Jump to content

Fiske i Reinheimen/Tafjordfjella


Tarjei

Recommended Posts

  • 3 weeks later...
Annonse
Guest Anonymous

Har fisket mye i Tafjordfjella. Her kan du få fisk godt over 1500 m.o.h. Det kultiveres godt av Tafjord kraft. Mange gode fiskevann med fisk av meget god kvalitet finner du på 12-1300 m.o.h. Personlig liker jeg de krystallklare vannene fremfor grønne brevann.

Link to comment
Share on other sites

takk for svar!

etter å ha finlest fiskebestemmelsene (maskevidder for garn osv.) for almenningene i Sjåk og Lesja har jeg kommet til at området absolutt er verdt en fisketur. det ser ut til å være reproduserende fiskestammer helt opp i 1500 meters høyde og fisk i nesten alle vann. gleder meg.

T

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
fortsatt ute etter svar på fiskespm om Reinheimen??

Om ikke Tarjei er, så er iallefall jeg. Fisket Lortjønnin for en del år siden, med null resultat, men det var omtrent snøstorm, så det er kanskje ikke så rart. Ellers har jeg gjort noen halvhjertede forsøk i Finna, (midt på dagen/solskinn/utålmodig ventende familie som vil videre.) Til sommeren planlegger jeg å kjøre opp til Aursjøen og traske litt på vidda mellom Aursjøen og Lordalen. Har du noen innspill vedr dette, er jeg takknemlig 8)

Link to comment
Share on other sites

Lortjønnin er nok egentløig gode fiskevatn, så da hadde du ikke fiskelykke!

Generelt er det vanskelig å få fisk på redskap (stang, oter el l) noe særlig over 1400 moh. Beste anbefalingen jeg kan gi er Bergetjønnin, både nørdre og Søre som ligger i Lesja. Vider er det godt fiske i Leirhøtjønnin som rett sør for Leirhø. Kartblad Lesjaskog76 63. De fire fem småtjønnene som ligger det det står Bergan på kartet er nok i grunneste laget. Her ligger nok mange fluer og spinnere. Her heter det forresten Bergemillom, og er da selvfølgelig benevnelse på området mellom Søre og Nørdre Berget. Den store tjønna rett øst for Såvårhaugen er også brukbart fiskevann (Røytjønne). Videre er Fellingvatenet et godt vatn, og da har du en fin rundtur!!

Link to comment
Share on other sites

Takk for info.

Enig i at høytliggende vatn ofte er vanskelig på stang, iallefall på dagtid. Når det skumrer og temperaturen samtidig holder seg oppe, kan det imidlertid hende at fisken som på dagen stod langt nede i en djupål, våger seg lenger opp i vannmassene og oppsøker grunnere områder på næringsøk.

Da er de fleste fiskere gått hjem.

Men ikke jeg :roll:

Skal ta fram kartet når jeg kommer hjem og sjekke de navna du nevner, og drømme om julidager med høy himmel, lett sørlig bris og lettgått vidde.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy