Gå til innhold
 • Bli medlem

Børter

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  38
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Børter

Nylige profilbesøk

813 profilvisninger
 1. Noen her inne som erfaring med dette teltet?: [Hidden Content] Det beskrives ganske treffende som 3+ sesong, og virker perfekt for norske fjell (minus vinter). Ligner litt på Hilleberg Rogen, men med helt innertelt. Et par andre forskjeller også, men prisen og muligheten for å stenge vinden helt ute taler til Big Agnes fordel – selv om duken til Hilleberg muligens er hakket mer robust.
 2. Og så ligger det både tidsfordriv og underholdning i å jakte på de beste produktene, enten de ekstreme ytterkantene eller flerbruksgjenstandene. Akkurat nå lengter jeg veldig etter å klomme meg ut ...
 3. Ja, kanskje leter jeg etter en enhjørning. Og kanskje er kompromisset jeg må ty til er et tunelltelt. Enig med Prebb, Keron 3 er et knalltelt. Jeg har et som er brukt i snart 100 døgn. Men på noen turer må vekta på sekken ned, og jeg kan spare bortimot to kg ved å bytte telt. Kanskje et fjellreven-telt er løsningen. Eller rett og slett Nallo 3. Kommer nok aldri i mål, jeg hører folk si at man alltid trenger et telt til.
 4. Jeg fortsetter å tråle markedet på jakt etter teltet jeg trenger. Blir ikke helt trygg på SL-teltene til Helsport. Synes at både Exped, MSR og Big Sky lager noen spennende telt. Og selvfølgelig Hilleberg. Men så langt er konklusjonene: MSR Access 2: Lett (1,8) og vindstabilt og to fortelt. Nesten perfekt? Men dårlig ventilasjon i varmt vær. Muligens trangt for oss lange også. Exped Orion 2 SL: Lett, og romslig, men et skikkelig vindfang. Og litt spinkle materialer Big Sky Chinook: Lett, og med teltvegger som går helt ned. Men er det velprøvd og solid? Hillegberg Alla
 5. Hver gang jeg kikker nærnere på et telt fra Helsport eller Hilleberg synes jeg Hilleberg virker bedre på det meste. Men jeg liker tanken på at man i lettvektsteltene til Helsport kan lukke seg helt inne og stenge for vind og eventuelt snødrev. Men kanskje det ikke er et aktuelt problem. Både Helsport og Hilleberg presenterer lettvektsteltebe sine som 3-sesongstelt. Da er det jo sjeldent snø.
 6. Ok, kanskje det blir et helsport-telt da. Skal iallfall sjekke ut SL-teltene litt bedre. Dette blir spennende!
 7. Superlight-teltene til Helsport er jo fantastisk lette! Og så ser jeg at de har ventilasjonsluker og ikke skjørte-ventilasjon slik som lettvektsteltene til Hilleberg. Er litt skeptisk til det siste. Noen erfaringer med det?
 8. Tanken er et såkalt tomannstelt, som kan brukes som solotelt, til en voksen og et barn og to voksne på korte turer. Har et keron 3, og for å forsvare et nytt teltkjøp må det nye være vesentlig mye lettere. Men så var der de kompromissene da. Vil jo gjerne ha er som funker til alt. Reinsfjell ser fint ut, men vanskelig å si hva det tåler. Jeg har lest noen tester av helsport superlight-telt, men skulle likt å vite hva de tåler av vind. Er de på nivå med Hilleberg yellow label, eller oppe på red label? Er egentlig Hillebetg-fantast, men det er jo dumt å låse seg. Kjenner så vidt Exped, men
 9. Det går mot kjøp av et telt for to personer. Det skal være lett og robust og tåle endel vind. Det skal ikke være klaustrofobisk trangt, men det dkal være raskt å sette opp. Det skal kunne brukes i dagesvis med regn og skal kunne settes opp uten å skille dukene. Ja, jeg vet at et slikt telt neppe finnes, det er derfor jeg henvender meg til dere. Noen aktuelle telt er Fistral (fra Heimplanet) som blir for tung (2,5kg uten pumpe); Niak (fra Hilleberg) som er nydelig, men jeg er redd for trekk og snøføyke som følger med skjørteventilasjonen; Reinsfjell (fra Helsport) som er altfor spinkelt og
 10. Børter

  Teleskopstang

  Ok, nå har dere overtalt meg. Det blir ikke noen teleskopstang, men et fire- eller femdelt reisesett. Noe av poenget var at tiåringen skulle få holde på litt for seg selv, og da må jo ikke stangen være for skjør. Berkley-stangen er jo betydelig billigere enn reisestangen til Shimano, nevnt over her. Men et eller annet hylster eller en bag hvor snella kan sitte på er lurt. Kanskje jeg går for denne, hvis jeg finner noe å oppbevare den i: [Hidden Content]
 11. Børter

  Teleskopstang

  Ja, den var ikke dum! Et slags kompromiss mellom teleskop og todelt. Begynner å koste litt, men vi får se. Målet er jo å gjøre vanlige turer til fisketurer, og en slik en kan jo bidra til det.
 12. Børter

  Teleskopstang

  Må visst ta en runde til og vurdere dette. Men har blitt fascinert av slike stenger, de virker bedre enn jeg trodde. Mulig jeg ender opp med en til meg selv.
 13. Børter

  Teleskopstang

  Hm. Er teleskopstang til en tiåring en dårlig idé?
 14. Børter

  Teleskopstang

  Takk for mange bra innspill! Har et par todelte stenger i huset, men tanken er å ha noe som er enkelt å ta med på tur og raskt å få gjort klart til bruk. Kan det være at Berkley-stanga er hakket mer solid en Shimano-stanga? Ser jo ut som om den har færre ledd og dermed kanskje mer robust? Omtrent hvor lang er Berkley sammenslått? Fant et bra tilbud på den også: [Hidden Content] Og noe litt annet: Hva er "bomber", som du fisker med? Ble nysgjerrig, men finner bare wobblere når jeg googler.
 15. Jeg har god erfaring med barnesekkene til Deuter. Relativt lette, mange lommer og festemuligheter. Og veldig lette å regulere. 40-literssekkene kan fint brukes av barn på 7 år, og som dagstursekk for voksne. Barn er så forskjellige, så det er vanskelig å si noe om vekt. Det viktigste er at de trives på tur, selv med sekken på ryggen. Når jeg er på tur med barna er ofte volum et større problem enn vekt, så da er det fint med romslige barnesekker med plass til å feste ting på.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.