Jump to content

marmot trestles sovepose?


Recommended Posts

Annonse

Hei

 

Jeg har den gamle modell av marmot trestles 0. Jeg kjøpte i sin tid, fordi jeg der fant det beste forhold mellom vekt, varme og pris.

 

Jeg kan se, at den ny modell er betydelig oppgradert bl.a. med varmekrage og nå veier en god del mer = mer fyll, så EN verdiene nok passer bedre. Jeg skal tro, at en ikke-frysen mann med ull-undertøy og sokker vil ha en komfort temp. ned mot -15 g. En sir jo at fiberposer stort sett kan kjøpes etter vekt mht varme.

 

Gamle modell veier bare ca. 1800 g og jeg blir kall på lårene ved ca. -12 g. jeg har sovet i den i ca. -22 g med ekstra genser + termobukser + balaklava og dun jakke over lårene. Hvilket var OK. 

 

Jeg har nå kjøpt en sommer pose til ca. 0 g som innerpose og har prøveligget i ca. - 20 g med behag. Jeg betrakter den gamle modell som en bra 3-sesong pose som må forsterkes til kall vinter < - 10 g.

 

Elginnen har en posen maken, men hun er ekstrem frysen dame og bruker en Nanok dun innerpose i de -22g, men er da varm og god. Varmere enn i sin gamle og blytunge Ajungulak Extreme vinterpose uten gli lås, som også lukter kamel-aktig.

 

Den ny modell skal jeg tro er en real vinterpose ut fra vekt av fyll mm. Jeg oppfatter posen som værende av bra kvalitet. Gli låsen går i beknip i blant tross grov nylon langsetter. Men jeg er notorisk uvenner med gli låser, som er noe forbannet herk uansett fabrikat - etter min mening.

 

Heldigvis har jeg ryggsekk uten glilåser med spenner som aldri svikter! 

 

Jeg mener at marmot posen er et bra kjøp til prisen. Og det er EN verdiene du bør se på.

 

Hilsen 

Elgen

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy