Gå til innhold
  • Bli medlem

I går va det finvær i Trondheim - i dag regne det


andersno

Anbefalte innlegg

Etter som meteorologan i den seinar tida har vist sæ forholdsvis treffsikre tok æ det for god fisk da de vart meldt brukbart vær på tirsdag, men regn på onsdag. Derfor ble skituren lagt te tirsdag - alderen har da i det minste gitt noka når det gjeld å lær av erfaring ;-)

Vurdert å dra te Berkåk igjen, men varslet va itj godt nok te å rettferdiggjør kjøring dit når dagan e så kort som no. Over Vassfjellet hadd ei sky lagt sæ godt terette så de vart Skogly og en tur i Leinstrand- Bynesmarka.

Fra Skogly te Rønningen va det spor etter ski fra dagen før, og fra Rønningen te Marka hadd det gått nån samme dag. Ellers såg æ itj folk før æ va næsten tebake te bilen - går folket bare i oppkjørte løyper?

Føret va upåklagelig, hadd smurt litt for mjukt så va itj behov for fella :roll: Men det va bra med nysnø og kjemperføre. Fram te Marka va det som sagt spor etter skiløpera, men i den retningen æ hadd tenkt mæ videre såg de dårlig ut - hadd tenkt å ta turen over Bjørndalsmyra og Rogntjønna. Valgt å følg den gamle Bynesveien opp Gunnarslettbakken i stedet for å gå nedi Langdalen etter som de stort sett va åpent i myrsig og bekka.

Det va bortimot 50 cm med snø og tungt å gå, men været va flott og det krydd med spor etter elg. Va litt skeptisk te å begynn med etter som sporan va helt fersk - e itj nå sprinter på ski i noe fall, og spesielt itj i djupsnøen - men slappa av etter hvert - elgen e vel stort sett like skeptisk te mæ som æ e te den. Da æ nærma mæ høgste punktet på veien va det flott sol på Gråkallen og Storheia så det ble et bilde av toppen på Storheia. Deretter fulgt æ sporet etter en traktor ned i Langdalen for å kom frem te veien opp mot Bjørndalsmyra.

På myra va det my snø og mang åpne myrsig og bekka og opp bakkan vart det tungt å gå fiskebein i djupsnøen. Men på toppen va det spor etter en traktor og det gikk radig innover mot Rogntjønna. Rogntjønna der å som guttunge fiske med rognstrange, markkrok og ei kork te duppe - ørreten va itj så stor, men fisk fikk æ :cool:

Matpakka ble fortært på en høyde der sola skein såvidt og livet va herlig.

Turen tebake te bilen var mest prega av at snøen va så djup at æ mått stak ned de bakkan der æ ellers ploge. Temperaturen begynt å fall og det ga en liten dis på myran som gir litt trolsk temning når sola e på vei ned. Vel frem te bilen mått æ innsjå at de itj vart mang km igjen for 4 timers innsats, men tilfredsheten med en herlig tur kan itj måles i km. Alt i alt vart det en kjempeflott tur dagen før sola snur.

Gled dere - fra og med i morgen bli det lysar og lysar for hver dag! En riktig god jul til alle sammen!

post-474-13347440797_thumb.jpg

post-474-133474407981_thumb.jpg

post-474-133474407991_thumb.jpg

post-474-133474408001_thumb.jpg

post-474-133474408011_thumb.jpg

post-474-133474408021_thumb.jpg

post-474-133474408032_thumb.jpg

post-474-133474408042_thumb.jpg

Vis rapporten i Turkartet

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.