Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei.

Trenger råd angående telt. Jeg er en ivrig isfisker og drar mye rundt omkring. Tidligere har jeg brukt å grave meg ei snøhule om jeg skal overnatte, men med ei lita ei på 1.5 år så har jeg bestemt meg for å kjøpe et telt som jeg heller får grave delvis ned og lage voll rundt. Ofte legges turen til områder med ein høydemeter opp mot 800-900 m.o.h., altså lite vegetasjon. Kravene jeg har til teltet er lite vekt, god plass for 2-3 voksne/ 2 voksne + 2 barn (1-5 år), samt at det tåler en storm om man skulle bli overrasket av været (da kommer det også et krav om at det er raskt og sette opp om man hurtig må sette bivuak). Forstår god at disse kravene må gå på kompromiss med hverandre =)

Håper noen kan gi meg noen gode råd!

 

-Fritt Vilt-

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Holmeslett da? Skjult lenke - logg inn for å se den
190 cm ståhøyde i teltet noe som også gjør primusfyring veldig greit og problemfritt foruten at man også kan stå i teltet selvsagt. Men selvsagt er det mer sårbart for vind.
Som en bonus er det ei luke i bunnduken beregnet for ovn men den kan helt sikkert brukes for hull i isen også. Den lille ville nok også satt pris på ovn i teltet om temperaturene blir litt sure av seg.

Eller bergans? Skjult lenke - logg inn for å se den
Lavere under taket men har jo dermed et mindre vindfang og tåler greit at det rusker litt.

Begge er selvsagt ganske tunge og passer ikke så godt for de lange ekspedisjonene med sekk på ryggen. Men det er sikkert ikke så aktuelt med ei på 1.5 år?
 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kan anbefale Holmeslett sine telt :)  Har selv et telt fra dem som jeg har brukt på vinter under tøffe forhold, og det er ingen problem. Masse med plass og smarte løsninger, kvalitets telt som holder i mange år med hyppig bruk. Mitt (Riverside, utgått modell) telt er fra leverandør merket som 3manns telt, men ingen problem med 2 voksen, 2 barn og hund. Har hatt dette i 10 år og vært på mange mange turer både sommer og vinter, med tidvis meget krevende vær og hardt bruk. Teltet er like bra den dag i dag :)  

I forhold til vind er dette et stort telt, men det er mange og velplasserte snorer for bardunering og aldri hatt problem med dette. Har lagt ute i skikkelig storm og det har gått fint, bare påse at man har dekket til stormmatter og satt bardunene skikkelig så er det bare kos ;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vil fraråde å dra på telttur om vinteren med som du skriver "ei lita ei på 1,5 år" så små har ikke ferdigutviklet temperaturregulerings-mekanismene. Dette kan være farlig for den lille. Når tiden er der kan du jo sjekke ut xtrem teltene til Helsport. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Familienoss
   Noen som kan tipse meg om ett telt som er kjapt å sette opp. Tenker da på ett som fungere fint for en natt eller tre på små turer 
  • Av gramjeger
   Selger min 3F UL LanShan2. Ikke alle forsår at man ikke kan ha for mange telt, så for å teste ut nye telt selger jeg et telt jeg er meget fornøgd med ...
   Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Nisset
   Jeg er en student på mitt siste i Tromsø og har nylig blitt interisert i friluftsliv. Jeg vil derfor bruke dette året til å utforske naturen rundt meg.
   Jeg ser etter et tomannstelt som kan brukes store deler av året. Helst noe som kan brukes til og med Oktober eller lengre.
    
   Har dere noen råd til hvilket telt jeg burde kjøpe? 
   Jeg er ute etter noe billig, ett best mulig telt for 3000-4000 kr da jeg er helt nybegynner og ikke vet om dette er noe jeg kommer til å fortsette med.  
  • Av Anders P
   Hei. 
   Her om sommeren har eg hatt nokon teltturer inne i Oslomarka. Her er det mange trær, ganske varmt og relativt lite vind. I den samanheng lurte eg på om det kunne vere på sin plass å ha eit lett sommertelt med berre ein duk ? Har folk prøvd dette ? Blei det veldig mykje fukt inne i teltet ? 
    
   Eg lurte også om folk har erfaring med dette Black Diamond teltet ? 
    
   Skjult lenke - logg inn for å se den
    
   Å ha eit telt som berre veg 725 gram pluss gåstaver høyres svært forlokkande ut. 
   Kva trur folk ? 
    
    
  • Av Barlind
   Hei!!
   Jeg ønsker å selge mitt favoritt-telt of all times. 
   Kort historie, jeg ble syk. Teltet er helt nytt og bare åpnet for å sjekke at alle parter er på plass. 
    
   Kjøpepris: 8999
   Pris(teltet er ubrukt): 7000,-
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.