Gå til innhold

Børter

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  29
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Børter

Nylige profilbesøk

623 profilvisninger
 1. Børter

  Teleskopstang

  Ok, nå har dere overtalt meg. Det blir ikke noen teleskopstang, men et fire- eller femdelt reisesett. Noe av poenget var at tiåringen skulle få holde på litt for seg selv, og da må jo ikke stangen være for skjør. Berkley-stangen er jo betydelig billigere enn reisestangen til Shimano, nevnt over her. Men et eller annet hylster eller en bag hvor snella kan sitte på er lurt. Kanskje jeg går for denne, hvis jeg finner noe å oppbevare den i: https://www.sportbutikken.no/produkt/berkley-phazer-t-7-3-15g-cardinal-s10-orret-combo/
 2. Børter

  Teleskopstang

  Ja, den var ikke dum! Et slags kompromiss mellom teleskop og todelt. Begynner å koste litt, men vi får se. Målet er jo å gjøre vanlige turer til fisketurer, og en slik en kan jo bidra til det.
 3. Børter

  Teleskopstang

  Må visst ta en runde til og vurdere dette. Men har blitt fascinert av slike stenger, de virker bedre enn jeg trodde. Mulig jeg ender opp med en til meg selv.
 4. Børter

  Teleskopstang

  Hm. Er teleskopstang til en tiåring en dårlig idé?
 5. Børter

  Teleskopstang

  Takk for mange bra innspill! Har et par todelte stenger i huset, men tanken er å ha noe som er enkelt å ta med på tur og raskt å få gjort klart til bruk. Kan det være at Berkley-stanga er hakket mer solid en Shimano-stanga? Ser jo ut som om den har færre ledd og dermed kanskje mer robust? Omtrent hvor lang er Berkley sammenslått? Fant et bra tilbud på den også: https://www.skittfiske.no/berkley/149098/berkley-im6-teleskop-kombo-7-7-15g-lightning-tele-7-15-cardinal-s10?gclid=EAIaIQobChMIsNy10cjc4wIVC9OyCh0krA1MEAQYAiABEgJL9vD_BwE Og noe litt annet: Hva er "bomber", som du fisker med? Ble nysgjerrig, men finner bare wobblere når jeg googler.
 6. Jeg har god erfaring med barnesekkene til Deuter. Relativt lette, mange lommer og festemuligheter. Og veldig lette å regulere. 40-literssekkene kan fint brukes av barn på 7 år, og som dagstursekk for voksne. Barn er så forskjellige, så det er vanskelig å si noe om vekt. Det viktigste er at de trives på tur, selv med sekken på ryggen. Når jeg er på tur med barna er ofte volum et større problem enn vekt, så da er det fint med romslige barnesekker med plass til å feste ting på.
 7. Børter

  Teleskopstang

  Ja, jeg har kikka på den dam-stanga. Er jo en uslåelig pris! Men jeg sliter med å finne ut om det er en bra stang. Finner mye om shimano-stengene, og der er jo gode, skjønner jeg, selv om de ikke er helt på nivå med en todelt stang. Spørsmålet er om shimano er tre ganger så mye verdt som dam.
 8. Børter

  Teleskopstang

  Jeg har tenkt å kjøpe en teleskopstang til sønnen min, som er ti år. Han er glad i å fiske og ikke minst glad i å kaste med sluk. Med en teleskopstang tenker jeg det er lettere å ta med stanga, og fiske litt på turer som ikke primært er fisketurer. Ser at det er mange her inne som snakker varmt om Shimano exage minispin. Jeg er ikke en veldig erfaren fisker selv og lurer på et par ting om de stengene: - Kan man rigge stanga for slukfiske og så pakke den sammen i hylsteret som følger med? - Må skaftet deles i to når men pakker det ned i hylsteret, og er dette fomlete om snelle og snøre er påmontert? - Jeg sikter mot 240 3-14 gram. Er 3-14 veldig spinkel? Kaster man mye lengre med en 270-stang? (Det er en fyr på 150 som skal ha stanga, men han kommer jo til å vokse...) Glad for alle innspill!
 9. Aha! Litt lite info på nettsiden, men jeg kan jo sende dem en mail og høre. Har du erfaring med dem?
 10. Børter

  Skifte glidelås

  Jeg har to jakker med ødelagt glidelås. Noen som vet er sted jeg kan sende dem for å få satt i nye glidelåser. Jakkene er "vanntette" i gore-tex og helly-tech så glidelåsene må helst være vannavstøtende og sømmene må teipes. Tror ikke vanlige sysjapper/skreddere gjør sånt. Glad for alle tips!
 11. Masse nyttige innspill! Mulig det blir et par caribou igjen, pluss silikonolje. Nå kommer caribou også i en variant med innersko i ull. Virker fristende. Er annet bra alternativ er Kamik Nationplus. Mye sko for penga der, tror jeg.
 12. Mange bra innspill her! Det jeg likte med sorell caribou var at de var en mellomting mellom de tunge varme som som de fra baffin og klatre/fottur-støvler som de fra la sportiva. I en ideel verden hadde jeg hatt alle disse i skapet, men jeg trenger noe jeg kan gå et par kilometer med, men likevel noe som er veldig varmt. Og som altså har såler som ikke sprekker. Så på footway.no at det er flere som har opplevd det problemet ned sorell. Noen som har erfaringer med kamik? Eller har sorell blitt bedre? Har hørt om noen som setter inn gummi på støvler med olje. Noen som vet om det funker?
 13. Børter

  Varme vinterstøvler

  Jeg må kjøpe meg et par nye ultravarme vinterstøvler. Hadde sorell caribou før, men gummien på siden sprakk etter få sesonger. Har vært borte i at sålen har sprukket på et annet par. Har jeg bare uflaks eller har andre samme erfaring? Finnes det bedre alternativer i samme kategori, altså støvler med løs innersko (ikke skistøvler)?
 14. Ah! Den illustrasjonen forklarte en hel del! Jeg har brukt kniv i en halv mannsalder, men aldri reflektert over ulike slipinger av eggen. Nå begynner jeg å bli skeptisk til å fjerne skandi-slipingen på helle-kniver og bruslettoknivene mine. Liker også å bruke vinkelen mellom primær- og sekundæreggen når jeg spikker. Kanskje det er stein som gjelder likevel? Vil ikke den brede primæreggen på skandislipte kniver hjelpe til å holde en jevn vinkel når man sliper/skjerper? Funker det med Landsky eller liknende på slike kniver?
 15. Ja, mente at Work Sharp gir konveks egg. Retta det opp nå. Det er noe veldig tiltalende ved den Ken Onion-maskinen, ja.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.