Jump to content

Exped Mira


Miamaria

Recommended Posts

Exped Mira II har jeg aldri hørt om før jeg fikk et tips i en butikk nettopp. Finner lite på forumet om dette teltet, som visst også kommer i andre størrelser. Det ser ut til å ikke ta voldsomt mye mer plass nedpakket enn enmannsteltet mitt, samtidig som det har to innganger og er selvstående. Er det noen som har nærmere kjennskap til dette? Synes det så interessant ut!

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, a_aa said:

Kunne vært aktuelt for meg også det der (liker takhøyden), men jeg ser at man må sette opp innerteltet først og deretter hive over ytterteltet. Da blir jeg litt skeptisk, det hender jo det regner når teltet skal opp eller ned.

 

Jeg foretrekker også telt som kan settes opp som én enhet, altså at innerteltet henger fast i ytterteltet. Jeg har inntrykk av at to-trinns-oppsett er vanlig med telt produsert i USA, mens med skandinavisk-produserte telt settes ofte inner-og yttertelt opp samtidig. Det er en stor fordel i regn, snø og sterk vind. Exped har tydeligvis begge varianter, både mitt Orion og Vela 2 settes opp med innerteltet hengende fast i ytterteltet, mens det tydeligvis ikke er mulig med Mira.

Link to comment
Share on other sites

@Bjørn J: Jeg har oppfattet at noen populære områder for turer i USA er preget av stabilt og tørt vær i tursesongen. Hovedpoenget med teltet blir da heller å kunne beskytte mot insekter, reptiler og gi ly for vind - og da blir totrinnsoppsettet veldig forståelig. Samme sak med at enkelte amerikanske teltprodusenter leverer telt med lekkende sømmer med informasjon om hvordan de kan tettes, dersom du i det hele tatt gidder - dette er også fullt forståelig med sånt klima. Men i Norge gjør vi nok lurt i å ha i bakhodet at selv om solen alltid skinner :D, vil det ganske ofte være over skyer, vind og regn. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy