Jump to content

Tarjei

Aktiv medlem
 • Posts

  96
 • Joined

 • Last visited

About Tarjei

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Tarjei's Achievements

 1. ok, hvor mye veier et par Crocs i størrelse 44?
 2. Hei, kan noen lede meg mot et par superlette leirsko? på telttur bærer jeg ofte med meg et par Teva sandaler, men de veier minst tre hundre gram for mye, jeg trenger ikke en så kraftig såle og reimer til mitt bruk (rusling rundt teltet). Jeg har begynt å vurdere lette konkurranse løpesko som et alternativ, men de er ikke helt kompatible med ullsokkene jeg har på meg i teltet. Flip-flops er ikke aktuelt, skoene/sandalene må kunne festes fast på foten. Har dere noen innspill til leirsko i vektsegmentet 150-300g ? T
 3. Jeg er også godt fornøyd med z-55. Jeg synes ofte luftesystem i ryggen bare er gimmick, men på denne sekken fungerer det helt strålende, når jeg er tilnærmet tør på ryggen fryser jeg mindre under pauser o.l. Sekken har andre praktiske detaljer som 2 'kengurulommer', inngang fra siden, passelig store lommer på hoftebeltet og flaskeholderlommer på begge sider som fint rommer en nagelen flaske hver. Det er ikke noe problem å få alt av utstyr og mat for en 3-4 dagers teltur opp og inn i sekken.
 4. Jeg vet ikke om trådstarter allerede har kjøpt seg telt? Men jeg vil skyte inn at Hilleberg Akto ikke har tilstrekkelig sittehøyde i innerteltet for personer over 180, i lunt vær kan dette håndteres ved å hekte løs innerteltet fra taket. Jeg valgte i steden Hilleberg Unna. Manglende fortelt oppleves ikke som en særlig begrensning. Vi har har vært to på tur i Unna ved flere anledninger og vi har fått to ryggsekker, yttertøy og sko inn mellom ytter og innertelt (avstanden er mer generøs enn på de fleste andre telt). Ved å hekte løs innerteltet i et hjørne har vi også brukt brenner inne i 'forteltet'. Unna har også god liggelengde.
 5. jeg kan kort rapportere at det 16. mai var nok snø til å gå på ski fra Krossbu til Veslbreatinden uten å bære ski, men det minker fort.
 6. Er det noen som har en fersk førerapport fra Sognefjellet? jeg ser på disse webcam'sa at det ikke er spesielt mye snø...
 7. Hei, det var fortsatt snø på Storhornet 1. mai. Skiene måtte bæres opp til ca 700 moh, men derfra og opp var det kun nødvendig å bære skiene drøye 50 meter.
 8. Takk for svar! Værmeldingen er ikke helt lovende, men vi håper snøen holder en uke til og sender skiene fra Sogn til Trondheim.
 9. Har dere forslag til topptur evt. fjellskitur i nærheten av Oppdal 1. mai? Vi vurderer Storhornet og Kråkvasstind, hvilke andre topper i området kan ventes å ha skiføre i begynnelsen av mai?
 10. Takk for svar. Dette må nok planlegges litt.
 11. Har dere et par gode forslag til hytte til hytte turer hvor tyngre utstyr ikke kommer i veien men snarer kommer til sin rett? Jeg vil ha lange motbakker og tilsvarende lange nedkjøringer og helst slippe å ta av å på feller alt for ofte.
 12. vi møtes kanskje på halvveien, jeg tror jeg starter fra Haukelisæter enten 27. eller 28. i retning Dyranut. ser dere et rødt Unna telt må dere gjerne komme bort for å hilse. Men jeg går nok vest forbi Hadlaskar og ikke Besso.
 13. Er det noen her som har gått over Vidda til fots nå i slutten av juni? Jeg har tenkt å gå fra Haukeliseter til Dyranut, evt videre til Finse. Med start kommende helg. er takknemlig for svar, har kort tid på meg på å planlegge det som dessverre kan bli sommerens eneste fjellvandring.
 14. Jeg har brukt Theta SV mye det siste året, og det er definitivt den beste jakka jeg har hatt! Jeg kan være med på at hette-i-krage "ser teit ut", men jeg har ingen ting å utsette på funksjonen til hetta. Den har holdt meg tørr i silregn og varm i sterk kuling. Hetta har gode justeringsmuligheter og et bra snitt, som blant annet leder vann effektiv bort fra ansikt og hals. For de some er heldige og finner den utgående modellen på salg er det bare å kjøpe, uten å nøle!
 15. OK, takk for svar, da får vi starte i øst-enden. Er det andre som har erfaringer fra å gå opp på Skarvet på ski fra Ustaoset?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy