Jump to content
IGNORED

Reinsfjell Superlight. Vurdert mot Hilleberg Unna / Soulo. Selvstående vs tunnel


horisont
 Share

Recommended Posts

Jeg driver og ser på nytt telt. I den forbindelse er Helsport Reinsfjell superlight, Hilleberg Unna og eventuelt Hilleberg Soulo favoritter hittil.

 

Tenkt bruk er mest om sommeren eller når det er greit vær. Mest under tregrensen, men noe over også. Og kanskje en vintertur med greit vær eller en tur om sommeren med regnvær iblant? Vekten bør ikke være mye over 2 kg.

 

Rundt omkring på nettet finnes det ingen tester eller erfaringer med Reinsfjell, siden det er så nytt.  Suveren ventilasjon og den perfekte blanding av lav vekt og høy komfort høres jo bra ut, selv om det er produsenten som skriver det. Er det noen som har prøvd det teltet? Selvstående, 235 x 130 innemål + to innganger med muligheter for å rulle opp begge høres bra ut for meg. Høyde på 105 høres også bra ut i forhold til mange andre telt. 

Hidden Content

Trolltind superlight ser ut til å være litt kort.

 

 

Etter å ha gått igjennom Hillebergkatalogen ser Unna ut som det som jeg liker best der. Selv om det ikke har fortelt ser det praktisk ut. Eventuelt Soulo, som vel er samme telt bare med fortelt og mindre inneplass.

 

Jeg er ikke en erfaren teltbruker, og synes kanskje et selvstående telt virker mere praktisk enn et tunneltelt, selv om de veier litt mer. Men er det slik at et tunneltelt er veldig vanskelig å få opp på vanskelig underlag?

 

Hvis noen har erfaringer/råd rundt disse teltene blir jeg takknemlig for det. Eventuelt har tips om andre og lignende telt. "Tunnelteltfans" må gjerne også prøve å omvende meg. Favoritter av tunneltelt er Ringstind 2 light (oppgradert 2014). Ringstind superlight 1-2 virker å ha litt lav takhøyde (?) 

 

Etter å ha lest litt på nettet (f eks på outdoorgearlab sine tester) er det ihvertfall helt klart at amerikanere og nordmenn har ulik smak og preferanser når det gjelder telt :-)

Link to comment
Share on other sites

Hvis du tenker deg et finværtelt ville jeg ikke valgt Soulo. Bra telt, men lite og trangt. Skal du ha Soulo, er det fordi du vil ha et telt som er bombesikkert i storm og uvær og samtidig relativt lett, ikke et komfortabelt penværstelt.

Uten å ha testet virker Reinsfjell som et bedre valg. Jeg har et telt med omtrent samme dimensjoner, bare mye tyngre og det er definitivt mitt mest komfortable telt. Foretrekker det om jeg for eksempel skal gå kort, slå leir og gå toppturer eller fiske. 

Link to comment
Share on other sites

Enig med @Larsdx her.

For turer under tregrensa trengs ikke kjempesolide telt. Da er Reinsfjell et bra valg. Og dersom du bare tidvis skal over tregrensa i finvær, så ville jeg gått for Reinsfjell.

Det er ikke ofte jeg anbefaler Helsport foran Hilleberg, men denne gangen er valget klart :)

Link to comment
Share on other sites

Enig med de to andre her. Skal du primært telte lavlandet og i snilt vær hadde jeg tatt reinsfjell av disse. Romslig og 2 fortelt. Dimensjoner mer nesten like mitt 2 manns lettvektstelt. Setter pris på litt ekstra plass og god høyde. To fortelt er fint da jeg bruker ett som lager hvor sekk etc ligger, så det andre til mindre ting som støvler, primus etc og som inngang.

Link to comment
Share on other sites

Har også vurdert Reinsfjell sterkt da det oppfyller de kriteriene jeg har for komfort og vekt. Minuset er som det er blitt nevnt tidligere at det ikke finnes noen skikkelig test av teltet ennå.

Dersom du går for Reinsfjell så kom gjerne tilbake med en "mini-test" :)

Link to comment
Share on other sites

Såg ett Helsport Reinsfjell superlight uppslaget på XXL. Snokade igenom tältet och kollade duk och sömmar. Jag skulle ha köpt ett själv om det inte var så stort.

 

Jag vill ha ett Hilleberg Unna som väger hälften av det som finns att köpa. Jag gillar geometrin, men behöver inte ett tält som kan man krocka en bil på. Verkar inte finnas något på marknaden och jag har inte tid att sy ett själv. Inte nu i alla fall.

Link to comment
Share on other sites

KJøpe deg et slikt JOhan2000

Hidden Content

Jeg bruker 2 manns versjon. Litt mesh i inntertelt men ikke direkte trekk. Selvstående. Omtrent samme størrelse som Unna men det har fortelt i tillegg. Veier rett over kiloen.

SIkkert ikke det beste teltet i storm på fjellet men siden du ikke trengte noe du kan bulke en bil mot så regner jeg med du bruker det i vanlig vær.

Link to comment
Share on other sites

tenker du på BA Sopper Ul1?

Vanlig er inner først, så ytter. Men kan sette ytter først hvis man har ekstra bunnduk. Jeg har det til mitt. Både praktisk i forhold til slitasje og at man da kan sette opp på 3 måter. 1 Bare bunn og ytter, fint i skog når det ikke er innsekter. 2. Bare inner. Deilig i fint vær eller bruke det som myggnett under tarp. 3 både ytter og inner.

Link to comment
Share on other sites

Flott tips det med XXL. De blir sikkert å selge mye ekstra ting i morgen og torsdag....Kanskje jeg "slår meg løs" og kjøper da :-)

 

Har lest litt om Big Agnes også, og tror det er flotte sommertelt. Den nordiske/norske skepsisen mot Usa-telt slår nok imidlertid ut her også, slik at jeg går for et "tryggere" valg i tilfelle jeg skal opp på fjellet noen turer :-)

Link to comment
Share on other sites

Copper Spur er et sommertelt/3 sesongs ja. Sett flere i utland som bruker det om vintern også. God lufting og lite kondens.Er det teltet jeg bruker klart mest i barmark sesong. Har også Sting Ridge 2 som helårstelt

 til telting på værutsatte plasser.

Men mange i Norge foretrekker telt som har ytterteltet først som utgangspunkt. Smak og behag.

Hengekøyer var ikke så vanlig her hjemme men har etterhvert blitt populært så ting kan endre seg :)

Link to comment
Share on other sites

Tenkte bare å tipse om at XXL har 25% avslag dersom du betaler med et DnB-mastercard i morgen og torsdag.

 

Takk for tipset!  :) 

 

Synd at det ikke gjelder bestillingsvare.. Selvfølgelig er teltet jeg siklet mest etter nettopp det.

Link to comment
Share on other sites

Ikke godt å si. Leste bare dette på dnb sine websider: **Rabatten  gjelder ikke bestillingsvarer, forhåndsbestilte varer, sportselektronikk (pulsklokker, GPS og GoPro), våpen og Zeiss-optikk.

 

 

Men fant meg et annet telt som var mye billigere, men endel tyngre. Jaja, får satse på at 1+ kg ekstra ikke merkes så godt.

Link to comment
Share on other sites

Kikket litt på Reinsfjell på helsport sine sider - ser ut som om 'buesidene' på teltet er ganske skrå? Har opplevd på andre telt med lignende konstruksjon at man ikke får utnyttet den oppgitte liggelengden, siden de heller så skrått inn.

Noen som har vært inne i Reinsfjell og kan si noe om det? @Johan2000: vilken xxl var det du var inne på? Oslo-området..? :-)

Link to comment
Share on other sites

Kikket litt på Reinsfjell på helsport sine sider - ser ut som om 'buesidene' på teltet er ganske skrå? Har opplevd på andre telt med lignende konstruksjon at man ikke får utnyttet den oppgitte liggelengden, siden de heller så skrått inn.

Noen som har vært inne i Reinsfjell og kan si noe om det? @Johan2000: vilken xxl var det du var inne på? Oslo-området..? :-)

Jag var på den i Sandvika. Jag vet inte om tältet fortfarande finns i den butiken.

Link to comment
Share on other sites

Ok, hmm... har inga planer att åka till Sandvika närmaste tiden. Xxl Strømmen är min närmaste, där har de endast Helsport Nordmarka uppsatt - och det är _inte_ ett tält jag har tänkt att köpa... ;-)

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Da har jeg mottatt Reinsfjell, og satt det opp i stua. Om jeg kan si det sånn, så synes jeg det uten å ha prøvd det ordentlig, at det ser ut som et supert telt! Stor plass, flotte farger, enkelt å sette opp, flott utseende, mange ventilasjonsmuligheter, to innganger som man på fine dager kan trekke opp for utsikten sin del osv. 

 

Angående spm om liggelengde så ser liggelengden veldig bra ut inne i stua ihvertfall :-)

 

Konstruksjonen ser solid nok ut til å motstå ordentlig vind også på fjellet. Er det eventuelt Superlight-duken det vil stå på i slike forhold, for de som vet?

 

Kommer tilbake over sommeren med "ordentlig" erfaring.

 

Teltet veier på kjøkkenvekten 1995 gram inkludert alt. Reparasjonssettet veier 100 gram, og kommer i tillegg. Med både nytt telt og nyinnkjøpt "quilt" fra USA er det mye nytt turutstyr som skal prøves :-)

Hidden Content

Hidden Content

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Arne G. Nesset
   Heisann!
   Skal til og investere i telt og valget står mellom Reinsfjell superlight og Lofoten superlight fra Helsport. Noen her med erfaringer med desse telta som kan komme med fordeler og ulemper?
   På førehånd takk😊
  • By Johan2000
   En tur till Norefjell (Høgvarde) för att testa en paraglider-sele. En prototyp som jag håller på med. Det är inte tillåtet att flyga prototyper av selar i Norge, så därför gömmer jag mig på Norefjell med detta. Plus att det är i alla fall 400 höjdmeter ned till parkeringen så man får lite tid att känna hur selen känns + massor av extra plats att landa på om det skulle bli nödvändigt.
   Åkte upp efter jobbet och var på plats i vettig tid. Satte upp tältet och kokade lite kaffe. Efter att ha fotograferat lite bestämmer jag mig för att gå en tur mot toppen för att titta lite efter lämpliga startplatser och så. Det gick lätt att gå upp, och efter en timmer är jag uppe på ryggen, men klockan är 23, så jag går inte helt upp. Såg en mindre flock renar på fjället.
   Det är fin vind in och jag ångrar att jag inte tog med paraglidern upp. Det hade gått att flyga hang, utan vidare. Nåja, jag fick med mig en del bra bilder i alla fall. Sov ganska dåligt, som vanligt i tält. Blev väckt på natten också at får utanför tältet. "klang klang", "tugg smask" hördes det. Men dom åt inte av tältet eller linorna i alla fall.
   Strålande sol på morgonen. Så efter en snabb frukost går jag upp till toppen. Vind som kommer och går, uppenbart termiskt med bara svag grundvind. Såg jag startar. Första flyget med selen, som fungerar ganska bra. Dock inte helt 100, den rör sig lite för mycket och det problem med komforten för stödet i ryggen blir mer tydligt när man flyger än bara hänger i något fast objekt. Jag lyckas skrämma några renar i alla fall (säkert samma som jag såg kvällen innan), och det hade nog gått att hänga kvar. Men det var lite rörigt i luften och med en sele som behöver mer utprovning så valde jag att flyga ned. Höjden räckte med lite marginal helt fram till bron där jag hade tältet! Inte illa.
   Jag packde ihop och åkte hemåt. Planen var att flyga även på Eggekollen på kvällen, men en titt på vindmätaren visade att där fungerade det inte. Men på solfjellstua gjorde det kanske det. Så jag och ett par till gick upp (ca 130 höjdmeter, tar 15-20 minuter att gå). Inte SÅ bra på start, men efter en knapp timmes väntan provar jag. Såg OK ut. Inte bra, kändes som lä. Termiskt, men inte något som gick att jobba med. Packar ihop och går till bilen. Kolla vindmätaren på Egge: Ser OK ut. Så jag åker dit. Folk på plats och i luften när jag kommer upp på start. Kommer så småning om i väg. Klassika Egge-förhållanden: Ganska termiskt, lite ruffigt på dom inre kollarna, och svårt att få bra höjd. Fungerar fint upp till 600 där det är tvärtstopp. Jag hade tänkt att flyga 2 timmar och det gjorde jag också. Var helt slut nere på landnignen och funderade på hur jag skulle kunna ta mig upp till bilen... Hett som i en bastu också. Som tur var dör en annan pilot upp och erbjöd skjuts till parkeringen... Få gånger som en skjuts upp har suttit så bra.
   Nästa gång jag drar till Norefjell skall jag se till att övernatta på toppen, eller i toppstugan!
    

    

   Hilleberg Unna, vid bron. Inte den mest exotiska tältplatsen, men praktisk i det här fallet.
   Den lilla vattenplöen vid parkeningen. Säkert massor av folk som fotograferar här.
   Polarull, samma vatten som ovan.

   En del flugor i motljus. Flugorna fick HDR-en i kameran att fungera dåligt. Så det är en del fusk-HDR på denna, i photoshop.
   Solen går ned bakom Hemsedalfjällen. Jotunheimen till höger i bild.

   Ungefär samma som ovan...

   Dagen efter. Mot syd.

   Toppstugorna. Den nya till vänster. Och gaustatoppen i bakrunden. Ovanligt lite snö på gaustatoppen.
    
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy