Jump to content
Hannah Simone

Tips til telt

Recommended Posts

Hei! Reiser på hestestevne fire dager i juli og er dermed på utkikk etter et godt telt, siden det enkleste er å bo på stevneplassen. Har prøvd å søke etter tester og anbefalinger, men det har ikke gjort meg så mye klokere. De fleste tester tar familieturer eller lengre fjellturer som utgangspunkt, og det er jo ikke akkurat mitt tilfelle.  Det viktigste for meg er at teltet er så vanntett som overhodet mulig, at det er i god kvalitet og at det er plass til to mennesker med en del bagasje (hesten får sove i egen stall. Hehe.). Vekt spiller ingen rolle, for vi kommer nok ikke til å bære det mer enn 50m uansett. Pris bør helst ikke overstige 3-4000kr.

Er det noen med litt mer erfaring enn meg, som har noen gode tips til telt? Blir veldig takknemlig for svar.:)

Edited by Hannah Simone
Link to post
Share on other sites

Helsport lager noen teltmodeller spesielt for XXL, og etter en kjapp titt inne på sportsbutikkens nettside nå, så fant jeg noen "kandidater". Dette er telt som er mer enn bra nok mht vanntetthet, takle litt vind og som har OK plass til bagasje i forteltet - og mer enn god nok soveplass for to:

 

Helsport Soldalen 3-manns https://www.xxl.no/helsport-soldalen-3-camp-tremannstelt/p/1061402_1_style

Helsport Nordmarka 3-manns https://www.xxl.no/helsport-nordmarka-3-camp-tremannstelt/p/1100090_1_style

 

Lykke til :-)

Link to post
Share on other sites

Spør du meg er ikke dette heller stedet. Det du ser etter høres mer ut som et campingtelt enn et fjelltelt. Hvis det ikke skal bæres og vekt ikke har noen betydning er det en betraktelig økt komfort i disse campingteltene i form av høy takhøyde og mye bedre plass. Du kan til og med få et telt du kan stå i. Vanntette er nok de aller aller fleste. Det viktigste i forhold til vanntetthet er vel egentlig bare å ha gode luftemuligheter og dobbel duk (pga kondens).

https://www.gsport.no/produkt/182117/mckinley-alpha-5-familietelt f.eks.

Svært romslig, dere får hver sitt soverom og en ganske så ålreit uteplass til en ganske ålreit pris.

Edited by Nimrad
Link to post
Share on other sites

Skal du bare bruke der på slike plasser er det greit å se på campingtelt.  Koster ofte ikke så mye, har god plass men veier mye. Er det derimot et telt du fremover også skal bruke i marka/fjellet ville jeg sett på et vanlig 3 manns turtelt. Da er vekt så det er greit å bære et stykke også. 

xxl har 4 manns campingtelt fra 699. Fra 1299 hvis du skal ha 2 soverom.  gsport har 4 manns med 2 soverom fra 799. Skal du ha turtelt rimelig så se på gsport og Bergans Trillemarka 3. Det har vekt så du kan ta det med på andre turer også.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Similar Content

  • By Scouthen
   Hei. 
   Jeg driver nå og vurderer å lage en hjemmelaget vedovn til isfiske mm. Jeg har veldig lyst på disse titan sammenleggbare vedovnene, men så langt synes jeg de er noe kostbare. Vi har allerede en solid sammenleggbar vedovn til lavvoen, men en vekt på 19kg blir mye å drasse på når fjerne vann skal nås på ski. 
   Så jeg har tegnet opp en prototype med ventilasjonsdeler og prisen ender på ca 700,- for materiale. Men det viktigste er vekten. Jeg er noe usikker på aluminium i pipa, men denne er genial mtp vekt og str. Så jeg har tegnet første delen med et spirorør i stål slik at det ikke blir flammer som når aluminiumen.  Jeg tar gjerne mot innspill før jeg går i gang med prosjektet. Det blir forsiktig fyring. Til matlaging har jeg vurdert en frittstående rist med egne bein til å stå over ovnen. Men tar også med en multifuel primus for vannkoking etc. Hovedformålet med denne ovnen er varme inne i teltet. Det er et såkalt hot tent med god tilgang på frisk luft og karbonmonoksid måleren er selvfølgelig på plass.  

  • By begd
   Hei der!
   Er på jakt etter et lett solotelt og har nylig fått opp øynene for Bergans superlight tunnel 1 pers. Er teltet langt nok til meg med mine 190 cm? Vet at sittehøyden på 85 cm er begrenset, men har kun planer om å sove i teltet og vektlegger vindstabilitet over komfort.

   Øvrige erfaringer mottas med takk (gjelder selvfølgelig også andre forslag) 😃
   Bergans superlight tunnel 1p
  • By Morten Grefstad
   Leker med tanken på en tur på (Nord)Vestlandet i neste uke, da det er der været ser best ut.
   Med utgangspunkt Oslo har jeg mulighet til å bo delvis i min selvbygde campervan Caravelle, men også vandre noen dager der jeg bor i telt/tarp/åpne koier/DNT.
   Litt fristet til å ta en tur ala de gamle episodene av Monsen på villspor, med fiske og bål og dagsetapper på 10-20km.
   Spesielt turen der han gikk fra Lesja-området og kom ned i Isfjorden så veldig flott ut. Synes også turer der man går på kanten av vidda der den møter fjord, eksempelvis Odda osv er flott.
   Dvs. jeg er glad i fjell og daler mer enn rent vidde-landskap og flatmyrsområder.
   Tips til rundturer, eventuelt turer på tvers eller langs av et område med muligheter for kollektivtransport til utgangspunkt for så å gå tilbake til bilen mottas med takk.
   Har det litt åpent, alt mellom 3-8 dagers turer er aktuelt.
  • By ost
   Minipeak eller heaxpeak? 
   Kanskje det er jeg som liker å være litt utradisjonell eller bare lommeboken som er slunken, men jeg er altså på jakt etter en til tomannstelt til meg og bikkja. Primært går vi i skog, men vidda kan også bli besøkt. Tre sesonger. 
   Bikkja er 30 kg+, jeg er 190 cm.
   Har lenge sett på pyramidetelt, jeg er av den lite tøyelige sorten og trenger litt plass i høyden når buksa skal av og på og liker meg ikke når jeg føler jeg trer på meg teltet like mye som buksa.
   Luxe hiking produserer pyramidetelt for alt fra 1 til flerfoldige personer. De to nevnt innledningsvis er det jeg ser mest på. Er det noen som har konkrete brukererfaringer? 
  • By Familienoss
   Noen som kan tipse meg om ett telt som er kjapt å sette opp. Tenker da på ett som fungere fint for en natt eller tre på små turer 
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy