Gå til innhold
Trond Ferkingstad

Billig telt, førstegangskjøper

Anbefalte innlegg

Hei

Skal kjøpe mitt første telt og har ikke sovet mye i telt før så har lite kunnskap på området. Men har lest meg litt opp siste dagene.
Teltet skal brukes som overnatting på bilturer, og forthåpentligvis til noen veldig korte 1-2 dagersturer når det er meldt fint vær(så tror ikke litt tyngre telt er krise).
Vi er to voksne som skal bruke teltet, og et barn som blir 2 år på høsten og en liten hund på 6kg.

Tenker å bare bruke rundt en tusenlapp på teltet og da er det selvfølgelig store begrensinger på hva man kan få. men har alikevel funnet endel telt å velge i og håper noen kan hjelpe meg på vei mot et valg eller avskrive noen av teltene, eller bare forvirre meg litt mer :)

Har sett på 2 veldig billige telt men vil ikke ha vann inn eller at det revner av at det blåser opp til lett bris, men har ikke planer for øyeblikket å være langt unna bil/almennhet.
Jula telt: Skjult lenke - logg inn for å se den (600kr 5kg)
Sport Outlet:  Vikafjell v400 telt ser ut til å være det her Skjult lenke - logg inn for å se denSkjult lenke - logg inn for å se den side 11, (600kr 4,2kg)

Så over til de teltene på toppen av budsjettet.

Jotunheim (sport 1 merke) Memurubu 3: Skjult lenke - logg inn for å se den (til 1200kr, 4,2kg)
McKinlley Kluane 3: Skjult lenke - logg inn for å se den (999kr og kun 3,6kg)
Outwell Cloud 4: Skjult lenke - logg inn for å se den (1140kr, 5,9kg) tyngst men også bra størrelse og høyest innertelt på 125 og outwell er vel kjent for gode campingtelt?)

 


 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jotunheim (sport 1 merke) Memurubu 3 utan tvekan. Stort och bra, och hunden kan sova i absiden. Alu-stänger. Tältet kan resas med yttertätlet först vilket är bra om det regnar (och det kan du ge det fan på att det gör, även om det är strålande sol 15 minuter före och efter att du satt upp tältet. Vi är i Norge. Här regnar det. Det regnar just nu också...). Visst, ytterduk i polyester, men du kan inte få allt för dom här pengarna. Utifrån bilderna och beskrivnignen framstår tältet som mycket prisvärt.

Ett alternativ är ju att gå in på finn.no och köpa ett begagnat tält.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei, kjenner dessverre ikke noen av teltene over. Vil bare tipse om at også COOP OBS selger billige telt, eller kanskje prøve på FINN.

Tror forøvrig du bør se på enten, eller, til bruken du skisserer. Vi kjøpte, når ungene var små et  5 personers billigtelt for bilturer. Det har innertelt med plastbunn og fortelt uten. Det er ståhøyde over det hele noe som gjør all daglig aktivitet mye greiere. Fortelt med plass til et lite campingbord og stoler er å anbefale. Da har dere et sted å være når det kommer ei skur. Med sånne "fasiliteter" sier det seg selv at vekta blir høy og det er helt utenkelig å bære dette sammen med annen utrustning på fottur. I dag tjener dette teltet oss fortsatt, og jeg og kona har det svært så romslig når vi er på biltur. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takker for alle svar, så de først etter jeg hadde vært i butikken :)

Johan det stemmer nok at jotunheim teltet kan være bra men fikk ikke prøvd og sammenlignet det med de andre.

Rayun at de hadde telt på obs tenkte jeg ikke over når jeg leita etter telt, kan nok være et godt tips til andre som vil ha et billig telt og ta turen innom. Du har nok også rett at det er fint med et telt med høy takhøyde til camping på campingplass. Dette er vel sikkert noe vi kommer til å vurdere å kjøpe om vi får smaken på telt og biltur.

De første turene får derimot bli i det nye McKinley Kluane 3, og dette er ikke så brutalt å ta med seg på fottur heller med sine 3,6kg. Stod det kostet 999kr i kundeavisen men fikk det for 750kr så det må da være et ok kjøp, ser det til 1500 på intersport. Får skrive litt om erfaring med teltet når jeg har prøvd det ut litt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Finn.no er en fin plass til å gjøre et bra kjøp på telt, men du bør også sjekke ut magasinet.no. Skjult lenke - logg inn for å se den 

Et rimelig og bra telt fra magasinet er Dovrefjell Heia, 3-manns tunneltelt, men det ser dessverre ut som at det er utsolgt.

Selv liker jeg best tunneltelt med så god plass i forteltet at du slipper å krabbe over ryggsekker og bagasje når du skal inn og ut. Et rimelig alternativ her er Basecamp Femunden 3. Skjult lenke - logg inn for å se den

Et par alternativer til fra finn.no

Skjult lenke - logg inn for å se den 

Skjult lenke - logg inn for å se den

Skjult lenke - logg inn for å se den

Eller så kan du prøve ebay.com Jeg kjøpte mitt Hilleberg Akto på ebay fra en privatperson i UK. Det var nesten ikke brukt og kostet meg kr. 1700,- levert på døren hjemme. Nypris på dette teltet er vel ca. 5000,- 

Det kan være en del å spare på å bruke litt tid på nettet.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Scouthen
   Hei. 
   Jeg driver nå og vurderer å lage en hjemmelaget vedovn til isfiske mm. Jeg har veldig lyst på disse titan sammenleggbare vedovnene, men så langt synes jeg de er noe kostbare. Vi har allerede en solid sammenleggbar vedovn til lavvoen, men en vekt på 19kg blir mye å drasse på når fjerne vann skal nås på ski. 
   Så jeg har tegnet opp en prototype med ventilasjonsdeler og prisen ender på ca 700,- for materiale. Men det viktigste er vekten. Jeg er noe usikker på aluminium i pipa, men denne er genial mtp vekt og str. Så jeg har tegnet første delen med et spirorør i stål slik at det ikke blir flammer som når aluminiumen.  Jeg tar gjerne mot innspill før jeg går i gang med prosjektet. Det blir forsiktig fyring. Til matlaging har jeg vurdert en frittstående rist med egne bein til å stå over ovnen. Men tar også med en multifuel primus for vannkoking etc. Hovedformålet med denne ovnen er varme inne i teltet. Det er et såkalt hot tent med god tilgang på frisk luft og karbonmonoksid måleren er selvfølgelig på plass.  

  • Av begd
   Hei der!
   Er på jakt etter et lett solotelt og har nylig fått opp øynene for Bergans superlight tunnel 1 pers. Er teltet langt nok til meg med mine 190 cm? Vet at sittehøyden på 85 cm er begrenset, men har kun planer om å sove i teltet og vektlegger vindstabilitet over komfort.

   Øvrige erfaringer mottas med takk (gjelder selvfølgelig også andre forslag) 😃
   Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Morten Grefstad
   Leker med tanken på en tur på (Nord)Vestlandet i neste uke, da det er der været ser best ut.
   Med utgangspunkt Oslo har jeg mulighet til å bo delvis i min selvbygde campervan Caravelle, men også vandre noen dager der jeg bor i telt/tarp/åpne koier/DNT.
   Litt fristet til å ta en tur ala de gamle episodene av Monsen på villspor, med fiske og bål og dagsetapper på 10-20km.
   Spesielt turen der han gikk fra Lesja-området og kom ned i Isfjorden så veldig flott ut. Synes også turer der man går på kanten av vidda der den møter fjord, eksempelvis Odda osv er flott.
   Dvs. jeg er glad i fjell og daler mer enn rent vidde-landskap og flatmyrsområder.
   Tips til rundturer, eventuelt turer på tvers eller langs av et område med muligheter for kollektivtransport til utgangspunkt for så å gå tilbake til bilen mottas med takk.
   Har det litt åpent, alt mellom 3-8 dagers turer er aktuelt.
  • Av ost
   Minipeak eller heaxpeak? 
   Kanskje det er jeg som liker å være litt utradisjonell eller bare lommeboken som er slunken, men jeg er altså på jakt etter en til tomannstelt til meg og bikkja. Primært går vi i skog, men vidda kan også bli besøkt. Tre sesonger. 
   Bikkja er 30 kg+, jeg er 190 cm.
   Har lenge sett på pyramidetelt, jeg er av den lite tøyelige sorten og trenger litt plass i høyden når buksa skal av og på og liker meg ikke når jeg føler jeg trer på meg teltet like mye som buksa.
   Luxe hiking produserer pyramidetelt for alt fra 1 til flerfoldige personer. De to nevnt innledningsvis er det jeg ser mest på. Er det noen som har konkrete brukererfaringer? 
  • Av Familienoss
   Noen som kan tipse meg om ett telt som er kjapt å sette opp. Tenker da på ett som fungere fint for en natt eller tre på små turer 
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.