til annet enn å lage litt lyd når man strekker dem ut og slipper.

Nå er det din tur å fortelle om din sekk slik at vi alle kan bli opplyst om hvilke kvaliteter de ulike storsekkene har om man skulle bli fristet til å bytte.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Annonse
Guest fightingfalcon

Norrøna Recon Syncroflex 125L

Egenvekt: 4,5kg

Bæresystem: Syncroflex

Brukstid: X antall turer

 

Denne sekken gikk jeg for etter å ha vurdert Bergans Powerframe og Norrøna Para Ranger. Jeg prøvde alle med vekt og gikk for syncroflexen.

Sekken har fått mange gode tilbakemeldinger og et godt rykte på nettet. Sekken omtales ofte som Norrøna Recon Pack, noe som egentlig er en annen sekk(en eldre modell med L-formet pakkramme). I omtalen hos de fleste sportsbutikker står det "Kongen av ryggsekker – utviklet i samarbeid med norske, svenske og danske spesialstyrker". Sekken er veldig god å bære på ryggen, men jeg føler at ramma kanskje ikke har så mye for seg da den ikke er L-formet slik som de gamle pakkrammene. Fordelen med den gamle typen pakkramme, er at du kan lett ta av sekkeposen og benytte kun ramma. Dette er tilnærmet umulig med den nye sekken og de på Norrøna anbefalte meg å ikke gjøre det. Man kan gjøre det, men det er et ømfintlig system som kan lett skades på en slik måte at det er vanskelig å få på sekkeposen igjen.

Som en vanlig A4 tursekk vurderer jeg personlig å bytte til en para ranger eller noe uten ramme, da denne "syncroflex ramma" ikke utøver så mye for min del. Jeg pakker gjerne sekken proppfull, men mtp. pakkrammens bæreverk, virker det ikke som om denne sekken skal være noe mye sterke enn en para ranger uten ramme. Da kan man like godt gå for en lettere sekk.  Sekken har gleden av å ha et roterende hoftebelte som er veldig behagelig når du går. Spesielt hvis du må bøye deg ned for å plukke opp noe :D

 

Pluss/Minus 

+ Roterende hoftebelte

+ Sidelommene kan taes av og brukes til "dagstursekk"

+ Det er to åpninger, hovedlokket og bunn

+ Man kan skille av hovedrom og bunnrom

+ Lange reimer for å feste liggeunderlag, telt etc

+ Ringer på hoftebelte for feste til pulk

+ Et godt hoftebelte som ikke er for stort

+  Et eget lite hull i toppen av sekkeposen for å snike fiskestang eller rifla ut igjennom

+ Du har plass til alt

 

- Høy egenvekt

- Dårlig pakkrammekonstruksjon

- Ikke noen lommer på hoftebeltet til å holde gps, sjokolade etc

- Ikke noe åpning på forsiden av sekken(Noe som utgår da den er laget for å bære høy vekt)

- Sidelommene i bunnen av sekken er for små

- Du har plass til alt, du bærer med deg alt for mye :D

 

Jeg skulle ønske at Norrøna begynte å lage nye sekker med ordentlig pakkramme (Jeg vet at bergans powerframe har god gammeldags ramme, men denne satt dårlig på min rygg). Jeg har beholdt syncroflexen, men jeg endte opp med å kjøpe en Norrøna Beito 3000 med ordentlig pakkramme. Denne sekken fikk jeg på fretex til 250,-  Og med en slik sekk, så kan man bære vaskemaskina og tørketrommelen alene opp i 4 etg :)

 

 

 

 

 

 

 

Skjermbilde 2016-10-04 22.55.28.png

Skjermbilde 2016-10-04 23.07.28.png

Edited by fightingfalcon
Link to comment
Share on other sites

Konge!

Men en vaskemaskin veier vel ca. det samme som den personen som bærer den på ryggen? 

Vaskemaskiner har ofte en solid betongklump i bunnen for å kunne stå i ro når de sentrifugerer, men tørketromler er mye lettere.

Link to comment
Share on other sites

Guest fightingfalcon

Vil påpeke at den første maskina(den lille) er vaskemaskina, og det siste bildet er av tørketrommelen. Men jeg kan bekrefte at det svir i lårene etterpå ja :)

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy