Jump to content

Sea to summit Xpot


Thess89

Recommended Posts

Annonse

Både jeg og @whistler har prøvd x-pot det siste året. Holdbarheten er nok ikke best - whistler sin store x-pot har allerede fått buet bunn og flasser litt innvendig - jeg ser samme tendenser på min men whistler sin er nok kokt litt mere i en den jeg har. Den store x-poten er dessuten litt ubrukelig å helle av da den ikke har hellekant/tut. Jeg har i tillegg den lille x-potten i "kaffekjele" utgave som jeg brukte i hele fjor, denne er så langt ikke blitt buet i bunnen men flasser litt innvendig.

Konseptet er genialt da en stor kjele tar veldig lite plass men om de bare holder rundt et år før de må byttes så spørs det litt hvordan man ser på det. I visse tilfeller veier kompakthet mye om man trenger en stor kjele, f.eks til snøsmelting, prisen er ikke så ille så det kan være vært det allikevel, selv om du kanskje må handle nye annenhvert år. Bruk den når du virkelig trenger den så varer den lengre, så kan du bruke andre kjeler ved andre anledninger.

Edited by Tor-Erik-L-77
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Som @Tor-Erik-L-77 sier så er disse egentlig geniale, men holdbarheten er kanskje ikke helt på topp. Når det er sagt så er det nok snøsmeltingen på Optimus Nova bensinbrenner som har tatt knekken på belegget i bunnen av min. Ved litt mer forsiktig bruk med gassbrenner vil jeg tro den hadde holdt lenger.

Jeg imidlertid såpass godt fornøyd at jeg vurderer å kjøpe en ny, etterhvert..

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Har kaffikjel-versjonen av X-pot, genial ting som tek minimalt med plass i sekken. Gode handtak og fin å helle av. Har berre hatt den eit par mnd så kan ikkje uttale meg om haldbarheit, største risikoen er vel å brenne hol i silikonen på eit vis og då er sit ein jo fint i det om ein ikkje har andre alternativ med... Ser på risikoen for at det kan skje som liten iom. at eg ikkje har greid å øydeleggje den enno.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy