Jump to content

Billig telt, førstegangskjøper


Trond Ferkingstad

Recommended Posts

Hei

Skal kjøpe mitt første telt og har ikke sovet mye i telt før så har lite kunnskap på området. Men har lest meg litt opp siste dagene.
Teltet skal brukes som overnatting på bilturer, og forthåpentligvis til noen veldig korte 1-2 dagersturer når det er meldt fint vær(så tror ikke litt tyngre telt er krise).
Vi er to voksne som skal bruke teltet, og et barn som blir 2 år på høsten og en liten hund på 6kg.

Tenker å bare bruke rundt en tusenlapp på teltet og da er det selvfølgelig store begrensinger på hva man kan få. men har alikevel funnet endel telt å velge i og håper noen kan hjelpe meg på vei mot et valg eller avskrive noen av teltene, eller bare forvirre meg litt mer :)

Har sett på 2 veldig billige telt men vil ikke ha vann inn eller at det revner av at det blåser opp til lett bris, men har ikke planer for øyeblikket å være langt unna bil/almennhet.
Jula telt: http://www.jula.no/catalog/fritid/friluftsliv/telt-og-camping/telt-og-tilbehor/tremannstelt-955025/ (600kr 5kg)
Sport Outlet:  Vikafjell v400 telt ser ut til å være det her https://issuu.com/sportoutlet.as/docs/so_ny__pning_fellesavis_12sider_30-ing_tent.html side 11, (600kr 4,2kg)

Så over til de teltene på toppen av budsjettet.

Jotunheim (sport 1 merke) Memurubu 3: http://www.sport1lillehammer.no/friluft/telt/jotunheim-telt-memur (til 1200kr, 4,2kg)
McKinlley Kluane 3: https://www.gsport.no/produkt/131415/mckinley-kluane-3-fjelltelt (999kr og kun 3,6kg)
Outwell Cloud 4: http://www.outnorth.no/outwell/cloud-4# (1140kr, 5,9kg) tyngst men også bra størrelse og høyest innertelt på 125 og outwell er vel kjent for gode campingtelt?)

 


 

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Jotunheim (sport 1 merke) Memurubu 3 utan tvekan. Stort och bra, och hunden kan sova i absiden. Alu-stänger. Tältet kan resas med yttertätlet först vilket är bra om det regnar (och det kan du ge det fan på att det gör, även om det är strålande sol 15 minuter före och efter att du satt upp tältet. Vi är i Norge. Här regnar det. Det regnar just nu också...). Visst, ytterduk i polyester, men du kan inte få allt för dom här pengarna. Utifrån bilderna och beskrivnignen framstår tältet som mycket prisvärt.

Ett alternativ är ju att gå in på finn.no och köpa ett begagnat tält.

Link to comment
Share on other sites

Hei, kjenner dessverre ikke noen av teltene over. Vil bare tipse om at også COOP OBS selger billige telt, eller kanskje prøve på FINN.

Tror forøvrig du bør se på enten, eller, til bruken du skisserer. Vi kjøpte, når ungene var små et  5 personers billigtelt for bilturer. Det har innertelt med plastbunn og fortelt uten. Det er ståhøyde over det hele noe som gjør all daglig aktivitet mye greiere. Fortelt med plass til et lite campingbord og stoler er å anbefale. Da har dere et sted å være når det kommer ei skur. Med sånne "fasiliteter" sier det seg selv at vekta blir høy og det er helt utenkelig å bære dette sammen med annen utrustning på fottur. I dag tjener dette teltet oss fortsatt, og jeg og kona har det svært så romslig når vi er på biltur. 

Link to comment
Share on other sites

Takker for alle svar, så de først etter jeg hadde vært i butikken :)

Johan det stemmer nok at jotunheim teltet kan være bra men fikk ikke prøvd og sammenlignet det med de andre.

Rayun at de hadde telt på obs tenkte jeg ikke over når jeg leita etter telt, kan nok være et godt tips til andre som vil ha et billig telt og ta turen innom. Du har nok også rett at det er fint med et telt med høy takhøyde til camping på campingplass. Dette er vel sikkert noe vi kommer til å vurdere å kjøpe om vi får smaken på telt og biltur.

De første turene får derimot bli i det nye McKinley Kluane 3, og dette er ikke så brutalt å ta med seg på fottur heller med sine 3,6kg. Stod det kostet 999kr i kundeavisen men fikk det for 750kr så det må da være et ok kjøp, ser det til 1500 på intersport. Får skrive litt om erfaring med teltet når jeg har prøvd det ut litt.

Link to comment
Share on other sites

Finn.no er en fin plass til å gjøre et bra kjøp på telt, men du bør også sjekke ut magasinet.no. http://www.magasinet.no/friluftsutstyr/telt-lavvo-gapahuk/telt-telt-tilbehoer 

Et rimelig og bra telt fra magasinet er Dovrefjell Heia, 3-manns tunneltelt, men det ser dessverre ut som at det er utsolgt.

Selv liker jeg best tunneltelt med så god plass i forteltet at du slipper å krabbe over ryggsekker og bagasje når du skal inn og ut. Et rimelig alternativ her er Basecamp Femunden 3. http://m.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=48991606

Et par alternativer til fra finn.no

http://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=77647612 

http://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=77236293

http://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=67290773

Eller så kan du prøve ebay.com Jeg kjøpte mitt Hilleberg Akto på ebay fra en privatperson i UK. Det var nesten ikke brukt og kostet meg kr. 1700,- levert på døren hjemme. Nypris på dette teltet er vel ca. 5000,- 

Det kan være en del å spare på å bruke litt tid på nettet.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy