Jump to content

Hilleberg Kaitum 3


Jonashaaningoutdoors

Recommended Posts

Annonse

Nå har ikke jeg erfaring med noen av teltene, men dersom du vurderer Kaitum, ville jeg heller gått for en Keron dersom du ikke stoler på at Kaitum ikke holder mål. For skal du ha Kaitum, er det for å kjøpe et telt med rette endevegger.

Jeg tenker selv å kjøpe Kaitum etter hvert, og tror det er mer enn vanntett nok. Tror ikke du blir skuffet.

Har for øvrig hatt Nallo i regnvær, som bruker samme duk som Kaitum. Brukte det bare en natt, men hadde ikke problemer den regnværsnatta. Problemet jeg hadde var mangelen på rette endevegger :)

Link to comment
Share on other sites

Hej tronn! Ja har tenkt på Keron 3 men dette teltet er for mig at se til vinterbruk. I sekken blir det med sine 4.10kg for tungt. Vil absolut bruge det på vinteren og helst Keron 3 gt. Med pulk er det ikke så vigtigt med vægten. Men kaitum 3 er let OG rummeligt. Ting som er vigtigt for mig på vandretur :) er det helt feil? :)

Link to comment
Share on other sites

Ja Keron er tungt, og bruker samme duk som Nammatj, som også er relativt tungt for et telt i sin størrelse.

Jeg tror du vil bli fornøyd med Kaitum. Det vil du også kunne bruke om vinteren, men kanskje ikke på de mest utsatte områdene. Begge dukene skal tåle enorme mengder juling.

Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker Kaitum 2 som enmannstelt på vidda om vinteren og som tomannstelt om sommeren med sønnen min. Vanntettheten er førsteklasses selvfølgelig. Tror det ligger en gammel test på nett med med et hillebergtelt med feil på. Hilleberg (selskapet) forklarte seg her på fjellforum den gangen, om jeg ikke husker feil.  

Link to comment
Share on other sites

gratulerer. Du har fått deg et fantastisk telt. Teltet er vind testet i 120km/t sidevind. Da sviktet midtstangen. Denne kan byttes ut med stang fra keron/namatj evt. Bruke 2 stenger. Da er teltet tilnærmet like sterkt som keron/namatj. Konstruksjonen med forskjellige lengder på stengene er faktisk mere effektiv i sterk vind enn sine storebrødre, men med noe svakere stenger. Lykke til

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy