Gå til innhold

Swiss

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  67
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Swiss

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. ref. Highpoint - så virker ikke linken for meg. Er dette tilbud som gjelder hele butikken, men først fra 00:01?
 2. Swiss

  Alternativ til pulk

  http://channel.nationalgeographic.com/life-below-zero/galleries/the-unknown/at/to-the-pole-2095119/ Denne er helt flat under ser det ut som..
 3. Satt her en kveld å så på "life below zero". Han ene karen har en variant av en pulk eller plast brett som virker ekstremt lett. Den episoden jeg så så brukte han det til å trekke en elg over til sin kano. Noen som vet hva det er han bruker? Jeg har sett på disse, men den stemmer ikke helt. Her i Norge har de begynt å selge disse, men de virker noe mer "formstøpt og ikke solid plastikk med snøremuligheter. Swiss
 4. Swiss

  Åsnes og Fischer i tingretten

  Innovasjon må ikke stoppe, det er da andre kommer med bedre og smartere løsninger. Åsnes har bare seg selv å takke for at de ikke har videreutviklet løsningen slik at de til enhver tid har de beste løsningene. Vi som forbrukere er jo super kyniske og kjøper de skiene som vi føler et best til en riktig pris. Vi på dette forumet er vel i så måte solide representanter for slike forbrukere. Skulle vi latt følelsene styret hadde vi alle gått på Landsem treski ennå! Swiss
 5. semantikk her : når - betyr ikke at jeg reiser for å fikse skoene, men "når" jeg likevel skal reise tar jeg de med...
 6. Hiver inne en brannfakkel her – hva med å benytte skomakeren litt før skoene er totalt ødelagte I "gamle" dager pleide vi å benytte skomakeren ofte, da det men ny såle eller slitte sømmer ikke nødvendigvis betyr at skoene er kaputt. Utfra bildene så tenker jeg at gummiranden og sålen burde vært skiftet etter 1 år. Sikkert ikke mer enn 300 kr hos en av våre få eminente skomakere. Jeg har faktisk begynt å ta med meg slitte sko når jeg skal utenlands, spesielt USA/Canada, der de fikser slike ting kjapp og billig.
 7. Kan jeg blåse opp dette med Exped posen, som kan brukes på de andre?
 8. Jeg er den heldige eier av flere Exped liggerunderlag, Exped DownMat 7 M - dette er for kort og smalt til riktig komfort. Bruker det når vekten og plassen krever det Exped SynMat 9 LW - kjøpte denne for 1 år siden og kjempefornøyd. men... Er det noen av dere som har erfaring med MegaMat versus noen av disse? Primært vil jeg ha denne med meg på lengre turer, hvor vekt og plass ikke er kritisk. Jeg er såpass sensitiv at jeg har med liggeunderlag på ferier, hvor jeg risikerer dårlige madrasser.. Swiss
 9. I gamledager var det alltid "staven under armen" lengde. De fleste anbefaler maks 90 grader på hånden mot staven, kommer hånden høyere risikerer du at vann renner nedover armen... Personlig har jeg de lengste stavene 165, da jeg liker å kunne bruke dem mer aktivt. Så er jeg også over 190.
 10. Swiss

  Drikkesystem og vannrensing

  Du får tak i "alt" i Katmandu, både nepal-made og ekte vare. Skal du ha ekte vare er det nesten norske priser, med dagens valuta. Må du velge, prioriterer du en ny sovepose og et billig bamse underlag. Jeg frøys som pokker og liggeundrelaget var gull verd, da du er høyt oppe, sliten og tåler du mindre.
 11. Swiss

  Drikkesystem og vannrensing

  Det produseres egne "vann" oppover i dalen, dvs. at flere av landsbyene har sine egne vannrense anlegg. Alle er flinke til å samle flasker å legge disse i en landsby eller lignende. Alle kaféene tar imot søppel. Vi hadde flere som gikk med camelback, og traff mange med dette. Ulempen er at du ikke alltid er like bevisst på hvor mye du drikker. Det anbefales min 3-4 liter pr. dag for å sikre god gjennomstrømning og unngå høydesyke. Jeg bruker bare 1 liters nalgrene med stor tut, men det er mer en vanesak. Det er en grei tur med overnatting på rom hele veien. Det du vil glede deg over er et isolerende liggeunderlag (SyntMat LW9) og en VARM sovepose.
 12. Swiss

  Alpene i sommer

  Via ferrata - nord italia
 13. Swiss

  Drikkesystem og vannrensing

  Hei, jeg har gått den aktuelle ruten. Det er ikke noe problem å få tak i vann (plastflaske) helt opp. Dette er en av de største inntektskildene de har. Blir bare dyrere og dyrere, men det har du råd til. Det er få eller ingen som kjøper kokt vann lenger, og når du ser hygiene standarden, dropper du den tanken! Fjellvann eller bekkefar er nesten ikke mulig, fordi dette er risikabelt, urent og stress å få tak i. Jeg var der for 2 år siden og så kun to som bruke Steri pen. De fleste drakk vannet uten ekstra rensing. Jeg hadde med tabletter i tilfellet. Anbefaler det. Ps. Den største risikoen din er mat forgiftning, og vi hadde to som måtte på sykehus. Kjør safe med hva du spiser og ta med masse "barer" protein, snacks eller likn. Dersom du bare skal til base camp og kala pattar, kan du gå opp på gode lave goretex sko.
 14. Swiss

  Fjellskipakke til super nybegynner

  Smaken er som baken, spesielt mht. sko. Ikke enig i at Alfa Skarvet kun duger til islagte vann. Skal du ha det beste (Svartisen) er prislappen en helt annen. Mitt tips er uansett og forsøke deg på noen brukte ski/bindinger. Sko bør du vurdere selv i butikk. Jeg har selv "pælma" et par billig sko etter en tur.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.