Jump to content
Haugelarsen

Sovepose vinter for lang mann (198 cm)

Recommended Posts

Hei. 

Jeg er på jakt etter ny vintersovepose, men jeg har en utfordring - jeg er lang. Like under 2 meter. De fleste soveposene jeg finner er 195 eller 200 cm, noe som kanskje er i knappeste laget. Jeg vil jo helst ha 5-10 cm å gå på, slik at hetta ikke blir superstram, og tærne ikke presser flat fyllet i bånn. Burde ikke jeg det? 

Tresesongsposen min er en Mammut Kompakt på 215 cm, en lengde jeg er svært fornøyd med. 

I utgangspunktet tenker jeg at fyllet gjerne kan være både syntetisk og dun, uten at jeg har veldig sterke formeninger om dette.
Jeg ønsker å kunne sove komfortabelt i 20 blå. 
Vekten er ikke superviktig. Jeg setter pris på lav vekt, men at det er en lang pose som holder varmen har prioritet.

Setter pris på tips og tanker. På forhånd takk!

Link to post
Share on other sites

Vinterposer har mer fyll så 220 ville være grei lengde, så du ikke klemmer sammen fyllet. De fleste soveposer angis med maks personlengde, så du må vel se etter Lengde minimum 200.

En av de beste innstegsmodellene for vinterposer er Tyin EXP 5-season. Syntetisk, solid og tåler fukt bra. Veltestet modell. Videre går prisen raskt oppover, ut fra om det skal være lett, enda varmere, kun brukes under tørre forhold  osv..  Sjøl har jeg en Tyin til allround bruk og en Mountain Equipment Glacier 1500 for tørre og enda kaldere forhold.

Link to post
Share on other sites
Den 7.9.2016 at 9.25, PTG skrev:

Vinterposer har mer fyll så 220 ville være grei lengde, så du ikke klemmer sammen fyllet. De fleste soveposer angis med maks personlengde, så du må vel se etter Lengde minimum 200.

Vil ikke personlengde 200 også være i korteste laget? Posen jeg bruker nå er en forsvaret-pose med oppgitt personlengde 200 cm, men den er skikkelig stram i lengden. Føler at hetten da ikke fungerer optimalt, og beina blir guffent kalde. Men det kan jo hende at posene fra forsvar har større avvik fra oppgitt lengde enn en stor merkeprodusent ...

Link to post
Share on other sites

Har ingen anbefaling, tipser bare om at du kan søke hos Prisjakt for å se noe av (*) utvalget i ønsket lengde som finnes her på berget. Skrive "sovepose" som søkeord og så lengden i cm, Eksempel på søk:
www.prisjakt.no/#rparams=ss=sovepose%20200
www.prisjakt.no/#rparams=ss=sovepose%20215

*) de dekker ikke alle norske sportsbutikker

Mener at lengde som oppgis normalt er maks personlengde, men lønner seg å finlese - også hos produsenten...

Edited by zimwalker
feil url
Link to post
Share on other sites

Det er viktig og riktig med stor nok pose, men for stor pose kan fort bli kald da du får et rom i fotenden med kaldere luft. Har selv gått på den blemma før da jeg kjøpte pose som ble for lang - og derav kald. Men litt rom skal man ha. Det hender jo man tar klær, vannflaske o.l med ned i posten. Hadde jeg vært 198 ville jeg ha prøvd poser på 210 eller kanskje 205 om posen ellers er "romslig" i bredden.

Link to post
Share on other sites

Jeg er selv 198 høy, og har gått for http://www.westernmountaineering.com/sleeping-bags/gore-windstopper-expedition-series/puma-gws/

Den oppgis til 200cm, men har mer enn nok plass til meg. Ikke stram ved føttene eller hetten. Plass til klær eller andre gjenstander inne i posen også.

Koster litt, men ville ikke byttet den ut for alt i verden. Sov som en prinsesse sist vinter i 22 blå.

Edited by Knut S
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Similar Content

  • By Scouthen
   Hei. 
   Jeg driver nå og vurderer å lage en hjemmelaget vedovn til isfiske mm. Jeg har veldig lyst på disse titan sammenleggbare vedovnene, men så langt synes jeg de er noe kostbare. Vi har allerede en solid sammenleggbar vedovn til lavvoen, men en vekt på 19kg blir mye å drasse på når fjerne vann skal nås på ski. 
   Så jeg har tegnet opp en prototype med ventilasjonsdeler og prisen ender på ca 700,- for materiale. Men det viktigste er vekten. Jeg er noe usikker på aluminium i pipa, men denne er genial mtp vekt og str. Så jeg har tegnet første delen med et spirorør i stål slik at det ikke blir flammer som når aluminiumen.  Jeg tar gjerne mot innspill før jeg går i gang med prosjektet. Det blir forsiktig fyring. Til matlaging har jeg vurdert en frittstående rist med egne bein til å stå over ovnen. Men tar også med en multifuel primus for vannkoking etc. Hovedformålet med denne ovnen er varme inne i teltet. Det er et såkalt hot tent med god tilgang på frisk luft og karbonmonoksid måleren er selvfølgelig på plass.  

  • By fjelltrolla
   Hei! 
   Jeg har blitt "influenced" av forumet her og vurderer å gå til innkjøp av en Cumulus sovepose. 
   Jeg er 168cm og normalt bygd. Jeg lurer på om jeg bør velge str S (155-173cm) eller M (170-188cm). Jeg er redd S er for kort, men M er for lang. 
   Kan noen hjelpe meg? 
    
  • By Brod
   Hej alle... 
   Overvejer at anskaffe Yeti Fusion Dry 500. Er i tvivl om kvaliteten af deres imprægnering og slidstyrke.
   Finder ingen data om vandsøjle eller stofkvalitet nogetsteds...
   Dunkvalitet og konstruktion synes at være ganske bra.
   Har i nogen erfaringer med fusion poserne?
    /Lars
  • By Kenngu
   Er på leting etter ny pose, og har nå tenkt å investere litt. Har brukt en Mamut Kompakt mti-3 i mange år nå, og har ikke noe å klage på den enn pakkvolum og litt vekt.
   Målet er å skaffe seg en pose under 1kg, men som holder varmen for -2 inkludert lakenpose og ullundertøy. Til en overlevende pris, max 5000kr. 
   Lest og sett endel på de to som nevnt på tittelen, Rab Mythic 200 og SeaToSummit Spark 3. Med vekt på bare litt over halvkiloen og varme akkurat der jeg vil ha de, så virker det nesten for godt til å være sant. Er det noen her som har en av de eller bedre begge, som vil dele sin erfaring eller sammenligning?
   Også sett litt på Warmpeace sine poser, og vurderes også sterkt.
   Åpen for andre merker også, og stor pluss hvis de tilbyr kortere enn 180cm da jeg er veldig kort (164cm kort) Da slipper jeg å varme opp 16 cm med ekstra pose og vekt hehe
    
  • By linemor
   Hei, jeg er på leting etter en varm, lett fiberpose som tåler litt fukt. 
   Skal på tur i nord Norge i 3 mnd, juli, august og september, og skal være ute på hele turen. Trenger noe som kan tåle litt fukt, da jeg regner med at det ikke blir sol og varmt hver dag i løpet av så lang tid... 😅 Da er vel ikke dunpose et alternativ? 
   Den bør også ha så lite vekt og pakkevolum som er mulig i forhold til varme og komfort. Jeg håper på under 1,5 kg... Kan noen hjelpe meg, går meg litt vill i utstyrsjungelen😮
    
    
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy