Jump to content

Sovepose til barn


Recommended Posts

Annonse

Jeg kjøpte mammut-sovepose til min 7-åring i fjor. Men 10-åringen fikk en dunpose i gave - voksenstr. Den er jo mindre komprimert og lettere, men varmer like godt som mammutposen, så jeg lurer på om ikke minstemann også skal få en sånn om det blir så vi skal gå noen lengre turer i sommer. Da har han sovepose til han får slitt den ut også, i stedet for å vokse ut av den. Så kan mammutposen heller bli brukt til kortere turer der vekt ikke spiller noen rolle, overnattingsturer hos venner osv.

Link to comment
Share on other sites

Jeg skal også kjøpe nye poser til barna snart. Allerede når de er åtte-ni passerer de 140, som er makslengden på mange barneposer, så jeg vurderer voksenposer i kort lengde. Jeg går for kunstfiber. Håper de skal dra på turer alene etter hvert, med speideren eller liknende, og da er det greit å ha noe som varmer også om man blir liggende inntil en våt teltduk eller under et hull i tarpen.

Mountain Hardwear har noen fiber-poser som virker veldig bra: http://www.hektapatur.no/soveposer-1/3-sesongsposer/mountain-hardware-lamina-z-torch, og  http://www.hektapatur.no/soveposer-1/3-sesongsposer/mountain-hardwear-lamina-z-flame. Mye varme per gram her! Posen som har T-limit på -15 er like lett som Mammuts kompakt-pose som går til rundt null, og vesentlig lettere enn Helsport Alta som går til -5. Det jeg er usikker på er hvordan MH-posene funker på barn, de har jo lagt på ekstra isolasjon der man trenger det mest, men blir dette et problem de årene man er for kort for posen og får isolasjonen på feil sted? Disse posene skal også være ekstra romslige, noe som kan by på problemer. Noen som har erfaringer med dette?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy