Gå til innhold
Tor-Erik-L-77

Hjelp og tips til tarp og telt

Anbefalte innlegg

Heisann godtfolk! Har den siste tiden eksprimentert litt med tarp til teltet mitt. Hovedpoenget var å kunne få litt mere "fortelt" hvis det kommer regnbyger eller litt skygge hvis det noen gang er et problem her til lands :) Investerte derfor i en sånn ultralett nanosil tarp/poncho fra STS som jeg da også bruker som regntøy.

Oppsettet på de to første bildene er det jeg har brukt så langt, det gir maksimalt utnytte av tarpens areal men det skulle vise seg å ha et par problemer når det ble skikkelig nedbør...

1. Hullet som snurpes igjen der hvor hetta er fyller seg med vann og tynger ned duken, kan selvfølgelig åpne snurpingen men da får jeg drypp inn i "leiern" min.
2. Oppsettet på de to første bildene gir ikke nok helling i tarpen og det viser seg at ved kraftig nedbør så lage det groper i tarpen som fyller seg med vann, dette drar på sikt hele tarpen nedover og den klemte veldig mot et par punkter på ytterteltet.

9469-20160729.jpg

9470-20160729.jpg

 

Morgenen etter var det heldigvis finvær så da bestemte jeg meg for å eksprimentere litt med alternative oppsett. Etter mye frem og tilbake, endel banning og sverting kom jeg frem til oppsettet dere ser på de fire nederste bildene. Har desverre ikke fått testet dette i skikkelig regn men tror det siste oppsettet vil fungere bra fordi jeg der har så bratte vinkler at vann ikke kan samle seg på tarpen, en stav stikker opp i hetta så den ikke fylles med vann og tarpen klemmer ikke mot ytterduken på teltet da hovedpunktet ligger mot telstangbuen. 

Desverre gir dette oppsettet noe mindre tomleplass under tarpen kunne jeg konstatere....

9483-20160730.jpg

9484-20160730.jpg

9486-20160730.jpg

9487-20160730.jpg

 

Tenkte derfor jeg skulle spørre her om det er andre gode løsninger på oppsett av tarp og telt? Er det noe jeg gjør som er helt teit eller er jeg nærmere et bedre oppsett ? :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vedrørende oppsett 1: Hvis du har en laaang bardunline i reserve og noen greiner halvparten så langt ovenfor teltet, kan du lage en "galgeløkke" rundt halsen på hetten, slenge linen over en passende grein og heise hetten opp - det kan hjelpe litt på begge utfordringene du nevner. :)

Oppsett 2 synes jeg ser fint ut når du ikke kan bruke greiner (eller eventuelt har en vandrestav som kan forlenges uvanlig mye, og settes på utsiden av tarpen med "galgeløkke" ned til hetten).

Personlig bruker jeg "galgeløkke" når jeg setter opp denne TarpPonchoen, se feks Skjult lenke - logg inn for å se den og Skjult lenke - logg inn for å se den. Riktignok frittstående, uten telt ved siden av. Har egentlig bare tenkt å bruke den som nødly på godværsturer der jeg ikke har regnet med nedbør, eller om "hovedly" skulle bli ødelagt på ruskværturer. Men jeg skal se om jeg kan få til noe liknende som deg i tillegg, synes det du gjør ser lovende ut :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det der galgenløkke trikset var joggu lurt, skal jommen eksprimentere litt rundt det ved neste anledning! Takk for bilder og fine tips Skjult lenke - logg inn for å se den :) 

Satt forøvrig under tarpen i går i stolen og leste en god bok, koket kaffe og koste meg mens det regnet - deilig å kunne ha litt sitteplass om det er dårlig vær i en litt lenger periode - spesielt når man har et lite og kompakt telt :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av begd
   Hei der!
   Er på jakt etter et lett solotelt og har nylig fått opp øynene for Bergans superlight tunnel 1 pers. Er teltet langt nok til meg med mine 190 cm? Vet at sittehøyden på 85 cm er begrenset, men har kun planer om å sove i teltet og vektlegger vindstabilitet over komfort.

   Øvrige erfaringer mottas med takk (gjelder selvfølgelig også andre forslag) 😃
   Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Morten Grefstad
   Leker med tanken på en tur på (Nord)Vestlandet i neste uke, da det er der været ser best ut.
   Med utgangspunkt Oslo har jeg mulighet til å bo delvis i min selvbygde campervan Caravelle, men også vandre noen dager der jeg bor i telt/tarp/åpne koier/DNT.
   Litt fristet til å ta en tur ala de gamle episodene av Monsen på villspor, med fiske og bål og dagsetapper på 10-20km.
   Spesielt turen der han gikk fra Lesja-området og kom ned i Isfjorden så veldig flott ut. Synes også turer der man går på kanten av vidda der den møter fjord, eksempelvis Odda osv er flott.
   Dvs. jeg er glad i fjell og daler mer enn rent vidde-landskap og flatmyrsområder.
   Tips til rundturer, eventuelt turer på tvers eller langs av et område med muligheter for kollektivtransport til utgangspunkt for så å gå tilbake til bilen mottas med takk.
   Har det litt åpent, alt mellom 3-8 dagers turer er aktuelt.
  • Av ost
   Minipeak eller heaxpeak? 
   Kanskje det er jeg som liker å være litt utradisjonell eller bare lommeboken som er slunken, men jeg er altså på jakt etter en til tomannstelt til meg og bikkja. Primært går vi i skog, men vidda kan også bli besøkt. Tre sesonger. 
   Bikkja er 30 kg+, jeg er 190 cm.
   Har lenge sett på pyramidetelt, jeg er av den lite tøyelige sorten og trenger litt plass i høyden når buksa skal av og på og liker meg ikke når jeg føler jeg trer på meg teltet like mye som buksa.
   Luxe hiking produserer pyramidetelt for alt fra 1 til flerfoldige personer. De to nevnt innledningsvis er det jeg ser mest på. Er det noen som har konkrete brukererfaringer? 
  • Av Familienoss
   Noen som kan tipse meg om ett telt som er kjapt å sette opp. Tenker da på ett som fungere fint for en natt eller tre på små turer 
  • Av Nisset
   Jeg er en student på mitt siste i Tromsø og har nylig blitt interisert i friluftsliv. Jeg vil derfor bruke dette året til å utforske naturen rundt meg.
   Jeg ser etter et tomannstelt som kan brukes store deler av året. Helst noe som kan brukes til og med Oktober eller lengre.
    
   Har dere noen råd til hvilket telt jeg burde kjøpe? 
   Jeg er ute etter noe billig, ett best mulig telt for 3000-4000 kr da jeg er helt nybegynner og ikke vet om dette er noe jeg kommer til å fortsette med.  
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.