Jump to content
IGNORED

Alpene i sommer


TomasF
 Share

Recommended Posts

Har planer om å dra til Alpene i sommer.

Har aldri vært der.

Ønsker å dra på enkelte toppturer, ellers gå i fine omgivelser.

Er det best å være med på organisert tur?

Har dere noen forslag til operatører.

Eller er det noen fine områder dere vil anbefale.

Link to comment
Share on other sites

Støtter Innsbruck, flottaste byen utanfor noregs grenser. Fint utganspunkt å fly inn til og reise vidare. Flust med flotte plassar oppover dalen, st anton og oetz (ikkje vore der men står på lista). Heile alpene satsar tungt på turisme så det er veldig godt organisert der. Overnattingsplasser, guida turar og bra øl finnes overalt i alpene. I tillegg er det enormt mange stiar og gangvegar, hytter av ulik standard med og utan servering. Vi har gått utan guide og det har ikkje vore noko problem, er som å gå ein tur i Jotunheimen. Finnes enormt mange reisebøker med turtips for heile austerike.

Link to comment
Share on other sites

De lande, der grænser op til de skandinaviske fjelde har under 20 mill. indbyggere. De lande, der grænser op til Alperne, har over 200 mill. Alperne dækker et areal, der er meget mindre end de skandinaviske fjelde. Hvis du tror, du skal i fjeldet for at komme væk fra andre mennesker, kan de populære steder i Alperne blive en ubehagelig overraskelse - i hvert fald i højsæsonen. Hvis du tager til Alperne, må du på forhånd indstille dig på, at du kommer til at møde mange mennesker. Men bare du husker det, kan Alperne være en fin oplevelse. Min oplevelse er baseret på, at jeg har været i Chamonix nogle få gange. Det er muligvis det værste sted overhovedet m.h.t. befolkningstæthed, men et af de bedste steder m.h.t. så meget andet.

Link to comment
Share on other sites

Alpene dekker et område på nesten 200.000km2 (Jotunheimen som er skandinaviens største høgfjellsområde er vel ca. 3.500km2), og prosentdelen av de 200mill som bor "nærme" alpene og nytter fjellene der, er nået lavere end i Norge. Jeg har vert mye i Alpene og Charmonix/Mt. Blanc massivet og har hatt minst like mye "alene tid" som i Skandinavien - der er plass til alle begge steder. Men velger du å gå Besseggen da møter du nok folk - det samme gjeller i Alpene.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy